Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42323 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #135 на: 21 Декември 2011, 07:36:29 am »
Само една информација... благодарност до Сале , фатени се сите цигани, кој биле замешани во ова дело, и пронајдени се уште 20 возила.

Браво, браво!

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5081
« Одговори #136 на: 21 Декември 2011, 11:38:28 am »
БРАВО

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11752
  • Архитект
« Одговори #137 на: 21 Декември 2011, 12:25:25 pm »
Браво Салее! Знаев дека нешто вакво спрема. ;D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34151
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #138 на: 21 Декември 2011, 12:54:04 pm »
Наш Сале?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #139 на: 21 Декември 2011, 13:19:37 pm »
Наш Рики ке да е, он е у полизеи ...

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #140 на: 21 Декември 2011, 15:29:14 pm »
Само една информација... благодарност до Сале , фатени се сите цигани, кој биле замешани во ова дело, и пронајдени се уште 20 возила.

После вие пак пљукајте по мене :)
И бранете ги овие другиве...
Знаете ли колку се 20 коли?
Околу 2000 евра...
За тие пари оштетени се 20 фамилии со по вредност од најмалку 200 евра по регистрација на возило, а вредност еве нека биде 0 денари...Значи направиле штета од 4000 евра за да земат 2000 евра, што реално не е така, али ајде...Нека биде...

Сапун и гасна комора се малку :)
Него многу ми е драго што се открил ланецот и сторителите на ова сериско убиство на стери возила...
Се надевам дека државата ке ги казни според законот и дека ке го платат делото во целост, а оштетените фамилии ке бидат обештетени :)

:*
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3820
« Одговори #141 на: 21 Декември 2011, 18:22:22 pm »
Како што гласи и насловот на темата...Од сигурни извори е потврдено дека се повеќе се крадат возила кои се со постаро годиште, односно југо, застава 101, застава 750 популарно наречена фиќо, лада, тико итн...
Возилата ги крадат Ромите или популарно наречените ЦИГАНИ, а потоа ги раскупусуваат и продаваат на делови...
Еве случка од пред недела дена...
Мое другарче ми се јавува и ми кажува дека му го украле пикапот од пред двор...Живее во влае, до сама партизанска карши порта Влае...Значи не е некоја збутана неосветлена и темна улица...Со која храброст бре....ц ц ц ... Значи да се нема дерман...
Денес јас враќајќи се од Визбегово, гледам искршена школка од жолт пикап качена на коњска кола и тројца цигани одат покрај неа и ја тераат накај отпадите на Лепенец...Подзастанав и не ми се веруваше што гледам...Колата ја препознав и покрај тоа што не личеше на кола само по еден детал...Седиштето!!! Јас имав 101 кој му го продадов на другаров, а он од него искористи  мотор и ентериер...Уствари колата беше коска само што беше скапана травезната од напред и не се исплатеше више да се поправа...Имаше 37 години...  ;D  Е седиштето во колата ми беше од Опел Вектра, и тоа истото он си го префрли во Пикапчето...Одма му се јавив и за 5 минути дое на место...Јавивме во полиција...Дојде и полиција...Тројцата цигани се вадеа дека колата ја купиле од четврти циган комплет со документи (стварно ја имаа и собраќајната пошто беше во колата) и си ја носат во отпад за старо железо....Другаров се фати за глава и му се плачеше...Кола која си ја користеше за работа и со која што си го вадеше лебот, сега беше за во отпад, и тоа само за неколку денови...Мислам дека оваа кражба се случи во средата...Ете, денес е сабота...Значи четврти ден... Циганите од шутка прават маф...Да си се пазите и вие и вашите возила. Зошто ке ги најдете во некој отпад за старо железо...

Можеби е греота, но некогаш си викам зошто Хитлер не ги направи сите сапун..... ???
More ne e greota samo sapun za cergaranata!

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16733
  • Keep it 100
« Одговори #142 на: 21 Декември 2011, 18:28:01 pm »
Браво Сале алал да ти е!!!

