Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42317 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #120 на: 18 Декември 2011, 02:15:21 am »
http://press24.mk/story/makedonija/kradci-ja-ostavija-vo-mrak-obikolnicata-okolu-skopje

Преродбата продолжува.

Ај овие барем бакар краделе, ама овие пластични шишиња (празни) што крадат од корпите за таа намена.

Цигани имало од увек, но денес крадат не за да се збогатат, туку за да преживеат. Кога е празен стомакот на фамилијата не се бираат средства.

Криви се оние кој ја водат државата, се трошат пари за кичерај наместо за хранење на сиромаштијата.

Еден споменик од 200 000 евра, најевтините, може да овозможи народна кујна во Шутка или било кое друго загрозено подрачје каде ќе се обезбеди топол оброк.

Пак доаѓаме до она, кој работи, има ... Проблемот е што има еден куп кои попрво би проселе, краделе, отколку да работат ...
Се бунат дури и кога не им даваат да крадат ...
Влез во народна кујна само за инвалиди, раабото-неспособни луѓе ... Кои не можат да си го заработат лебот ...

За спомениците се сложувам ...
Во економијата во која живееме, тие пари требаше да се инвестираат во капитални проекти кои носат приходи, вработувања, аналогно на тоа и намалена невработеност, а не туристи во Скопје ...

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #121 на: 18 Декември 2011, 10:54:07 am »
Пак оперишале....

http://tocka.com.mk/index12.php?ID=56872

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9102
« Одговори #122 на: 18 Декември 2011, 11:36:41 am »
и после не биле за сапун...

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 804
  • Opel zafira 2.0 125 kw
« Одговори #123 на: 18 Декември 2011, 17:36:41 pm »

Цигани имало од увек, но денес крадат не за да се збогатат, туку за да преживеат. Кога е празен стомакот на фамилијата не се бираат средства.

Криви се оние кој ја водат државата, се трошат пари за кичерај наместо за хранење на сиромаштијата.

Еден споменик од 200 000 евра, најевтините, може да овозможи народна кујна во Шутка или било кое друго загрозено подрачје каде ќе се обезбеди топол оброк.
[/quote]

Пак доаѓаме до она, кој работи, има ... Проблемот е што има еден куп кои попрво би проселе, краделе, отколку да работат ...
Се бунат дури и кога не им даваат да крадат ...
Влез во народна кујна само за инвалиди, раабото-неспособни луѓе ... Кои не можат да си го заработат лебот ...

За спомениците се сложувам ...
Во економијата во која живееме, тие пари требаше да се инвестираат во капитални проекти кои носат приходи, вработувања, аналогно на тоа и намалена невработеност, а не туристи во Скопје ...
[/quote]

Барам цела недела луге за растовар на 6 тона и кога ке слушнат бегаат и наши и гупци.
Нема работници сите сакаат да бидат директори.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #124 на: 18 Декември 2011, 18:47:57 pm »
Ја така би го решил проблемот. У Југославија никад не се десило крадење шахти, пластични шишиња и постојано пребарување по контејнери. Иначе ти како приватник имаш предрасуд да запослиш циган.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #125 на: 19 Декември 2011, 12:11:29 pm »
Циганите крадат за да преживеат, наши крадат од забава, сум го видел тоа со свои очи. Не му треба нештото го краде и го фрла за да се пофали пред другарите дека можел да гио украде. Е тоа лајно треба сапун да го напраиш а не тој што краде за леб а нив требна да им се придружат и лајната што крадат за да се дрогираат.

БТВ...ако отпадите не ги примаат, шахтите, кваките, катанците, вратите украдени, или бараат стрикно податоци за доносителот, циганите нема ни да носат ?!

Како дете еднаш со другарчињава најдовме кабел и го однесовме у отпад.

