Автор Тема: Играчка конзола?  (Прочитано 94405 пати)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5226
  • The Spartan General
Одг: Играчка конзола?
« Одговори #301 на: 15 Јануари 2026, 14:37:03 pm »
A i mnogu experti ima po internet so objavi za razno razni filozofii za vospituvanje deca na koj ne im se znae kraj. Porano ne sekoj mozese javno mislenje da kaze a sega moze sekoj, taka da ne veruvajte vo se shto gledate i citate

Moeto mislenje ne e bazirano na eksperti i filozofii za vospituvanje decq, tuku bazirano na istrazuvanja i rezultati od istite tie istrazuvanja (kognitivna psihologija, human-computer interaction, elektronsko ucenje i pomagala, dizajniranje eksperimenti, mozocna aktivnost bazirana na razni drazbi (stimulus), dizajnirajne igri za zabava i tn seriozni igri za ucenje novi raboti i vestini). Na nekoi od niv imam davano skromen pridones, drugi sum gi koristel za da naucam poveke kako da go dadam mojot pridones, a treti mi bile privlecni i interesni.

Najgolem del od niv  gi imam citano i navelezno kako tematika uste pred da imam dete i uste pred da razmisluvam da imam dete. Faktorot dete i ziv organizam koj se razviva dojde edno pet do sedum godini koga me interesiraa tie raboti na privaten i profesionalen plan.

Jas ne kazuvam koj kako da si go vospituva i odgleduva deteto. Jas kazuvam kakov e efektot na site tie raboti vo bioloskite, hemiskite procesi, i psihofizickoto bitie na dete/covek. Sekoj sam si precenuva kakvi aktivnosti i merki ke prezeme vo vospitniot proces na negovoto dete, i za koi raboti ke ima kompromis, a koi raboti ke bidat zabraneti/trgnati od sekojdnevieto na deteto za negovoto dolgorocno zdravje.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9478
« Одговори #302 на: 15 Јануари 2026, 14:53:54 pm »
Ne mislev konkretno na tebe, fakt e deka premnogu mislenja ima na net. Site tie se vrz baza na tolkuvanje na razno razni istrazuvanja.

Ne vikam deka ne si vo pravo nego deka se da se zem so rezerva.

Najplasticen primer mi se istrazuvanjata so hrana. Kako od toa deka mastite i mesoto se nezdravi a deka zitarkite se zdravi, se se svrte obratno vo poslednive nekolku godini.

Zatoa ednostavno balans i umerenost vo bilo koja rabota e toa shto ni e potrebno bez mnogu analizranje

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6704
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #303 на: 15 Јануари 2026, 14:56:16 pm »
A i mnogu experti ima po internet so objavi za razno razni filozofii za vospituvanje deca na koj ne im se znae kraj. Porano ne sekoj mozese javno mislenje da kaze a sega moze sekoj, taka da ne veruvajte vo se shto gledate i citate

Moeto mislenje ne e bazirano na eksperti i filozofii za vospituvanje decq, tuku bazirano na istrazuvanja i rezultati od istite tie istrazuvanja (kognitivna psihologija, human-computer interaction, elektronsko ucenje i pomagala, dizajniranje eksperimenti, mozocna aktivnost bazirana na razni drazbi (stimulus), dizajnirajne igri za zabava i tn seriozni igri za ucenje novi raboti i vestini). Na nekoi od niv imam davano skromen pridones, drugi sum gi koristel za da naucam poveke kako da go dadam mojot pridones, a treti mi bile privlecni i interesni.

Najgolem del od niv  gi imam citano i navelezno kako tematika uste pred da imam dete i uste pred da razmisluvam da imam dete. Faktorot dete i ziv organizam koj se razviva dojde edno pet do sedum godini koga me interesiraa tie raboti na privaten i profesionalen plan.