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #143 на: 21 Декември 2011, 19:59:12 pm »
Сале РЕСПЕКТ!!!
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43926
  • Il Moderatore
« Одговори #144 на: 21 Декември 2011, 20:57:16 pm »
Честитки и од мене! Се надевам дека лоповите ќе си го добијат заслуженото!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #145 на: 21 Декември 2011, 22:45:53 pm »

После вие пак пљукајте по мене :)
И бранете ги овие другиве...
Знаете ли колку се 20 коли?
Околу 2000 евра...
За тие пари оштетени се 20 фамилии со по вредност од најмалку 200 евра по регистрација на возило, а вредност еве нека биде 0 денари...Значи направиле штета од 4000 евра за да земат 2000 евра, што реално не е така, али ајде...Нека биде...

Сапун и гасна комора се малку :)
Него многу ми е драго што се открил ланецот и сторителите на ова сериско убиство на стери возила...
Се надевам дека државата ке ги казни според законот и дека ке го платат делото во целост, а оштетените фамилии ке бидат обештетени :)

:*

Во разговор, сите коли што ги краделе биде од типот на постари возила, 101 лада југо ... каде и да би се нашло на одпад, не би било сумља...

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7692
  • Хорска Секција
« Одговори #146 на: 21 Декември 2011, 23:37:57 pm »
Значи не за џабе Докторот како ученик носел псевдоним Цајо.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #147 на: 22 Декември 2011, 10:51:41 am »
крадат коли за отпад, вредност до 100 евра (толку макс. плаќа отпадот), затоа што тоа се рачуна мала штета, полиција не гони службено... треба приватно да го тужиш, ама да ти даде полиција податоци... но што и да го тужиш, неможеш ништо да му земеш, едино од отпад колата да си ја вратиш додека не ја пресувале..
..Но ако едно лице прави повеќе тзв. ситни kражби, може и треба да се затвори.
Од друга страна, кај нас на јавен  паркинг сме загушени од стари нерегистрирани возила, порано ги носеа на депонија Вардариште, а газдите плаѓаа казна; сега задниве 7-8 години само се трупаат. Газдите најчесто не се тука, може во странство, а јас се сомневам дека може и од центар некој да донеси крш тука, мува не го лазе. А има закон, за над некој период нерегистриранои возило се одјавува таблица. Т.е., треба полиција при обиколка на паркинзите на подолго  нерегистрирани возила да им ги земе таблиците и да им прати опомени да ги тргнат возилата, а по тоа да се носат во отпад. Но тука почнаа некој мајмунлуци, дали тие што ги оставаат колите имаат грб у милиција, а и општината сака да направи гужва на паркинг, демек требало катни гаражи; од немање место некој паркираат на трева, е тогаш а веднаш пајак доаѓа, по се изгледа има поврзаност на инспекторката од општината со пајак службата.
Е јас тука би оправдал ромите да ги однесат сите тие возила што незаконски завземаат јавен паркинг а не платил регистрација. Ако треба со налепници и со полицаец кој  по истекот на одреден период ќе им дозволи на ромите одстранување на кршот во отпад.
« Последно менување: 22 Декември 2011, 14:42:28 pm nefer »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #148 на: 22 Декември 2011, 11:06:36 am »
Затоа се договараш со ром, на неодредена локација да се најдете, му даваш 500 динара и му викаш таа-таа-таа-таа и таа кола ви се за вас. Секоја во отпад по 100че ќе ви донесе.
Ромот ќе си направи физибилити студија, ќе си ги види потребните параметри, ќе си инвестира во транспорт и логистика, ќе си направи договор со друштво за компресија на железо и ќе му се исплатат средства. И крај на проектот. После месец дена нов проект...
Направи тендер и ќе се јават претпријатија и акционерски друштва. До душе ако направиш тендер, сигурно Тинекс ќе го добие.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #149 на: 22 Декември 2011, 11:42:37 am »
;D ;D ;D