Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 323853 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7441
Jaс барав 3-то паркинг место, но не ми дозволија да купам. Задолжително беше да се купи паркинг место по стан, но не и екстра паркинг место. Замолив доколку остане нешто вишок, прв да ме стават на список, зашто ако купам второ возило, ке мора на улица да биде.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3847
Epa zatoa jas kukja si napraviv so 3 garazi ( ili edna ogromna ) 😁

Plus mi zatreba uste edna dopolnitelna garaza aj da receme kako rabotilnica i ke napravam uste edna vo dvorot 😬

Ama jbg toa e cenata sto site sakaat da ziveat vo skopje 😁
« Последно менување: 26 Јуни 2025, 06:17:12 am Roci »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44092
  • Il Moderatore
Прекрасна гаража. Ти посакувам за кратко врме да паркираш некои вредни примероци на екслкузивни марки (Масерати, Ферари Порше... што ти лежи) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8635
  • Малерозен дрводарец
@Roci
Алфа ќе купуеш, издаицо?!
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7131
И како функционираш без паркинг?

Има зонски јавен паркинг. Во 95% од времето наоѓам место во радиус од 50м од влезот.
Ми фали моментот да зимно време не чистам, кога врне да излезам сув итн ама, како што пишав,  компромис.

Инаку квалитетот на живот во СК, отиде надолу уште кога дозволија згради во Дебар маало, Универзална и сличните места каде е предвидено семејно а не колективно.
Секако дека има и зошто, геолозите ги поставија тие правила после земјотресот ама се е безбедно :)
Патем, во Дебар маало вода има на 4 метри, пред некој да купува стан,  нека се симне прво до гаражите

Ако си во Стар Аеродром или делот спроти Три Бисери, се наоѓа тука паркинг. Пријатели живеат кај Хотел Русија спроти Лесковачка и кога и да сме биле - има паркинг. Тој круг сеуште е ок за живеење. Паркови, зеленило и има деца кај да раснат. Плус и кејот е блиску.

Во кои згради во Дебар Маало има вода?

Не специфицираше точно, знам само дека испумпувале доста време, налиле хидрофобен бетон но без битумени од надвор и дека по први дождови, водата пробила нормално
Работата е што таа зграда нема гајле на почеток, ама после хх години, арматурата кородира, особено ако не е правилно монтирана на мин 5 цм од крајот на бетонското платно/столб

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 341
  • