Автор Тема: Formula 1 - Season 2021  (Прочитано 136615 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
Одг: Formula 1 - Season 2021
« Одговори #1305 на: 14 Декември 2021, 15:38:34 pm »
Тука нема навивачи на Верстапен. Или им "здосадило" Хамилтон да победува, или не го сакаат. Затоа и битни работи се занемаруваат, преку гледање исклучиво хејтерски и исправање "неправди", "карми" од пред 13 години и остали криви дрини.

Како на пример, пошто не го сакаат или им е досаден Хамилтон, Верстапен "заслужено" освоил титула.

https://derbi.mk/horner-mu-se-obrati-na-latifi-i-mu-veti-dozhivotna-nagrada-od-red-bul-toj-beshe-nashiot-trkachki-bog/

"Латифи ќе добие доживотна залиха од енергетскиот пијалок Ред Бул. Потребно ни беше чудо од боговите за тркање во последните 10 круга, а тој го направи токму тоа. Ти благодарам Латифи за безбедносното возило. Благодарност и до дирекцијата на трката која направи се да се реши на патеката со тркање".

За Ред Бул, односно Хорнер, Латифи е Богот на тркањето.

Му се заблагодарува нему за безбедносното возило. Go figure...

Да кажеш дека ти треба помош од Бог (или подобро, чудо, пошто неделата беше ЧУДО) за да завршиш некоја работа, или треба да си мрзлив, или треба да имаш направено буквално сВе, а и тоа да не е доволно, што значи дека не си најдобар, а со тоа и не заслужуваш титула. Тука едина позитивна страна е самосвеста, но не и самокритичноста, пошто ја нема. А самосвеста е во подсвеста, така да и тоа не се важи, on second thought.

Благодарен бил на Дирекцијата на трката што овозможила се да се реши со тркање. Шо праевте 48 круга? Разглед града? Затоа Мерцедесот беше побрз од "шампионот" 11+ секунди?

Јас би се убил.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1306 на: 14 Декември 2021, 15:47:35 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Плус да не заборавиме на Силверстоун, па на Будимепешта каде што brain dead возач ги униште ред бул.

На среќата на Хамилтон во Имола.

Па како Мерцедес си земаше секоја трка нови мотори, што и не баш во "спортскиот дух"

Да не беа дел од овие работи Ред Бул одамна ќе ја освоеше конструкторската титула а и Макс возачката.

Несреќата на Хамилтон во Баку. Имола не е среќа, туку памет и истрајност. Не сум видел до сега друг да врати во рикверц.

Далеку од тоа дека Верстапен ако извозеше како што треба немаше да му биде заслужена титулата, али тоа не се случи. 5 трки по ред Ред Бул се послаби, што по перформанси, што по неразумното возење на Верстепен. На последнава уште на старт се виде дека ни со нивните софт не може да му парира на темпото на Хамилтон кој беше со медиум, па мораше вака со помош на трети сили да освојува титула.

Хамилтон во Баку имал несреќа??? Колку што памтам тоа беше Верстапен, кој што изгубе чисти 25 поени.

Во Имола среќата беше со црвеното знаме.
После случувањата со Перез во Абу Даби, срамота ќе беше Хамилтон да земе возачка титула.

Со тоа се виде колку сите постојано му се тргале и не се труделе ни 2% да се тркаат, како на пример во Бразил.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #1307 на: 14 Декември 2021, 15:48:50 pm »
А па вака Хамилтон да ја добиеше?

На што личи ова? Ако не па, дај да ги избришеме линиите на патекава, па кој кај сака нека си фаќа...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #1308 на: 14 Декември 2021, 15:50:01 pm »
Да кажеш дека ти треба помош од Бог (или подобро, чудо, пошто неделата беше ЧУДО) за да завршиш некоја работа, или треба да си мрзлив, или треба да имаш направено буквално сВе, а и тоа да не е доволно, што значи дека не си најдобар, а со тоа и не заслужуваш титула. Тука едина позитивна страна е самосвеста, но не и самокритичноста, пошто ја нема. А самосвеста е во подсвеста, така да и тоа не се важи, on second thought.

За возач, подобар возач е Макс, а за кола, Мерцедесот е неприкосновен. Стави го Макс во Мерцедесот и нека се тркаат сите за второ место, ете толку е добра колата.

Титула Редбул како тим не заслужи, затоа конструкторската титула си ја зеде Мерцедес, а титула најдобар возач си зеде тој што ја заслужи.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #1309 на: 14 Декември 2021, 15:53:56 pm »
Како не заслуже, кога преку 50% од сите кругови во 2021 година беа водени од болид на РедБул.

