Автор Тема: Компјутерски игрици  (Прочитано 544240 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20886
Одг: Компјутерски игрици
« Одговори #2790 на: 10 Март 2026, 09:24:51 am »
Ако не, се надевам дека јас би можел да го искористам. Пошо е код на Убисофт, претпоставувам исто дека не прави разлика за која платформа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7362
« Одговори #2791 на: 19 Март 2026, 00:02:43 am »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20886
« Одговори #2792 на: 23 Април 2026, 11:05:59 am »
Пред некое време успеав да се навлечам на оваа:

Hollow Knight

Многу захтевна (од аспект на посветеност и „скилс“) игра, не е уопште за потценување. Има интересна приказна, светот е многу интересно осмислен, визуелниот јазик е доста специфичен, ама у склоп со музиката, прават стварно феноменална комбинација.
Првиот пат ја исклучив после 20ина минути, ама вториот пат се нафатив да ја играм, пошто ептен позитивни работи видов/прочитав за нејзе и стварно, играта е нешто друго.

Мислам дека во септември негде излезе наследникот, после многу години најавување:

Hollow Knight: Silksong

Вчера ја начекав на попуст, па ја купив, ме интересира што има да каже.

Мислам дека највише ме фасцинира тоа што се работи за „инди“ игри, развиени од тим од 3ца, без јаки имиња позади нив, без не знам какви студија, паблишинг а у...
Дента кога Силксонг почнала со продажба, сите платформи клецнале троа... И ПСН, и Стим, и Нинтендо... Све отишло јабана, поради огромна побарувачка.
А да, нормалната цена на игрите е 20 евра, не е ѓаол ипол. Уште поубаво што може да се начекаат и на попуст, па да фати уште поевтино.

Максимум почит за Team Cherry, свака част!
« Последно менување: 23 Април 2026, 11:11:08 am velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44955
  • Il Moderatore
« Одговори #2793 на: 23 Април 2026, 12:10:27 pm »
Син ми ја играше  пред месец-два, интересно игриче :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.