Како си задоволен од возилово после 4 месеци? Дали можеби знаеш кога е отклонет фабричкиот дефект на затегачот?
Има нешто слично во OMO со скоро исто ниво на опрема и ист мотор, па се прават некои калкулации за здравје догодина земање нешто вакво.
https://omo.mk/listings/opel-astra-k-1-6-cdti-110ks-ecoflex-business-edition-mt/
Искрено освен проблемот со ланецот немам други замерки сега за сега. Колата е супер удобна тивка во кабина, дури и на отворено е тивка бучи само ако е лош асвалтот и има звук од гумите од ветерот не толку. Од 1 700 вртежи веќе имаш 300Nm и си повлекува одлично било на рамно или угорница за кс што ги има. Очекував и повеќе да троши но е доста економична. Едино ми фали барем уште малку поголем гепек но затоа има многу простор во кабина особено на задни седишта.
Немам идеа што друго да пишам доколку те интересира нешто конкретно прашај
Ќе заборавев за затегачот... јас прочитав дека од 2018 по ретко го имале проблемот најверојатно од тогаш имаат измени. Сега скоро прочитав и дека менувачот 2018 добил уште некоја надградба (3та до сега) па се надевам дека и со него ќе немам проблем барем до 200 000.
А вчера земав лед светла после месеци мислење да ставам или не.
Знам фаровите се лом но ме фати прљав дожд 2 мин пред да ги монтирам и некако ме мрзеше да ги избришам пред да сликам
Иначе вака беше пред
Слика од внатре со обичните
Слика со ледот
А ова „Видое Смилевски Бато бр.6, (PSS) Ново Лисиче - Скопје“ е адресата каде што во понеделник ќе одам да ги вратам