Автор Тема: Предлог автомобил до 40000€? (пожелно SUV)  (Прочитано 9526 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29800
    • CARclub.mk
Одг: Предлог автомобил до 40000€? (пожелно SUV)
« Одговори #15 на: 26 Февруари 2023, 11:24:33 am »
На Sportline-от може да му се додаде адаптивна суспензија. Проверив.

Отсутен Tiro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 315

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5083
« Одговори #17 на: 26 Февруари 2023, 14:20:57 pm »
Zarem pocnaa zvucnata izolacija vo doplata da ja stavaat.... ccc kaj e trgnata avtomobilskava industrija

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 300
« Одговори #18 на: 26 Февруари 2023, 14:25:45 pm »
Нов Кодиак со многу солидна опрема за парите. Особено со фабричка дополнителна звучна и вибрациска изолација.

Kazi mi posle deka ne rabotis vo Porsche...od site koli bas Skoda

Изборот ми беше Кодиак на претходно купени 5 возила од Порше. За твое инфо претходното беше А6 C7. И ете, не работам у Порше. Додуше 5 одмора ми уплатија :)

Изборот беше така што добив возило на тест ( во работно време ). Беше еден бел Кодиак, релативно слаб со опрема, таков каков што они мислат дека полесно ќе го продадат. Ми легна од прва. Јас одев по логиката на нарачка по личен ќеф, што во Шкода, барем пред 2 години беше лесно и со прилично мали доплати за се.

Мојот кодиак има автоматско паркирање, изолација, преклоплива кука, 220В, Canton Audio, со бас во резервна гума, адаптивна суспензија на амортизери, 2.0 тди со 200кс, електрика на седишта со мемории....
Уствар се кликнав, осем ( по препорака ) сончев кров.  Цената пред 2 години со ценкачина беше мнооогу блиску до оваа баранава тука.

Нов Кодиак со многу солидна опрема за парите. Особено со фабричка дополнителна звучна и вибрациска изолација.
Со дополнителна изолација, со адаптивна сиспензија, со 17ки бандажи, 2.0тди дсг. Според ова што беше на тест сега, би требало да е доста добар избор.

Имав прилика да го видам тестот. Визуелна лудница. Бандашите беа 20ки. Нема изолација (мислам дека сум единствен со ова во МК) Со оглед дека тестот беше Спорт, нема адаптивна суспензија доста е потврд, а без изолација и побучен. Ставено беше и помалото радио, и незнам колку е доплата за големото без тркалца, ама разликата е драстична.

Супер, ај кажи освен Кодиакот што друго си тестирал пред да падне одлука кога веќе толку навлагаме? Еве, ќе помогне баш за темата.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55053
  • Махер
« Одговори #19 на: 26 Февруари 2023, 16:58:56 pm »
Zarem pocnaa zvucnata izolacija vo doplata da ja stavaat.... ccc kaj e trgnata avtomobilskava industrija

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Дополнителна звучна изолација е тоа. И опцијата да доплатиш за неа е многу добра и битна. А инаку и обичната има сосем солидна изолација, зборувам надпросечно добра е основната. Споредено со Рав4, со Витара е доста подобра. Не е на ниво на Инсигнија/А5/Мондео/А7, ама со оваа доплата станува таква. Што според мене е многу побитна работа отколку панорама или бандажи големи или андроид или големи екрани. Прво што би доплатил на кола е најјако ниво на изолација звучна. Можеби не е кај сите така, ама јас претежно патувам на автопати со повисоки брзини и изолацијата ми е многу битна во една кола. На друг што вози градски или 100кмч на отворено воопшто не би му значело.

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1341
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #20 на: 26 Февруари 2023, 17:10:26 pm »
@TylerMkD

Цитат
Супер, ај кажи освен Кодиакот што друго си тестирал пред да падне одлука кога веќе толку навлагаме? Еве, ќе помогне баш за темата.

Хјундаи Таксон. Одлично возило. Највеќе проаѓа кај програмери.   ;)

Поентата на постото е однос вложено добиено. Шкода, иако потискувана и во самата групација, во однос на други брендови мислам дека зазема прво место. Доплатите се помали во однос на браќата од фирмата.

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1996
  • If you can dream it, you can do it.
« Одговори #21 на: 26 Февруари 2023, 17:27:15 pm »
@yarre Кај секој модел од шкода, можеш да доплатиш дополнителна изолација или само кај кодиак?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6195
« Одговори #22 на: 26 Февруари 2023, 17:57:31 pm »
Ај да си прашам...

СЕРИОЗНО 40.000 евра и половно возило се во една реченица, а половното возило не е некоја егзотика или викенд возило?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34160
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #23 на: 26 Февруари 2023, 21:41:17 pm »
Ај да си прашам...

СЕРИОЗНО 40.000 евра и половно возило се во една реченица, а половното возило не е некоја егзотика или викенд возило?

Абе знаеш како, да се претставиш дека си некој кој не си, си има цена.
Мада несериозен постов некако. Ни намена на возило, ни марка, ништо.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43939
  • Il Moderatore
« Одговори #24 на: 26 Февруари 2023, 22:20:54 pm »
На чоекот можеби не му игра улога некој километар поминато, да речеме демо возило кое поминало 10-тина илјади километри, или некој што го продава поради лоша (финансиска или друга) процена. Или „поради заминување во странство“ исто така. Не е лошо некое возилце кое нема ни една година, со некои 10-тина илјадарки, кое чинело повеќе од 50-60 банки да го земеш за 40.. Зошто да не?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6195
« Одговори #25 на: 26 Февруари 2023, 23:41:28 pm »
40.000 евра се многу пари.

10.000 километри или година... Свашта може да се десило.

Еве, не знам.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3892
« Одговори #28 на: 27 Февруари 2023, 00:47:38 am »
https://www.autowelt.mk/vehicles/262592-volvo-xc60-r-design-20-d3-150hp

Се надевам дека при купување на возило за оваа цена со овој менувач и мотор следува и ваучер за неколку посети на психијатар.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Присутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5925
« Одговори #29 на: 27 Февруари 2023, 09:18:00 am »
😁

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk