Кога правиме муабет за паркинг/гаража при купување на стан, задолжително треба да е за купувачот да го купи, ама и тука постои пропуст. Како? Па така, иако инвеститорот/продавачот наведува во преддоговор дека треба и задолжително е паркинг место, некој ќе рече: „Јас не сакам паркинг место“. Автоматски – ти немаш. Не дека ќе заштедиш 15–16 илјади евра, ама еве, да речеме, не живееш во Скопје и си имаш стан. Зошто морам да купам паркинг? Не ми треба. Или пак – не возам кола, одам со точак.
Тука ти како купувач се откажуваш инвеститорот твоето место го нуди на друг. Да речеме, некаде се маж и жена и чекаат некој да се откаже – како тука што кажувам – и автоматски се распродадени сите паркинг места некој има 2или3 паркинг места некој нема..
Не верувам веќе дека и најобични – некои што градат, посебно во Центар – градат без паркинг. Тоа не постои. На четири места што гледав, секаде ми беше презентирано: задолжително купување на паркинг место. Така што – не е сè така како што мислиме.
Остави ти што долу, кај ФОН, Александрија, па и Влае – ги упропастија начисто. И уште поголем хаос ќе биде со вселувањето доправа а можеа тие места итекако супер да испаднат а не собиранка без идеа бутај бетон и 9 катница..