A i mnogu experti ima po internet so objavi za razno razni filozofii za vospituvanje deca na koj ne im se znae kraj. Porano ne sekoj mozese javno mislenje da kaze a sega moze sekoj, taka da ne veruvajte vo se shto gledate i citate
Moeto mislenje ne e bazirano na eksperti i filozofii za vospituvanje decq, tuku bazirano na istrazuvanja i rezultati od istite tie istrazuvanja (kognitivna psihologija, human-computer interaction, elektronsko ucenje i pomagala, dizajniranje eksperimenti, mozocna aktivnost bazirana na razni drazbi (stimulus), dizajnirajne igri za zabava i tn seriozni igri za ucenje novi raboti i vestini). Na nekoi od niv imam davano skromen pridones, drugi sum gi koristel za da naucam poveke kako da go dadam mojot pridones, a treti mi bile privlecni i interesni.
Najgolem del od niv gi imam citano i navelezno kako tematika uste pred da imam dete i uste pred da razmisluvam da imam dete. Faktorot dete i ziv organizam koj se razviva dojde edno pet do sedum godini koga me interesiraa tie raboti na privaten i profesionalen plan.
Jas ne kazuvam koj kako da si go vospituva i odgleduva deteto. Jas kazuvam kakov e efektot na site tie raboti vo bioloskite, hemiskite procesi, i psihofizickoto bitie na dete/covek. Sekoj sam si precenuva kakvi aktivnosti i merki ke prezeme vo vospitniot proces na negovoto dete, i za koi raboti ke ima kompromis, a koi raboti ke bidat zabraneti/trgnati od sekojdnevieto na deteto za negovoto dolgorocno zdravje.