Автор Тема: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara  (Прочитано 116901 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
Одг: kupuvanje na novo vozilo KIA Sportage vs SUZUKI Vitara
« Одговори #315 на: 10 Декември 2018, 07:19:44 am »
Јас сеуште не познавам автомобил кој по каталошка вредност за потрошувачка во град успеал некој да ја постигне. И не, градска вожња не е на партизанска во 6 сабајле или 20ч. Тргни застани тргни застани тргни застани, кратки моменти на константно возење во 3та и 4та и после пак тргни застани.
Каталошката вредност е посочена како минимална потрошувачка. Минималната потрошувачка не вклучува возење со уклучена клима, возење во услови под 0 степени, возење со ултрашироки и гуми со поголем отпор при ротација, штрајкови, блокирања на улции, сообраќајки насабајле додека одиш на работа итн...
Сепак, каталошка градска на 159-ката ми е 11.8, нема прорблем да се постигне кога не е потребна клима (со клима е некаде накај 12.5), на 147-цата е 8 и исто така, без проблем се постигнува без клима (со клима е некаде накај 8.5), исто беше и со 166 и со Стилото.
Јас лично имам поголем проблем со постигнување на декларираните потрошувачки на отворено, отколку градскиве.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #316 на: 10 Декември 2018, 10:09:41 am »
Mene nikogas realnata potrosuvacka ne mi bila povisoka od kataloskata  8)
Ednakva na pocetok, sega poniska  ;D
A kataloskata potrosuvacka na ovoreno se postignuva na regionalni patista, kade brzina na vozenje e 60-100km/h. Ja postignuvam i kataloskata potrosuvacka na otvoreno na takvi patista. Taa vrednost ne e za vozenje na avtopat.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #317 на: 10 Декември 2018, 11:03:00 am »
Јас сеуште не познавам автомобил кој по каталошка вредност за потрошувачка во град успеал некој да ја постигне. И не, градска вожња не е на партизанска во 6 сабајле или 20ч. Тргни застани тргни застани тргни застани, кратки моменти на константно возење во 3та и 4та и после пак тргни застани.
Каталошката вредност е посочена како минимална потрошувачка. Минималната потрошувачка не вклучува возење со уклучена клима, возење во услови под 0 степени, возење со ултрашироки и гуми со поголем отпор при ротација, штрајкови, блокирања на улции, сообраќајки насабајле додека одиш на работа итн...
Сепак, каталошка градска на 159-ката ми е 11.8, нема прорблем да се постигне кога не е потребна клима (со клима е некаде накај 12.5), на 147-цата е 8 и исто така, без проблем се постигнува без клима (со клима е некаде накај 8.5), исто беше и со 166 и со Стилото.
Јас лично имам поголем проблем со постигнување на декларираните потрошувачки на отворено, отколку градскиве.

Ти, некогаш си возел отворено по пропис?
;D ;D

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #318 на: 10 Декември 2018, 11:10:31 am »

Ти, некогаш си возел отворено по пропис?
;D ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 965
    • nobrain.dk
« Одговори #319 на: 10 Декември 2018, 17:28:12 pm »
Dajte luge do koga ovakvi muabeti deka benzinec 1.6 pa uste vo SUV od 1.5 tona trosi 7.5 vo grad...

Ne provociraj bez potreba.. godina dena go vozam voziloto 80% grad... average mi e 7l i tie se moite fakti..  ako ne ti se veruva toa e druga rabota ama ne jadi burek bez potreba po forumot
I nie sme normalni luge, i nie ideme na rabota sekoj den od 8-4.. relacina vlae-vodnjanska-vlae.. letno vreme se dvizese average 7l sega se krena na 8l
Nebitno, komentarot mi bese pogore so slika deka kolata ne e lamja za trosenje benzin.. imam i megan 1.6 isto pa ispod 10 ne e gradska...

Sent from my iPhone using Tapatalk
1. Sakas da kazes deka Sportage 1.6gdi koj sto e kataloski od Kia deklarirana deka trosi 8.2 litri vo grad tebe ti trosi 7?

2. Kazuvas kolku realno trosi ili kolku ti pokazuva bord kompjuterot?

p.s. Mislam deka nema potreba od takva intonacija vo tvojot komentar. Sam pogledni si gi kataloskite podatoci za tvoeto vozilo i sporedi so toa sto si napisal deka ti trosi 7 vo grad...

Druze nemam komentar za vakviot muabet..  ne dokazuvame nitu merime k-rovi ovdeka... prvo provociras pa posle napagas so komentari..

dokolku imas vreme ti za visi matematiki i da se zamaras so “sega staviv benzin do kapace, ke povozam 100km pa pak ke polnam” nekoi luge nemaat vreme za takvi banali...
tim od inzjineri izmislile bord kompjuter da se automatizira i olesni merenjeto na potrosnjata na gorivo.. i go koristam toa za referenca...

Pak ke kazam, sakas veruvaj sakas ne.. mene stvarno ne me tagira toa ama posocuvanje na muabet za izveruvanje na vistinata i bez potrebno napaganje e nesto sto stvarno me vadi od kontakt.

