Автор Тема: Увоз на возило од Германија  (Прочитано 5561 пати)

Отсутен karan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Увоз на возило од Германија
« на: 26 Јуни 2024, 11:41:42 am »
Никаде не можам да најдам информација (отприлика) колку би чинело увоз на возило од Германија.

- Volvo V40 2016 god
- 88 kW (120 PS)

Aко цената таму (бруто) е 9000 евра, значи нето околу 7300 евра, колку на крај би коштало за апсолутно сите ДАВАЧКИ. Не ми треба точна цифра, чисто отприлика.. дали би излегло 11 000 евра, 9000 евра, 15 000 евра ??

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 870
Одг: Увоз на возило од Германија
« Одговори #1 на: 26 Јуни 2024, 12:20:32 pm »
okolu 35% + neto

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5951
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2 на: 26 Јуни 2024, 12:27:40 pm »
11-12к.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6782
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3 на: 26 Јуни 2024, 12:28:24 pm »
Mozes da najdes informacija, ama se plaka. 100 pati e pisano tuka koj e sajtot.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7306
« Одговори #4 на: 26 Јуни 2024, 12:52:11 pm »
Никаде не можам да најдам информација (отприлика) колку би чинело увоз на возило од Германија.

- Volvo V40 2016 god
- 88 kW (120 PS)

Aко цената таму (бруто) е 9000 евра, значи нето околу 7300 евра, колку на крај би коштало за апсолутно сите ДАВАЧКИ. Не ми треба точна цифра, чисто отприлика.. дали би излегло 11 000 евра, 9000 евра, 15 000 евра ??

Голема разлика игра тоа колку опрема има колата. На пример, ново Ауди А5 се продавало од 55.000E базична опрема до 85000Е целосно опремено. Ако го купиш второто, ке платиш 30% поскапа царина отколку она со базична опрема.

Ако бараш груб калкулатор, мене ми излезе 45% од цената што ја платив за колата во Германија. Овие 45% можеш да ги намалиш со поврат на ВАТ.

Еве како изгледа сето тоа во 2023-та. Рачунај дека CO2 ставката сега е далеку поскапа. 

« Последно менување: 26 Јуни 2024, 23:27:15 pm Tommy »

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5050
« Одговори #5 на: 26 Јуни 2024, 13:16:38 pm »

- Volvo V40 2016 god
- 88 kW (120 PS)

Neznam vo kakva sostojba e voziloto, kolku km i kakva oprema ima. NO kolega go kupi istiot model 2017 ili 18ta i cenata za zdravo vozilo so malku km bese dupla od taa sto ja imas pisano. Taka da vnimatelno!

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3182
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #6 на: 26 Јуни 2024, 15:19:49 pm »

- Volvo V40 2016 god
- 88 kW (120 PS)

Голема разлика игра тоа колку опрема има колата. На пример, ново Ауди А5 се продавало од 55.000E базична опрема до 85000Е целосно опремено. Ако го купиш второто, ке платиш 30% поскапа царина отколку она со базична опрема.

Ако бараш груб калкулатор, мене ми излезе 45% од цената што ја платив за колата во Германија. Овие 45% можеш да ги намалиш со поврат на ВАТ.

Еве како изгледа сето тоа во 2023-та. Рачунај дека CO2 ставката сега е далеку поскапа. 

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
mnogu ubavo kazano taka jas go jade 8200e carina 😂

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2697
« Одговори #7 на: 26 Јуни 2024, 23:07:09 pm »
Kaj nas racunaat davacki i za CO2?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7306
« Одговори #8 на: 26 Јуни 2024, 23:26:21 pm »
Kaj nas racunaat davacki i za CO2?

Да, и тоа се качени бајаги годинава. Во Јануари годинава, пред да го качат, за моето Ауди беше 645 евра. Дур да стигнам на ред да ја увезам колата, отиде на 2000 евра. Пљачка од светски размери.

Јануари 2024-та.

Март 2024-та. Истото возило.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2205
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #9 на: 27 Јуни 2024, 10:36:05 am »
Што е многу многу е ова е невидено лудило јас за терано вака направив благодарение на еден член во фаза на постапка ми е отварање на фирма во бг стрикно за кола да си возам и не сум само јас него ги има многу од мкд така што направиле да избегнат ова лудило од фрлање без везе пари на државата отварање на фирма во бг и се пропратано ке ме чини со ставање на колата околу 1100 еур и сум мирен фаза на средување на папири е околу  2 месеци со што без никаков проблем можам од било каде да донесам кола во бг регистирам и возам в чузбината. Голема благодарност за Томчеза проследениот контакт  ако сакам некој друг да управува со возилото се наведува во договорот да управува без никаков проблем со што немора ниту да е вработен значи цела постапка е 1100 еур со со идење и остали тракатнци . Никад не би дал толку пари 12 илјади евра ке донесам уште едно возило за таа пара. кој сака најде начин кој не ке си плака како волк со кожа кон северџистан се надевам оваа влада ке има разум и да укине и врати нормални давачки дотогаш фирма во бг и карај уште еднаш фала на Томче за отворените очи.

