Автор Тема: Предлог автомобил до 40000€? (пожелно SUV)  (Прочитано 9443 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10219
Одг: Предлог автомобил до 40000€? (пожелно SUV)
« Одговори #75 на: 28 Февруари 2023, 08:39:36 am »
Јас кај ја отерав? Ти кај ја отера е прашањето. Се дрзнуваш да судиш за моите и туѓи одлуки споредувајки ги со твоите принципи во животот. А да не зборуваме што вадиш муабети од контекст, и тропаш глупости за моите коли, кои и не се тема на разговор у муабетов.
Не!
Ти си тој кој се дрзна да наметнеш апсолутна вистина.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7081
« Одговори #76 на: 28 Февруари 2023, 08:45:30 am »
Клабери, нешто лудно се дешава....

Две-три теми по ред за коли се отвараат, каде врти-сучи муабери се тераат накај Шкода (Порше).
Не можам а да не се запрашам, добро што побогу сте запнале за тие стерилни лименки при избор како 2008,некој од опелите, дури и тојота има интересен дизајн.
Мене денес Шкода/VW ми се она што ми беа тојотите пред 10 години, бездушни лименки.

Не е само да ја купиш, треба и да ја гледаш упм.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 608
    • ibiz.mk
« Одговори #77 на: 28 Февруари 2023, 08:51:55 am »
Не е само да ја купиш, треба и да ја гледаш упм.
така е,
ако кога ја паркираш, не се завртиш да ја видиш.  8)

а дечкото што ја отвори темата само ве подбцна и го нема, може не му одобриле кредит  :'(

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2436
« Одговори #78 на: 28 Февруари 2023, 08:57:52 am »
Да не додавам сол на рана и зачини во запршка ама имаме пример со наш член тука кој после година дена реши да си ја продаде новата Елантра и да си земе нов Цитрон бабачко (МПВ/СУВ како и да се вика категоријата) и си даде убаво образложение за тоа, чинам @MarceCvarce беше, знам баш јас го прашав за причината и од тогаш, секогаш кога ќе гледам некоја кола или правам споредба дали повеќе би ми одговарал седан или МПВ/СУВ, се враќам на тој муабет.

Мала дигресија, сега кога би се решавал за кола, за мене лично, би ми било дилема дали Пежо 3008 или Сеник 4 (со км до кај +- 50-80.000) од една страна или нова Корола од друга страна, логиката и разумот би тежнееле према Корола ама па ќефот повеќе ме тегне накај французите од 2018/2019 година. Само прво здравје, после да се спреми тој буџет, па тогаш ќе отвориме тема  :), а до тогаш да си живееме и тераме животот со убави работи, пр: Каде да ги полирам фаровите на сегашната кола и средна калса гуми да се купат  :D.

@mistermag7k Битно имаш добар буџет и простор/ширина за избор колку сакаш, почнувајќи од КИА Спортаж/Хјундаи Тусон/Шкода Кодиак со „најфул“ опрема, па накај Тојота РАВ4 (во граници на буџет или со мала доплата), а и тоа што го постира некој погоре Q5, ако на 4 рати е 60.000 е, може во кеш да се договориш за пониска цена и ресто доплата. Со здравје во потрагата.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1996
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #79 на: 28 Февруари 2023, 09:01:56 am »
А зошто да се правда човекот? Вие му ги давате парите...  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #80 на: 28 Февруари 2023, 09:02:19 am »
@Filip MK
Неколку пати споделив, полирање+фолија.
Можеби ќе биде поскапо ама долгорочно решен проблем

FolijaCentarSkopje
070 302 833

https://g.co/kgs/hVHuL8

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43937
  • Il Moderatore
« Одговори #81 на: 28 Февруари 2023, 09:24:13 am »
Јас кај ја отерав? Ти кај ја отера е прашањето. Се дрзнуваш да судиш за моите и туѓи одлуки споредувајки ги со твоите принципи во животот. А да не зборуваме што вадиш муабети од контекст, и тропаш глупости за моите коли, кои и не се тема на разговор у муабетов.
Не!

Посочи ми која е таа апсолутна вистина која сум ја наметнал и каде?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5694
« Одговори #82 на: 28 Февруари 2023, 09:43:48 am »
Членот Марче ја тумбаше елантрата и дури беше наопаку истече маслото и прегреа плус,  затоа ја продаде. Сите тест возила шо излегле на продажба се со скриен дефек или слупани.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #83 на: 28 Февруари 2023, 09:48:24 am »
Не!