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #320 на: 16 Декември 2018, 14:56:45 pm »
Taman bev spremen utre da otidam da rezeviram i kaparisam Sportage, dobiv info-ponuda od  HYUNDAI za  TUCSON.

Da vaka cenata po katalog e neshto povisoka, imaat i nekoja akcija t.e. akciski ceni. NO i na ovie ceni bi dobil odlicen popust.

Ne sakal da otvaram nova tema , pa sto mislite za   Hyundai Tucson.
http://www.hyundai.com.mk/Model/TucsonNew

cenovik so del akciski ceni, no na lice mesto najverojatno bi imal i dobar popust pokraj ovie ceni.
http://www.hyundai.com.mk/Images/files/Tucson_Cenovnik_2018.pdf
Tucson vo odnos na oprema sprea  Sportage  bi bil   ili  Comfort ili Executive.

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 857
  • ...кад звизде шурикени.
« Одговори #321 на: 16 Декември 2018, 19:25:09 pm »
Тоа не е истата кола?

ЕДИТ: Исто така, ако не е тајна, како се добива попуст во Хјундаи? Сите муабети кои ги слушнав за нив е дека не отстапуваат од печатените цени.

Отсутен Hdmiusb

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 117
« Одговори #322 на: 17 Декември 2018, 19:13:19 pm »
Тоа не е истата кола?

ЕДИТ: Исто така, ако не е тајна, како се добива попуст во Хјундаи? Сите муабети кои ги слушнав за нив е дека не отстапуваат од печатените цени.

pa imaat benzinec ist motor, no mislam deka imaat pofina i pokvalitetna zavrsnica, mozda za nijansa poudobna voznja pogolem bagaznik ...

Na tie ceni sto gi gledas vo katalog demek akciski, samo prasaj direkt. i ke dobies.
Taka uspee. na primer ova vo kia ne palesese.... valjda zavisi do mesecot i brojot na vozilo prodadeni.|za niv znam deka od noevri i ovoj mesec imaat dosta na lager. za razliak od kia odma gi prodava.

Присутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #323 на: 17 Декември 2018, 19:28:42 pm »
Друже пиши кога ќе дадеш капар за хјундаито или киата да ти честитаме.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #324 на: 19 Декември 2018, 13:19:05 pm »
Taman bev spremen utre da otidam da rezeviram i kaparisam Sportage, dobiv info-ponuda od  HYUNDAI za  TUCSON.

Da vaka cenata po katalog e neshto povisoka, imaat i nekoja akcija t.e. akciski ceni. NO i na ovie ceni bi dobil odlicen popust.

Ne sakal da otvaram nova tema , pa sto mislite za   Hyundai Tucson.
http://www.hyundai.com.mk/Model/TucsonNew

cenovik so del akciski ceni, no na lice mesto najverojatno bi imal i dobar popust pokraj ovie ceni.
http://www.hyundai.com.mk/Images/files/Tucson_Cenovnik_2018.pdf
Tucson vo odnos na oprema sprea  Sportage  bi bil   ili  Comfort ili Executive.

Мене лично Тусонот мноооогу повеќе ми се свиѓа. Ствар укуса.Иначе се друго би требало да е исто

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #325 на: 19 Декември 2018, 13:53:00 pm »
Na tie ceni sto gi gledas vo katalog demek akciski, samo prasaj direkt. i ke dobies.

Браво за успехот. Коментирав на муабетот:

NO i na ovie ceni bi dobil odlicen popust.

Можам без размислување да потврдам дека не сум сретнал ниту еден сопственик на Хјундаи кој рекол - добив попуст на објавената цена на возилото. Имав впечаток дека се познати по тоа.

Од друга страна, ако си ја смениле политиката/ставот... тоа е добро да се знае. Дека цената што ја објавуваат е само почеток на преговори.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #326 на: 19 Декември 2018, 14:03:17 pm »
Што да добиеш попуст кога ќе стават акциска цена која е безобразно ниска во однос платено\добиено ;D

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #327 на: 19 Декември 2018, 14:08:05 pm »
Што да добиеш попуст кога ќе стават акциска цена која е безобразно ниска во однос платено\добиено ;D

А кој ќе одбие да плати пониска цена за нешто ако успее да ја добие? ;D

(*) За другар прашувам. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #328 на: 19 Декември 2018, 14:16:36 pm »
Ете, да ти ја пореметам статистиката, 2011та i10ката беше 8.400 кога ја тестирав, кога дојде ред за купување дадоа попуст и ја зедов за 7.600.

Сега веќе не можеш да кажеш дека никого не познаваш... ;D

Отсутен InSides

• Јуниор
  • **
« Одговори #329 на: 19 Декември 2018, 14:18:54 pm »
Ете, да ти ја пореметам статистиката, 2011та i10ката беше 8.400 кога ја тестирав, кога дојде ред за купување дадоа попуст и ја зедов за 7.600.

Сега веќе не можеш да кажеш дека никого не познаваш... ;D

Ќе те земам во салон кога ќе добијам премија на лотарија и ќе купувам i30N. :)