Jas ne kazuvam koj kako da si go vospituva i odgleduva deteto. Jas kazuvam kakov e efektot na site tie raboti vo bioloskite, hemiskite procesi, i psihofizickoto bitie na dete/covek. Sekoj sam si precenuva kakvi aktivnosti i merki ke prezeme vo vospitniot proces na negovoto dete, i za koi raboti ke ima kompromis, a koi raboti ke bidat zabraneti/trgnati od sekojdnevieto na deteto za negovoto dolgorocno zdravje.
Ме интересира темава. Може некоја литература да ми пратиш во пп?

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5226
  • The Spartan General
« Одговори #304 на: 16 Јануари 2026, 06:41:59 am »
Ме интересира темава. Може некоја литература да ми пратиш во пп?

Не е за тебе таа литература. Некои работи нема да ги разбереш, други работи погрешно ќе ги разбереш и на крај ќе донесеш погрешен заклучок.

Ne mislev konkretno na tebe, fakt e deka premnogu mislenja ima na net. Site tie se vrz baza na tolkuvanje na razno razni istrazuvanja.

Ne vikam deka ne si vo pravo nego deka se da se zem so rezerva.

Najplasticen primer mi se istrazuvanjata so hrana. Kako od toa deka mastite i mesoto se nezdravi a deka zitarkite se zdravi, se se svrte obratno vo poslednive nekolku godini.

Zatoa ednostavno balans i umerenost vo bilo koja rabota e toa shto ni e potrebno bez mnogu analizranje

Па на интернет има повеќе лобирање, лажење за реклами, намерно збунување и слични пристапи и методи за некој да спечали нешто од тебе. Пак ќе ти кажам, според науката така реагира еден човек на тие работи и овие работи што ги напишав се дел од психолошките и биохемиските процеси во тој човек. Интерпретацијата и екстраполацијата што ќе се случи со долготрајна, постојана и неконтролирана изложеност е веќе мое сопствено мислење.

А тоа со храната, потполно се согласувам со тебе.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #305 на: 16 Јануари 2026, 07:59:59 am »
Зошто?

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7084
  • Бенве сие бенве
« Одговори #306 на: 16 Јануари 2026, 08:36:02 am »
Ако ти каже ќе мора да те најде и да те убие….

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #307 на: 16 Јануари 2026, 08:44:25 am »
Државна тајна нешто, а?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8219
  • Плинаш!!!
« Одговори #308 на: 07 Февруари 2026, 12:58:11 pm »
Дечки на малиов му се здосади спајдермен мајлс моралес па решивме да ја продадеме. Купена е нова, и малку е користена но нема никаква грепка.
Не праќам по карго, само Скопје.
Цена 2000 денари фиксно.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30501
    • CARclub.mk
« Одговори #309 на: 07 Февруари 2026, 13:28:40 pm »
Таксај ја за мене, ќе се видиме деновиве. :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #310 на: 07 Февруари 2026, 13:40:45 pm »
Готово, таксана е. Се гледаме деновиве.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4082
  • MadaFunker
« Одговори #311 на: 10 Февруари 2026, 22:10:19 pm »
Uncharted: The Nathan Drake Collection
inFAMOUS Second Son
Ratchet and Clank

За овие ако е заинтересиран некој бујрум, може и замена според нинџиве по дома :)
New blood of old school

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #312 на: 18 Февруари 2026, 15:32:53 pm »
Таксај ја за мене, ќе се видиме деновиве. :)
Да не се предомисли, или ме заборави?

Sent from my Xiaomi 15t using Tapatalk

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30501
    • CARclub.mk
« Одговори #313 на: 18 Февруари 2026, 15:38:56 pm »
Те забораив, сори. :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22253
« Одговори #314 на: 23 Февруари 2026, 12:09:44 pm »
Пробал ли некој VR2 на PS5 и ако да, како е?

На PS4 имам пробано и реално лично не ми се допаѓа бидејќи графиката е многу полоша и сликата е поматна во споредба со она како играта изгледа на ТВ (дури и кога се користи VR во истиот момент).

Со PSVR2 овој проблем е наводно решен, али не сум пробал лично, а и немам каде.