Тоа дека за 40.000 евра подобро е кола со 30000км од нова со 0 и дека не си будала :)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5694
« Одговори #84 на: 28 Февруари 2023, 10:01:55 am »
Стварно не знам шо е чудно дека има уствари луѓе шо имааат пари. Не се сите со просњчни плати,  некој се газди на бизниси,  некој се низ it секторот, еве конкретно кај мене во друштво двајца се со 50$ и 60$ саатници башка и од страна шо земаат плус. Едниот има Сув прилично нов,  му здосади ќе го дај ќе земи друг.  Некој сака нешто поќе ама не му стига чергата за ново и ќе си почека од некој како овир погоре да земи тоа шо му е по ќеф.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #85 на: 28 Февруари 2023, 10:17:30 am »
Абе тоа е се во ред, за некој да купи треба некој да продава, и обратно.
Ама ако е подобро половно од ново, треба тој што купува ново да е будала.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
« Одговори #86 на: 28 Февруари 2023, 10:19:09 am »
во секој случај, прекрасно е што на запад се навикнати да менуваат коли на лизинг после 2-3-5 години и што после може некој може да им се порадува за 30-50% од чинењето на ново :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #87 на: 28 Февруари 2023, 10:21:14 am »
Не!

Тоа дека за 40.000 евра подобро е кола со 30000км од нова со 0 и дека не си будала :)
Ајде Симо, земи фломастерите и нацртај му на чоекот, пошто очигледно или има проблем со читање букви или има проблем со разбирање на текст:

Првата моја порака во темава:

На чоекот можеби не му игра улога некој километар поминато, да речеме демо возило кое поминало 10-тина илјади километри, или некој што го продава поради лоша (финансиска или друга) процена. Или „поради заминување во странство“ исто така. Не е лошо некое возилце кое нема ни една година, со некои 10-тина илјадарки, кое чинело повеќе од 50-60 банки да го земеш за 40.. Зошто да не?

Втората моја порака:

Многу полесно се проверува кола која уште е под гаранција за „свашта дешавање“ отколку кола со 300.000км и 10 години во гепек. Нејсе, муабетот е дека не секој сака прв да прдне у седиште, не му значи на секого тоа. Јас исто би бирал со својот буџет кола која има некој километар, отколку чичка нова од салон, доколку финансискиот импакт е доволно добар мотив. Или можеби екстра опреми и слично што би добил за истите пари, наспрам 0км на шалт табла.

Трета порака:
@Diesel Јас знам неколку форумџии кои се осмелиле да дадат пари со кои се купува нова пристојна кола, за кола на старо, и тоа увезенка! Има и од тука што земале на старо, али небитно. Ете, јас на пример, пре би земал 40 банки Giulia, добро опремена, со мотор што би го сакал, на старо со неколку десетици иљадарки на километражник, отколку да дадам 40 банки за нова иста, само со „тендерска“ опрема и основен дизел мотор и што би рекол @Sase_91 со мешалката за ајвар и фарови од СФРЈ . Ич нема да ми пречи да има 30-тина илјади поминато, ама да биде така, фино моторизирана, со саглам фарови, озбилна опрема итн...

И последната моја порака, каде јасно и недвосмислено кажувам дека за некого е ОК да мисли дека со тие пари нова кола е подобро, но за некој друг е ОК да мисли дека со тие пари е подобро да се земе нешто друго.

Во ред е.

Јас не мислам така.

Тоа де, не мислиш така и тоа сеосема ок, ама не значи дека е погрешно мислењето на тие што мислат така. Не е дека се будали и дека не знаат како со своите пари и со своите ќејфови :)

Ако од овде ми извадиш еден дел каде јас наметнувам свое мислење некому, или кажувам во конкретниов случај дека е подобро старо од ново, пеки.

Понатаму, јадењето бубрези за нашите стари коли и како ние (кои сме ги купиле настаро) сме се заебале, тоа си е твој наратив, и терање на дискусијата кај што не ѝ е место.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #88 на: 28 Февруари 2023, 10:41:52 am »
Во ред е.

Јас не мислам така.

Тоа де, не мислиш така и тоа сеосема ок, ама не значи дека е погрешно мислењето на тие што мислат така. Не е дека се будали и дека не знаат како со своите пари и со своите ќејфови :)
Ама ако е подобро половно од ново, треба тој што купува ново да е будала.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #89 на: 28 Февруари 2023, 10:45:03 am »
Тоа си е твој, потполно погрешен заклучок. Јас ниту мислам така, ниту сум го рекол тоа.