Автор Тема: Formula 1 - Season 2021  (Прочитано 136420 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
Одг: Formula 1 - Season 2021
« Одговори #1335 на: 14 Декември 2021, 20:32:51 pm »
@IdeuX

Многу слично размислуваме. Речиси исто.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6831
« Одговори #1336 на: 14 Декември 2021, 20:33:14 pm »
Да потсетам, над 11 сек разлика во корист на Хамилтон со медиум, наспроти софтот на Верстапен.

За ова се изјаснив веќе

Е за вакво возење Хамилтон е малтене безгрешен, за ова свака му част, со чиста стаза без никаков дуел вози и со 50+ кругови стари гуми без грешка.

Ама затоа кога ќе дојдат дуелите, се менува ситуацијата ;) Перез не е јак возач, ама и па не му остава позиција туку така, ае ќе закочам порано, јбг Хамилтоновци со мерцедесите идат, нека пројдат јбг. Тоа што ниту еден друг возач од сите што моментално возат не го прават. Аматери, нека идат сите у формула 3.

Ја си бирам борба и дуели, а не кочење ко попчиња и тоа е, ако има ДРС арно, ако нема па јбг. Дај боже сите сезони да се вакви со дуели.
Ама кога ќе дојдат дуели, особено со возачи што му покажуваат муда (Верстапен и Перез), се гледа дека очекувањата му се ја сум побрз болид, ќе идам даље, овие ке си кочат ко попчиња, па на правец ќе ги оддувам.

Е тоа го нема, се виде на оваа трка, човекот не затвора туку си ја цепа према надвор и го остава внатрешниот дел слободен.

Е тоа е проблемот со Хамилтон сезонава. Неговиот манјдсет е дека сите што се позади него културно ко попчиња ала Ботас ќе си закочуваат порано кога он престигнува и на правци ќе ги оддува овие од позади макар и со ДРС биле.
Затоа таквите што возат како Ботасот (вклучувајки го и него) не се шампиони, а Макс е.

Следна година попаметно да си брани позиција Хамилтон и нека се бори за позицијата. Верстапен и Перез му покажаа како треба да се бориш, а не да си возиш лаганица во надворешна страна на секоја кривина а ти дише некој во врат со болид позади тебе.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1337 на: 14 Декември 2021, 20:34:44 pm »
Макс исто така два пати го помина Хамилтон хирушки прецизно во трката. Не беше само Перез. И потоа си ја одржа предноста во нападите иако болидот му беше видно поспор на правците.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1999
« Одговори #1338 на: 14 Декември 2021, 20:38:47 pm »
Еве мало потсетување не е перез алонсо е докторски возено радио пораката од безгрешниот некако како идентична на онаа со перез

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1339 на: 14 Декември 2021, 20:50:34 pm »
Абе треба ново правило да се воведи,само на правци претекнување никако во кривина.
И на крајот од трката наместо шампањ,балет да играат на подиум.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1340 на: 14 Декември 2021, 20:56:31 pm »
Хахаха, пред неколку дена го употребив истиот израз, само не на подиум балет, туку трките да се претворат во балет ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1341 на: 14 Декември 2021, 21:06:01 pm »
Еве мало потсетување не е перез алонсо е докторски возено радио пораката од безгрешниот некако како идентична на онаа со перез
Нема муабет колку добро изиграно. Според мене целото возење на Алонсо е фантастично, ама 1:37 е нехумано веќе. Тоа е врвот на возењето на Алонсо буквално.

Радиото - комедии. :) :) :) „Дечки овој се трка со мене! Како не му е срам!“ :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1342 на: 14 Декември 2021, 21:15:01 pm »

Го рашљака ко мало дете. Да им дадеш ист болид на хамилтон макс алонсо и перез.. не знам кој ќе е прв, ама знам кој ќе е последен. ;D :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7514
« Одговори #1343 на: 14 Декември 2021, 21:25:54 pm »
Lewis "It's dangerous" Hamilton

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #1344 на: 14 Декември 2021, 21:51:05 pm »
Абе треба ново правило да се воведи,само на правци претекнување никако во кривина.

Ве поздрави балетската изведба "Silverstone GP 2021" :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
« Одговори #1345 на: 14 Декември 2021, 21:51:33 pm »
Еве уште една анализа. Scott Mansell е тркач. Не е дрвач ко повеќето што сме тука (вклучувајќи ме, нормално, и мене). Интересно е размислувањето, што ако  беше ѕид или камења границата кај што пресече Луис? Тогаш 100% ќе се повлечеше за да остане на стаза... џаст сејин...
За Перез - „Some of the best defensive driving i`ve ever seen...“
Чоеков ги кажува моите зборови, само поелоквентно, ко за телевизија.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1346 на: 14 Декември 2021, 22:18:16 pm »

Ве поздрави балетската изведба "Silverstone GP 2021" :)
Незнам која претстава ја изведуваа не гледав,додуша и ретко следам Формула,поќе ги следам МотоГП.
Оваа последната трка ја гледав и освен тоа околу СК,се друго беше ок.
Јас дури и мислам дека Хамилтон не ни му беше гајле ако го казнат ради "скратувањето" на патеката,пошо за тоа се добива колку 5сек пеналти?
Со супериорен болид,и сите да му се тргаат на страна кога ќе се доближи до нив ќе ги надохнади многу лесно.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1347 на: 14 Декември 2021, 22:28:57 pm »
Сумирано од Joylon Palmer:
Воглавно тоа е тоа, истото што го зборувам само во видео варијанта. Ретко квалитетна и концизна анализа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1348 на: 15 Декември 2021, 00:00:23 am »
Браво за анализава, баш се мислев дали сум халуцинирал за тоа во кој круг беше расчистена патеката, пошто никој не го искоментира тој момент.

Значи, колку се изнервирав кога ја видов пораката за недозволено поминување на сејфтикарот од страна на заостанатите болиди.
Каков рестарт ќе биде тоа со заостанати болиди измеѓу водечките, освен ако не се крчка завршување на трката позади сејфти, а патеката расчистена да почиста не може да биде.
Тоа беше местење работата за Хамилтон.
Ама се свестија во последен момент, па ја оправија, но доцна беше па мораа повторно со гаф.

И после некој ќе ми раскажува за кранови, се местело за Ферстапен, па бил ненормален, па агресивен, па тапа возач, па требало пред 10 трки да направи 100 бодови разлика, и слично.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1538
« Одговори #1349 на: 15 Декември 2021, 09:09:20 am »
Многу ми е ќеф за овие мерцедашиве што се разочарани. Да го видат тоа чувство како нас петнаес години