Автор Тема: Масовно крадење на стари возила???  (Прочитано 42324 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
Масовно крадење на стари возила???
« на: 10 Декември 2011, 23:36:22 pm »
Како што гласи и насловот на темата...Од сигурни извори е потврдено дека се повеќе се крадат возила кои се со постаро годиште, односно југо, застава 101, застава 750 популарно наречена фиќо, лада, тико итн...
Возилата ги крадат Ромите или популарно наречените ЦИГАНИ, а потоа ги раскупусуваат и продаваат на делови...
Еве случка од пред недела дена...
Мое другарче ми се јавува и ми кажува дека му го украле пикапот од пред двор...Живее во влае, до сама партизанска карши порта Влае...Значи не е некоја збутана неосветлена и темна улица...Со која храброст бре....ц ц ц ... Значи да се нема дерман...
Денес јас враќајќи се од Визбегово, гледам искршена школка од жолт пикап качена на коњска кола и тројца цигани одат покрај неа и ја тераат накај отпадите на Лепенец...Подзастанав и не ми се веруваше што гледам...Колата ја препознав и покрај тоа што не личеше на кола само по еден детал...Седиштето!!! Јас имав 101 кој му го продадов на другаров, а он од него искористи  мотор и ентериер...Уствари колата беше коска само што беше скапана травезната од напред и не се исплатеше више да се поправа...Имаше 37 години...  ;D  Е седиштето во колата ми беше од Опел Вектра, и тоа истото он си го префрли во Пикапчето...Одма му се јавив и за 5 минути дое на место...Јавивме во полиција...Дојде и полиција...Тројцата цигани се вадеа дека колата ја купиле од четврти циган комплет со документи (стварно ја имаа и собраќајната пошто беше во колата) и си ја носат во отпад за старо железо....Другаров се фати за глава и му се плачеше...Кола која си ја користеше за работа и со која што си го вадеше лебот, сега беше за во отпад, и тоа само за неколку денови...Мислам дека оваа кражба се случи во средата...Ете, денес е сабота...Значи четврти ден... Циганите од шутка прават маф...Да си се пазите и вие и вашите возила. Зошто ке ги најдете во некој отпад за старо железо...

Можеби е греота, но некогаш си викам зошто Хитлер не ги направи сите сапун..... ???
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5081
Одг: Масовно крадење на стари возила???
« Одговори #1 на: 10 Декември 2011, 23:45:27 pm »
Друже фала на информација одамна се мислам да направам некоја ујдурма на југово само јас што ќе ја знам и сега дефинитивно ќе смислам нешто.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #2 на: 10 Декември 2011, 23:54:14 pm »
@SaleSk

Се плашиш за Пежовчињата да не ти ги однесат и тебе на отпад ??? ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #3 на: 10 Декември 2011, 23:56:22 pm »
Тие што имаат алфи под итно во гаража да ги затворат !! :D ;D ;D

Отсутен google

• Редовен
  • Пораки: 2396
« Одговори #4 на: 11 Декември 2011, 00:08:15 am »
dare nemoj taka, nekoj mozebi saka da se spasi i da spie mirno...:D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #5 на: 11 Декември 2011, 00:11:30 am »
@SaleSk

Се плашиш за Пежовчињата да не ти ги однесат и тебе на отпад ??? ;D ;D ;D ;D ;D

Додека е ВМРО на власт, неам гајле ;)
После ги мењам за Симка коа ке дојдат другиве :)

p.s. djidji....дал ми се чини или почнуваш да се обидуваш да ми вратиш? :D :D :D :D :D
Зборот беше за возилца како оние кои те поминуваат на семафор а не за пежоји, межои итако даље :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6 на: 11 Декември 2011, 00:14:02 am »
;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #7 на: 11 Декември 2011, 00:17:30 am »
точна е информацијава, пред неколку месеци еден комшија си донесе клио од Словенија за жена му, количето беше стакло, ама жена му кога застанала до продавница да купи нешто и клучовите ги оставила на брава, кога излегла колата ја немало. После една недела ја нашле колата во отпад целата искршена продадена за старо железо, украдена била од цигани. После кривична си добија и циганите и отпадот, ама џабе човекот си остана без кола. Значи се краде низ цела Македонија, од шахти, казани за ракија од дворови, бакарни натписи на спомен плочи па еве сега новина им се колите. Инаку Сале максимално те подржувам за идејата со сапунот или ај да сме хумани, да се направи некој резерват кај што пиле не пее и сите цигани таму да се затворат

