Автор Тема: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS  (Прочитано 16594 пати)

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7009
  • Бенве сие бенве
Одг: Kia Ceed SW 1.5 T-GDi 160 KS
« Одговори #150 на: 22 Март 2025, 21:03:56 pm »
Ќе дојдам со цхр-от некој ден, после тоа ќе си купиш рав4

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8975
  • Пичлеме
« Одговори #151 на: 29 Март 2025, 10:18:44 am »
Шкода

ВС КИА :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #152 на: 25 Октомври 2025, 18:35:43 pm »
Цитат
Внимание: Во оваа тема не е пишувано повеќе од 120 денови.
Доколку не сте сигурни дека сакате да поставите порака, размислете за поставување нова тема.

Одвај си ја најдов темата...

Денес регистрирана и направен редовен сервис.
И на едното и на другото место земаат пари :(

Отсутен Aleksandar90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #153 на: 26 Октомври 2025, 11:37:45 am »
Ceed VS Scala
Поентата ми е дека нема потреба од обид за омаловажување на една или друга како што правиш, и двете се просечни марки на коли во таа класа, нешто и фали на едната , друго на другата. Ни едната ни другата не се за фалење. Но ни вршат работа нели.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #154 на: 26 Октомври 2025, 12:06:04 pm »
Јас повеќе се заебавам отколку шо омаловажувам. Токму така, и двата бренда, Шкода и Киа не се нешто особено за фалење. Ги возам и Киа и Шкода и неоправдано коштаат толку пари (Шкодата е поскапо платена, има нешто плус опрема што титка, свирка...)... ама што е евтино во денешно време?
Во глобала неам ништо против брендовите, имам против што евтини пластики станаа прилично скапи :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7526
« Одговори #155 на: 26 Октомври 2025, 12:08:53 pm »
Јас повеќе се заебавам отколку шо омаловажувам. Токму така и двата бренда, Шкода и Киа не се нешто особено за фалење. Ги возам и Киа и Шкода и неоправдано коштаат толку пари (Шкодата е поскапо платена, има нешто плус опрема што титка, свирка...)... ама што е евтино во денешно време?
Во глобала неам ништо против брендовите, имам против што евтини пластики станаа прилично скапи :)

;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55124
  • Махер
« Одговори #156 на: 26 Октомври 2025, 12:35:22 pm »
Замарање со панел гап, или со ќошиња дали се милиметар под/над е малку безвезе во време кога ланци пикаат кои се распаѓаат, каиши во уље пикаат, еко мапи гушливи до максимум, канали за ладење и дихтунг на глава од <1mm околу цилиндар, и сличи хорори. А ќе рече некој дека моторите се произведуваат 100 години и дека овие бебешки работи се надминати, но не. Воопшто не е така. Сето научници кои се трудат секогаш да има failure point. Дури да се запрепасти човек од „одлуките“.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1818
« Одговори #157 на: 26 Октомври 2025, 12:41:43 pm »
Замарање со панел гап, или со ќошиња дали се милиметар под/над е малку безвезе во време кога ланци пикаат кои се распаѓаат, каиши во уље пикаат, еко мапи гушливи до максимум, канали за ладење и дихтунг на глава од <1mm околу цилиндар, и сличи хорори. А ќе рече некој дека моторите се произведуваат 100 години и дека овие бебешки работи се надминати, но не. Воопшто не е така. Сето научници кои се трудат секогаш да има failure point. Дури да се запрепасти човек од „одлуките“.

Не се криви научниците/инженерите, криви се тие што диктираат еко норми. Мислиш дека инженер со 20+ години искуство не знае дека не треба да стави каиш во масло? Ние тука не сме попаметни сигурно.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6480
« Одговори #158 на: 26 Октомври 2025, 13:42:24 pm »
Јас повеќе се заебавам отколку шо омаловажувам. Токму така, и двата бренда, Шкода и Киа не се нешто особено за фалење. Ги возам и Киа и Шкода и неоправдано коштаат толку пари (Шкодата е поскапо платена, има нешто плус опрема што титка, свирка...)... ама што е евтино во денешно време?

А бе оди таму, се утепа плукање по Шкода.

Шо не купи Шкода, Киа купи? Те беше стра да не те прашват матуфите “а бе, немаше пари за Фолксваген?”

:P

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #159 на: 26 Октомври 2025, 14:39:48 pm »

А бе оди таму, се утепа плукање по Шкода.

Шо не купи Шкода, Киа купи? Те беше стра да не те прашват матуфите “а бе, немаше пари за Фолксваген?”

:P
Чиста истина е дека се помислив малку и за Октавиа, ама со опрема како Киата кошташе 4000 евра поскапо. Значи не само шо немав пари за Фолксваген, немав пари ни за Шкода ;D
25 000 евра ми беше најгорната граница.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #160 на: 26 Октомври 2025, 14:51:43 pm »
Ти добар си бил.

Мене 38к ми испадна Шкода со опрема како Киа.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #161 на: 26 Октомври 2025, 15:02:21 pm »
Стварно? Значи оломнани да купев Октавија за 29 000 евра, сега ќе можев да ја продадам за 33 000 ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #162 на: 26 Октомври 2025, 15:20:31 pm »
И јаче.