Преку 50 поени ги кошташе Редбул тоа што беа избацени од трките во Силверстоун и Будимпешта и тоа од нивните директни конкуренти.

Да не беше тоа двете титули ќе беа одамна решени и трката во Абу Даби ќе беше само формалност.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1310 на: 14 Декември 2021, 15:57:38 pm »
@Deni

Дали тоа значи дека и Перез му се тргнал цело време?

Прашањево у контекст "ебеш ли нешто и зошто не?"...

@Simo - Carrier159

Не бе, ај вака...

Слаб ајншлаг Ред Булов...

@MartinAlfista

7-те титули на Хамилтон не се согласуваат со тебе.

Верстапен е слаб под притисок и презема ризици за кои не е дораснат. Тоа не го прави подобар возач од 7-кратен шампион.

@Skywalker

Дали тоа значи дека пошто Хамилтон водеше цела трка, победи на крај?

"Ебеш ли нешто и зошто не?".

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1311 на: 14 Декември 2021, 16:00:05 pm »

Таман за да не излезе од границите на стаза, а скоро е цел болид пред Хамилтон. Али Милтон наш од Топаана, не му ни работи воланот, па си пресече преку ограда и си ќари секунди златни. Дури и коментаториве навијачи за милтонче си признаа дека макс е ок тука.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1312 на: 14 Декември 2021, 16:02:13 pm »

Таман за да не излезе од границите на стаза, а скоро е цел болид пред Хамилтон. Али Милтон наш од Топаана, не му ни работи воланот, па си пресече преку ограда и си ќари секунди златни. Дури и коментаториве навијачи за милтонче си признаа дека макс е ок тука.
Апекс-Бела линија.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1313 на: 14 Декември 2021, 16:03:51 pm »
@Simo - Carrier159

Не, туку не сакаше да му ја поклони титулата уште во прв круг, ако се учукаат. Пошто ако се учукаа, се знаеше што следи.

Цела сезона Хамилтон му ги корегираше грешките со преагресивното возење на Верстапен, каде газот му пишуваше чекови што квалитетот како возач не можеше да ги искешира.

И по твое нека е - кај да оди Хамилтон?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1314 на: 14 Декември 2021, 16:05:38 pm »
"he got into the apex, he stayed within the white lines of the race track, and look at the gap lewis is pulled out at front..."

И по твое нека е - кај да оди Хамилтон?
Јасно е кај му е местото - Позади Макс!

@Simo - Carrier159

Цела сезона Хамилтон му ги корегираше грешките со преагресивното возење на Верстапен, каде газот му пишуваше чекови што квалитетот како возач не можеше да ги искешира.

Ауч! Чекај малце да најдам видеото кај што најмногу му ги испраи грешките (и кичмата)

Edit: Еве го:

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1315 на: 14 Декември 2021, 16:07:42 pm »
Зошто не го казнија ондак? Нели стјуардите исправија историска неправда...

Скини пет секунди за ова, без инцидентот, Хамилтон ќе беше 6+ пред Верстапен, со опинци од гуми. 6. За титула трка. 6.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1316 на: 14 Декември 2021, 16:14:50 pm »
Зошто не го казнија ондак? Нели стјуардите исправија историска неправда...

Скини пет секунди за ова, без инцидентот, Хамилтон ќе беше 6+ пред Верстапен, со опинци од гуми. 6. За титула трка. 6.

Нема што да кинам јас или додавам. Си има јасно правило од ФИА 27.3:
Should a car leave the track the driver may re-join, however, this may only be done when it is safe to do so and without gaining any lasting advantage. At the absolute discretion of the Race Director a driver may be given the opportunity to give back the whole of any advantage he gained by leaving the track. 

Е тука Мајкл Маси се посра.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #1317 на: 14 Декември 2021, 16:15:58 pm »
Јас прашав, шо не го казнија?

Сеа се посра Маси... Добар е или не? Одлучете се.

Не ти викам ти да кинеш, отидена е веќе. Хипотетички, ова немаше да влијае на крајниот резултат никако. Не 3, 18 пит-стопа Ред Бул да направеа.

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #1318 на: 14 Декември 2021, 16:17:21 pm »
Веројатно за да не се мешаат од старт со казни...да не ја уништат забавата.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #1319 на: 14 Декември 2021, 16:17:33 pm »
Јас прашав, шо не го казнија?

Сеа се посра Маси... Добар е или не? Одлучете се.
Прашај го Мајкл Маси. Исто прашај го зошто така ја изрегулира на крај трката. Зборувајќи за цела сезона, кога имаа исто бодови пред последната трка, шампион ќе си беше подобриот - тој што освоил повеќе трки. А така испадна и по последната трка.