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #8 на: 11 Декември 2011, 00:41:13 am »
Мене ќумбето ми го дигнаа мамата нивна .

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #9 на: 11 Декември 2011, 01:04:04 am »
Се додека Ромите во Македонија не добијат еднакви права и почит како и сите останати граѓани во државава, ова и понатаму ќе се случува... Ромите имаат права, но само на хартија. Во реалниот свет никој не ги ремети ни 2%.

Во контекст со темава, лично имам видено како Ромите растураат стокецови и фиќовци со секири, и ги шиткаат на отпад. Исто имам видено и да носат разни жичани огради, цевки, точаци, моторцикли и слично во отпад, кои најверојатно се крадени. На еден мој другар, на неговиот чичко, му го украле Југото, најверојатно некој Ром, и после некоја недела некои луѓе го пријавиле југото во полиција под сомнеж дека е украдено. И ете го југото, пак назад кај газдата. Но ова што се случило со пикапот на другарот на Сале, е навистина лошо... Не посакувам никому да му се случи нешто слично. :(

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6921
  • French diamond
« Одговори #10 на: 11 Декември 2011, 01:08:00 am »
хахах... скроз се ојдени, мене не ми се верва ама тег за вежбање од 25кг ми зедоја од дворо... дали сакат да се набилдат или шипката за во отпад стварно незнам :D в апсана треба сите да ги акнат!

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #11 на: 11 Декември 2011, 01:12:23 am »
Се додека Ромите во Македонија не добијат еднакви права и почит како и сите останати граѓани во државава, ова и понатаму ќе се случува... Ромите имаат права, но само на хартија. Во реалниот свет никој не ги ремети ни 2%.

Друже 99% од циганите се со чергарски менталитет, колку сакаш права и образование и почит давај им, пак ќе си тераат по свое, не се тие криви тоа им е во крвта, со почит кон ретките исклучоци.
Тоа што треба да се направи е државата да врши редовни контроли на отпадите и ако им најде едно штрафче на кое не му се знае потеклото, газдата одма во затвор, кога ќе немаат кај да ги продаваат крадените железа и коли нема ни да ги крадат. 

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #12 на: 11 Декември 2011, 01:14:05 am »
хахах... скроз се ојдени, мене не ми се верва ама тег за вежбање од 25кг ми зедоја од дворо... дали сакат да се набилдат или шипката за во отпад стварно незнам :D в апсана треба сите да ги акнат!
Татко ми еден го истепал го скршил од мавање летоска, ѕвонел некој на врата искочил татко ми и видел циган некој , тој циганот побарал вода и ај овој  му дал , а меѓувреме тој другиот отишол позади куќа кај мене да краде нешто , ама чичко ми го приметил и му викнал на татко ми , тој што отишол да краде избегал , ама овој што барал вода татко ми од глава му ја акнал чашата и го тепал .
А за ќумбето само што го собравме ајварот , влеговме дома за 15 минути искочивме ќумбе нема .
Теписон од перење го ставил чичко ми на ограда да се суши , отишол до веце , се вратил назад од теписон ни т немало.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7344
« Одговори #13 на: 11 Декември 2011, 02:56:51 am »
Легендиве ја кренаа пола железничка пруга на релација Скопје-Софија кај Куманово....
Шините ги нема ...

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #14 на: 11 Декември 2011, 09:21:23 am »
Се краде се крадеее... на едно другарче 101-от му го украдоа од гаража, само татко му се чуди како успеал да го украде немало ни грам бензин.