Автор Тема: Opel Astra K 1.6 CDTI ecoFLEX  (Прочитано 53421 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
Одг: Opel Astra K 1.6 CDTI ecoFLEX
« Одговори #120 на: 03 Декември 2021, 00:26:00 am »
Aко се вратиме со "ОК" наод од таму... Што после? ;D
И психијатарот е за на психијатар ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #121 на: 03 Декември 2021, 00:36:45 am »
Aко се вратиме со "ОК" наод од таму... Што после? ;D
Истото прашање и од другата страна. Што ако видот ми е 20/20 а твоите ЛЕД таблици ми блештат?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #122 на: 03 Декември 2021, 00:43:02 am »
Нема да ти блештат зошто заклучокот го носиш од фотографии со пренагласена експозиција. Ама добро, да не продолжуваме, аблендирај ако ти сметаат светли сијалички на таблица и тоа е тоа.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #123 на: 03 Декември 2021, 00:45:20 am »
Нема да ти блештат зошто заклучокот го носиш од фотографии со пренагласена експозиција. Ама добро, да не продолжуваме, аблендирај ако ти сметаат светли сијалички на таблица и тоа е тоа.
Заклучокот го носам од реален живот, не од слики. Кога се враќав дома од работа едно мито пред мене (прво помислив ти си) имаше тавки иритирачки лед на таблиците. Многу лошо. Заслужува со дугачки да возиш позади него, не да аблендираш. Како што реков, застани до некој со ОЕМ  лед осветлени таблици и спореди.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Anton

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 825
« Одговори #124 на: 03 Декември 2021, 06:54:55 am »
Затоа убаво треба да се разгледаат опциите пред да се купуваат сијалици.
Ќе си купиш осрам лед, да секако  бајаги послаб од кај чичко али, и ќе си добиеш оем лед на кола од 2004 😁

Купив за предни позиции да ги користам како дневни светла и испаднаа слаби, па ги префрлив на таблица а земав појаки од али за напред.

Предните ги сменив уште неколку пати, осрамот не им чуе да трепкаат или било што,
И на крај ќе му дојде тука некаде цената.
Jay Leno: Racecar driving is like sex. All men think they are good at it but...

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8964
« Одговори #125 на: 03 Декември 2021, 11:25:48 am »
Btw so e tolku merakot tablica da ima led?

Aj farovi da, ama fabrika ne ova sranjeto aftermarket, ama tablica ?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #126 на: 03 Декември 2021, 11:38:02 am »
Btw so e tolku merakot tablica da ima led?

Aj farovi da, ama fabrika ne ova sranjeto aftermarket, ama tablica ?

Бојата.

Мене ми е грда жолтата боја и ми изгледа старовремски. На Леонов да можам - секаде би ставил бели светла: средно, долго, позиција.
А како што знам - нема бели Festoon халогенки за таблици, така да... тоа е тоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #127 на: 03 Декември 2021, 11:40:35 am »
Како може да ти биде грда колата?
Не ја ни гледаш таблицата дур возиш, а чим се паркираш и ја изгасиш, не светат за да ја гледаш колку е убава таблицата.

Еве јас појма немам дали воопшто светат :D

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #128 на: 03 Декември 2021, 11:42:15 am »
Не ја ни гледаш таблицата дур возиш, а чим се паркираш и ја изгасиш, не светат за да ја гледаш колку е убава таблицата.

Не реков дека е грда колата, реков дека ми е грда жолтата боја од халогенките и не сакам светла во жолта боја на мој автомобил.
Ниту јас да ги гледам, ниту да ги имам на моја кола.

Со ова анти-ЛЕД-ов што го фурате на форумов со години, некогаш сте бетер рамноземјаши.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #129 на: 03 Декември 2021, 11:48:03 am »
Јас не сум антилед, ама не е секој фар предвиден за такви светла. Синоќа баш коментираме со колеги, Мерцедес Е класа w210 со лед, тоа е страшно нешто, со маска за заварување да гледаш пак ќе ставаш компири на очите.
Техничките станици и полицијата се слепи кај нас за овие работи, нема сакам-несакам, ќе си ставиш тоа што треба.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #130 на: 03 Декември 2021, 12:02:46 pm »

Не реков дека е грда колата, реков дека ми е грда жолтата боја од халогенките и не сакам светла во жолта боја на мој автомобил.
Ниту јас да ги гледам, ниту да ги имам на моја кола.

Со ова анти-ЛЕД-ов што го фурате на форумов со години, некогаш сте бетер рамноземјаши.
После речиси 6 години сега првпат погледнав како светат сијалиците за таблици, и што да видам розева бојата ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #131 на: 03 Декември 2021, 12:05:45 pm »
Ја го разбирам меракот, ама ако не „работи“, батали. Врати оригиналот, дур да најдеш нешто што „работи“.

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 414
« Одговори #132 на: 03 Декември 2021, 12:30:04 pm »
Му ја нарушивме темата на членот.
И кај мене се лед, ама светат суптилно, баш како што ми беше и замислата

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #133 на: 03 Декември 2021, 13:32:12 pm »
Ја го разбирам меракот, ама ако не „работи“, батали. Врати оригиналот, дур да најдеш нешто што „работи“.
Ама кој мерак?
Разбирам бандаж, фолија, антена, или што било што ќе можеш да го гледаш на секој фрлен поглед кон колата. Разбирам внатрешно осветлување, па и фарови.
Ама светла за таблици...освен ако трчаш позади колата, или ноќе ти стои паркирана во двор со запалени светла, па да и се дивиш на тоа колку убаво бело е осветлена таблицата.

Отсутен balanar

• Редовен
« Одговори #134 на: 03 Декември 2021, 13:48:06 pm »
Разбирам бандаж, фолија, антена, или што било што ќе можеш да го гледаш на секој фрлен поглед кон колата. Разбирам внатрешно осветлување, па и фарови.
Ама светла за таблици...освен ако трчаш позади колата, или ноќе ти стои паркирана во двор со запалени светла, па да и се дивиш на тоа колку убаво бело е осветлена таблицата.

Нема никаква логика ова што го збориш.

Тогаш сите производители се ненормални кога ги дизајнираат задните фарови како да изгледаат и светат навечер.
Зошто мора нешто да гледаш активно за да ти биде мерак?