Поручекта ни дојде милиција на врата на сите, од кај ни бил кабелот? Тато ме скапа од ќотек после тоа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #126 на: 19 Декември 2011, 12:49:30 pm »
-Досега немам слушнато некој во Македонија да умрел за леб,што значи не крадат да се прехранат
-Сите од нив (ромите) земаат социјална помош
-И од нив има наркомани и тоа многу
-Можат за леб да заработат на многу начини,не вклучувајќи го крадењето
-И нека не прават по 10 деца кога немаат пари да се прехранат,а не на 13-14 години стануваат родители итн.итн
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #127 на: 19 Декември 2011, 12:50:58 pm »
Ova so decava drzi voda, ama site prosti se kotat ko zajci... Vidi po afrikana, indija...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #128 на: 19 Декември 2011, 12:57:18 pm »
-Досега немам слушнато некој во Македонија да умрел за леб,што значи не крадат да се прехранат
-Сите од нив (ромите) земаат социјална помош
-И од нив има наркомани и тоа многу
-Можат за леб да заработат на многу начини,не вклучувајќи го крадењето
-И нека не прават по 10 деца кога немаат пари да се прехранат,а не на 13-14 години стануваат родители итн.итн

Па не умираат за леб оти крадат, па се снаоѓаат!

Пола од циганите во Велес не зимаат социјална помош...зошто не знам, прашај ги!

Наркоман не се дели по национална припадност, ниту пак апаш, токму тоа и го зборам ако си го разбрал правилно мојот пост.....апаш си е апаш....наркоман си е наркоман, без разлика на национална и верска припадност и тоа сето треба да се ништи.

Вие зборувате како само циганите да крадат во државава...затоа искоментирав!

Ти на циган би му дал ли работа? Јас не...не знам ни сам оти?

Правењето по 10 деца и покрај неможноста да се прехранат е плод на простотилак, необразованост и неукост.

Кога ќе имаат полна социјала со се бесплатно ќе се еманципираат и они само треба време да мине и некој тоа да им го понуди.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14381
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #129 на: 19 Декември 2011, 13:00:23 pm »
Јас му давам работа на оној шо му се работи,ама ромите се нестабилни,два дена иди третиот не иди....така да
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #130 на: 19 Декември 2011, 13:03:04 pm »
Kaj mene raboti ciganka, cisti veke 27 godini... Se smenile nekolku. Dosega samo edna kupka fali niz doma... Si ja prizna kupkata, i ja otpustivme.
Mene me najde adidasot da mi go krade, eate. Ko da nema da primetam.
I pokraj toa pak mi cisti ciganka.

Kako i da e imaat prihod od 10-15k denari mesecno sto i ne e malce...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #131 на: 19 Декември 2011, 13:36:09 pm »
Kaj mene raboti ciganka, cisti veke 27 godini... Se smenile nekolku. Dosega samo edna kupka fali niz doma... Si ja prizna kupkata, i ja otpustivme.
Mene me najde adidasot da mi go krade, eate. Ko da nema da primetam.
I pokraj toa pak mi cisti ciganka.

Kako i da e imaat prihod od 10-15k denari mesecno sto i ne e malce...

Дени така е тој шо е апаш апаш ќе си остане додека не му ги искрши некој нозете.

Муабетото ми е дека не крадат само циганите за до можеш да ги покажеш со прст и да ги окривиш под дифолт сите цигани.

Мајстори пролетоска ми работеа дома. Нормално им оставив клуч за да не трчам како будала на секој саат да им носам што им притребало.

Куќата беше испразнета, само во едно собиче доле останаа работи од купатило за да не ги мкнеме ваму таму. Во главном дезодоранси, парфеми, мириси и сл.

Кога си отидоа мајсториве после 2 дена женава дојде да зачисти во ходник малку со влажно и ми се јавува на телефон да ме праша кај и се парфемите ?

6 парфема џилит нови не отворени секој по 70 до 100 $ ги лапна некој од мајсториве.

Ни еден од нив не беше дури ни црн на тен а не да е циган!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #132 на: 21 Декември 2011, 01:09:43 am »
Само една информација... благодарност до Сале , фатени се сите цигани, кој биле замешани во ова дело, и пронајдени се уште 20 возила.

Отсутен The Boy Next Door

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 491
  • Pug 205 GTI - the drive of your life !
« Одговори #133 на: 21 Декември 2011, 01:39:00 am »
^ ТО МАЈСТОРЕ , сега се знае ..... прво ќутек па ......... САПУН , да нема после недоразбирање. ;D
Не возам брзо, ниско летам.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5575
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #134 на: 21 Декември 2011, 03:07:47 am »
Uf, Uf Uf, bravo Sale.

SALE ZA GRADONACALNIK NA SUTKA!!!!

Ke gi resi ceganite, a ne onoj Amdi.

Just kidding!
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!