Автор Тема: Kia Sportage 1.6 T-GDI First Edition - 2022  (Прочитано 12449 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
Одг: Kia Sportage 1.6 T-GDI First Edition - 2022
« Одговори #90 на: 15 Ноември 2023, 14:56:17 pm »
Кажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Превисока ти е тебе потрошувачката, очекуј да падне со километрите. Сепак со твоето агресивно возење со нагло забрзување и нагло кочење не верувам дека под 6,9 би постигнал :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5189
  • Пиши лаже
Kia Sportage 1.6 T-GDI First Edition - 2022
« Одговори #91 на: 15 Ноември 2023, 17:40:10 pm »

Превисока ти е тебе потрошувачката, очекуј да падне со километрите. Сепак со твоето агресивно возење со нагло забрзување и нагло кочење не верувам дека под 6,9 би постигнал :D

Он е навикнат од Бенбето, ке му закачи Фтора у кривина и...
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #92 на: 15 Ноември 2023, 19:59:46 pm »
Јас Јура го гледав како го тестира и мислам дека рече дека во 6та 120 е на 2500рпм, кај мене во 7ма е на 2100. Остајте го Саше шо зборува, по лабав шофер нема од мене од кога си платив неколку казни за радар.

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3838
« Одговори #93 на: 15 Ноември 2023, 20:27:32 pm »
Јас Јура го гледав како го тестира и мислам дека рече дека во 6та 120 е на 2500рпм, кај мене во 7ма е на 2100. Остајте го Саше шо зборува, по лабав шофер нема од мене од кога си платив неколку казни за радар.

Уште имам уплав од кога ме возеше со Спортажот.....
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #94 на: 15 Ноември 2023, 21:07:08 pm »
Ти си мојот омилен геј! Да не му ја расипуваме темата на човекот. Љуби брат.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1640
« Одговори #95 на: 15 Ноември 2023, 22:28:18 pm »
Ти си мојот омилен геј! Да не му ја расипуваме темата на човекот. Љуби брат.

https://www.instagram.com/reel/Cy-l8UFxNL-/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

На тема геј :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 237
« Одговори #96 на: 16 Ноември 2023, 09:21:26 am »
Те заебавале досега сензорите за притисок на гумите?

До сега сум немал мака нити со овој новиов модел, нити со стариот модел на Спортаж што го имав. Никогаш не ме зафркавале сензорите за притисок на гумите.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13915
« Одговори #97 на: 16 Ноември 2023, 09:46:30 am »
Кажи ми уље троши ли? Ме интересира затоа што и јас купив Спортаж. Исто така дали од кога колата “се разработи” потрошувачката се намали.

Куешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. :)

Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло :D

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
« Одговори #98 на: 16 Ноември 2023, 10:37:10 am »

Куешчн: Зошто се замарате со потрошувачка на масло на нова кола? 7 години гаранција имате барем на мотор, нека им ја мислат тие. :)

Шкодата еве 3 и пол години ја имам, немам отворено хауба, не па да проверувам ниво на масло :D

Зошто кога ќе тргнеш на долг пат и ќе ти светне сијаличката дека е ниско нивото на уље а немаш со себе да дополниш, нешто што навистина ми се има случено. Дополнително, со постариот модел кога неколку пати рекламирав во сервис додека сеуште беше под гаранција, секогаш се вадеа на муабетот дека тоа е толерирано и од производителот, дека тој мотор е познат дека троши уље и дека од производителот не прифаќаат отворање на мотор и средување на вентилите и се што пропратно треба да се замени. 

Настрана, штом помина гаранцијата, ги прашав дали може да се среди проблемот, на што потврдно ми одговорија и добив понуда од 2000 евра за ремонт на моторотот кој би требало да го среди тој проблем.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2744
  • Слобода или смрт
« Одговори #99 на: 16 Ноември 2023, 11:12:34 am »

Со твојата експолоатација примеров е невалиден. Едноставно ти не ни стигаш до 10к годишно па да биде релевантно дали колата троши масло. Исто како јас сега да кажам дека не се замарам со кадетот дали троши масло иако е 50 годишна кола бидејќи минувам со него само 2к километри годишно и менувам на година масло.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 05 Декември 2023, 09:28:24 am »
Колку за евиденција, денеска регистрирано возилото по втор пат, и продолжена каско полисата.

6998 денари полиса за автоодговорност со вклучени патници и 4350 денари регистрација без технички преглед, или вкупно 11348 денари.
Каското е некаде 32000 денари без франшиза.

На сето тоа, добив гратис ваучер од 500 денари за гориво.

За оваа една година вкупно поминати 7000 километри.

Бидејќи нема други вложувања периодов, останува само да се точи гориво и да се вози.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #101 на: 05 Декември 2023, 10:54:43 am »

Со твојата експолоатација примеров е невалиден. Едноставно ти не ни стигаш до 10к годишно па да биде релевантно дали колата троши масло. Исто како јас сега да кажам дека не се замарам со кадетот дали троши масло иако е 50 годишна кола бидејќи минувам со него само 2к километри годишно и менувам на година масло.

Каква врска има експлоатацијата во целиот муабет?

Ако праев 30000 годината ќе се замарав? Пак не.

Гарантен рок. Ми е гајле.

Затоа купувам нова кола, затоа купив продолжена гаранција - не да кревам хауба секој месец да се замарам дали нешто било на ниво.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6477
« Одговори #102 на: 05 Декември 2023, 10:57:38 am »
Па незнам дали ќе ти важи гаранција ако ти светне да дотуриш масло а тебе те мрзи да кренеш хауба зошто колата ти е под гаранција.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #103 на: 05 Декември 2023, 10:59:03 am »
Па незнам дали ќе ти важи гаранција ако ти светне да дотуриш масло а тебе те мрзи да кренеш хауба зошто колата ти е под гаранција.

Шосторе вадење од контекст еј ;D

Нормално ќе си се јавам во Порше, нека се замараат тие. Шлеп, најблизок сервис, како год било.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #104 на: 05 Декември 2023, 11:00:57 am »
Ќе си ги покриеш сам сите трошкови за шлеп и посета на сервис, 1л уље и плус резерва за дотурање. Позитивно е шо ќе заштедиш на штопна.