Отсутен bozoo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 132
« Одговори #10 на: 27 Јуни 2024, 11:24:31 am »
Што е многу многу е ова е невидено лудило јас за терано вака направив благодарение на еден член во фаза на постапка ми е отварање на фирма во бг стрикно за кола да си возам и не сум само јас него ги има многу од мкд така што направиле да избегнат ова лудило од фрлање без везе пари на државата отварање на фирма во бг и се пропратано ке ме чини со ставање на колата околу 1100 еур и сум мирен фаза на средување на папири е околу  2 месеци со што без никаков проблем можам од било каде да донесам кола во бг регистирам и возам в чузбината. Голема благодарност за Томчеза проследениот контакт  ако сакам некој друг да управува со возилото се наведува во договорот да управува без никаков проблем со што немора ниту да е вработен значи цела постапка е 1100 еур со со идење и остали тракатнци . Никад не би дал толку пари 12 илјади евра ке донесам уште едно возило за таа пара. кој сака најде начин кој не ке си плака како волк со кожа кон северџистан се надевам оваа влада ке има разум и да укине и врати нормални давачки дотогаш фирма во бг и карај уште еднаш фала на Томче за отворените очи.
Може ли повеќе инфо во приватна порака околу оваа постапка? или да ми дадеш контакт од дечкото што те упатил, фала

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3872
« Одговори #11 на: 27 Јуни 2024, 11:28:14 am »
Не се лажете со Бугарски табли дека е толку едноставно, при влез во Македонија со такво возило треба да си побарате царинска декларација и на таа пишува кога сте влезени со возилото. Може да го возите во Македонија 6 месеци само и тоа само со таа декларација. Доколку заборавите да извадите декларација ќе имате проблем при стопирање од страна на полицијата. Доколку на некој му дојде идеја дека може да излезе и да побара нова царинска декларација при следниот влез, да знаете дека царинските декларации се издаваат од систем на царина и секоја кола е внесена со ВИН. Така да си знаат што и како.
Рекла казала муабети се она погоре и не се валидни. Пред што и да правите ОБАВЕЗНО консултирајте се со шпедиција, да не одите после по шалтери во Агенција за одземен имот или царина.
« Последно менување: 27 Јуни 2024, 11:35:58 am Sase_91 »
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14330
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #12 на: 27 Јуни 2024, 12:54:18 pm »
Фирмата посче секој месец има трошоци.
Фирма ќе отворам во странска држава за да возам кола од 10-20К евра.
Дени сачувај...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #13 на: 27 Јуни 2024, 13:00:52 pm »
Не се лажете со Бугарски табли дека е толку едноставно, при влез во Македонија со такво возило треба да си побарате царинска декларација и на таа пишува кога сте влезени со возилото. Може да го возите во Македонија 6 месеци само и тоа само со таа декларација. Доколку заборавите да извадите декларација ќе имате проблем при стопирање од страна на полицијата. Доколку на некој му дојде идеја дека може да излезе и да побара нова царинска декларација при следниот влез, да знаете дека царинските декларации се издаваат од систем на царина и секоја кола е внесена со ВИН. Така да си знаат што и како.
Рекла казала муабети се она погоре и не се валидни. Пред што и да правите ОБАВЕЗНО консултирајте се со шпедиција, да не одите после по шалтери во Агенција за одземен имот или царина.
Ако ти подобро знаеш од адвокатски тим кој ти отвара фирма и средува документи тогаш ок јас во фаза на истотосум  и можам да кажам горе наведеното твое апсолутно ништо не е точно, самиот адвокатски тим ти ја брка работава твое е еднаш годишно да поминеш технички и тоа е тоа за кој немаш проблем иначе фирмата се вади во Ќустендил се убаво е објаснето кој сака може да ми пиши во инбох ке проследам број и на вибер ке се слушнете со жената која ке ви објасни се , иначе има премногу такви отворени фирми поготово некои веке и преку 5 години запознав еден Александар таму од Кисела вода така да Саше ништо од тоа нема што ти напиша ти кажувам 100% како е да не е така нема јас да вадам и отварам фирма / за да можам терано да возам бидејки во мкд неможе да се царини . Одговорно тврдам дека нема никаков проблем со возење на колата во мкд и чузбината жената се ке ви објасни убаво дури и за вас ја бркаат работа да не ни одите освен за фирмата се останато они си бркаат има премногу луѓе од мкд отворено . Божо ти пратив порака од контакт жената се знае перфектно македонски јави се на вибер т,е напиши порака заинтерсиран сум за отварање на фирма за да возам кола во македонија се ке ти објасни што како , кога треба да влезеш излезеш колку престој и етц . Саше те молам не шири деинфо поздрав!

Отсутен Jimny

• Редовен
« Одговори #14 на: 27 Јуни 2024, 13:06:55 pm »
Фирмата посче секој месец има трошоци.
Фирма ќе отворам во странска држава за да возам кола од 10-20К евра.
Дени сачувај...
Јас лично се изненадив колку имаат клиенти за таков вид , они ти бркаат се на годишно ниво вкалкулирано давачки одржување сметковдство и етц потребно ти е едно евро има премногу запознав македонец кој веке 5 години така си вози коли .без никаков проблем , верувај дека разлика е драстична голема у  невидени размери мене таа варијанта ми се повеке исплати истата кола со полномошќтво може и жена и брат и сестра секој да ја вози е сеа дали стојат бугарски табли или северџански не ми игра улога игра на џебот , 12 иљади евра да дадам на возило купено 25 никогаш ! постои начин кој со години функционира проверено