Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Ќе си ги покриеш сам сите трошкови за шлеп и посета на сервис, 1л уље и плус резерва за дотурање. Позитивно е шо ќе заштедиш на штопна.
Цитат: vlatko.klp на 05 Декември 2023, 10:57:38 amПа незнам дали ќе ти важи гаранција ако ти светне да дотуриш масло а тебе те мрзи да кренеш хауба зошто колата ти е под гаранција. Шосторе вадење од контекст еј Нормално ќе си се јавам во Порше, нека се замараат тие. Шлеп, најблизок сервис, како год било.
Па незнам дали ќе ти важи гаранција ако ти светне да дотуриш масло а тебе те мрзи да кренеш хауба зошто колата ти е под гаранција.
По спецификација vw групацијата имаат дека тси троши 0.5л масло на 1000 км. Така да со среќа докажувањето дека е нивен проблем ако ти имаш проблем со колата поради недоволно масло во моторот.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Ова е од мојата гаранција, во превод 15л уље е нормално за 10000км. Оди жали се ако почне да те дупи. Така е напишана гаранцијата да не можеш да добиеш ништо, а да мислиш дека имаш се.Sent from my iPhone using Tapatalk
Цитат: Carpathian Lord на 16 Ноември 2023, 09:46:30 amЦитат: MAPJAH на 15 Ноември 2023, 12:25:48 pmКажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.Sent from my iPhone using TapatalkКуешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло Зошто кога ќе тргнеш на долг пат и ќе ти светне сијаличката дека е ниско нивото на уље а немаш со себе да дополниш, нешто што навистина ми се има случено. Дополнително, со постариот модел кога неколку пати рекламирав во сервис додека сеуште беше под гаранција, секогаш се вадеа на муабетот дека тоа е толерирано и од производителот, дека тој мотор е познат дека троши уље и дека од производителот не прифаќаат отворање на мотор и средување на вентилите и се што пропратно треба да се замени. Настрана, штом помина гаранцијата, ги прашав дали може да се среди проблемот, на што потврдно ми одговорија и добив понуда од 2000 евра за ремонт на моторотот кој би требало да го среди тој проблем.
Цитат: MAPJAH на 15 Ноември 2023, 12:25:48 pmКажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.Sent from my iPhone using TapatalkКуешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло
Кажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.Sent from my iPhone using Tapatalk