Познавајќи го човекот, нема да се согласи на овој предлог за дружба и занимација. Зошто? Затоа што многу добро знае дека сксес рејтот ќе му тежнее кон 50, а не кон 100 проценти.
Нека ме демантира со тоа што ќе каже „важи, слободен сум тогаш-и-тогаш, во колку саат да се најдеме каде?“
Да си праел некад стварно Blind test ќе знаеше и тоа дека за исправен и прав тест многу зависи и да не си под стрес и да си опуштен, и да го правиш тоа барем едно 20-30 пати споредба, и тоа во интервал од барем 7 дена. Ама пошто и ова ти е строго теоретски, затоа веројатно не знаеш (да си праел некад стварно некаков тест што има стварна намена, ќе имаше бар и референтна листа на музика за тоа).
Друго, за да правам тест со некого, треба да има барем трунка ентузијазам и реално познавање, а не се ради реда читано ама не доживеано, а понекогаш и воопшто неразбрано.
Опремата што ја имам купено базирано на тест, воглавно сум ја имал барем 7-10 дена за да слушам и споредам натенане (ќе ти пуштам и слики како тоа изгледало во мојата дневна).
Утре полагам и сум во гужви. Ќе ти пуштам утре еден текст да видиш како треба да изгледа Blind Тест и што е битно, за да кога позираш дека си чул за истиот барем да знаеш како треба да изгледа и да не се издаваш дека во живот пракса НУЛА во нештата во кои се правиш експерт.
И да, нема да доживееш било каков тест со мене, барем дури не ги освежиш малку и практичните искуства, и ги анулираш предрасудите што ги имаш на разни теми (ако почнеш реално да ги доживуваш нештата можда и ќе дожеевеш реално).
Утре ќе добиеш од мене текст за BLIND TEST и пар слики од како изгледа тестирање на опрема во реални услови и тоа на период подолг од 3 саати. (И не во услови кога имаш позер/спамер што со рефлекторка у фаца ти вика А или Б). Знаеш, музика сепак не е насиље и силување туку е нешто многу пософистицирано, и по со душа..
Звучници слушав 3 недели (и сите 3 недели секој ден правев споредби) (имав кај мене дома 4 пара звучници и на слепо ги одбрав тие што ги имам).
Појачало бирав месец дена (ги имав дома толку време дури одберам). За целото време некој запишуваше која компонента ја бирам за да ја одберам таа што ми се бендисувала.
Ќе се потрудам утре да ти пуштам слики.. Дали можда можеш и ти да пуштиш слики од твоето слепо тестирање опрема што си го правел по дома? (Каде што нели не си осетил никаква разлика меѓу компонентие, ама сепак да видиме дека имаш какво такво искуство во тоа).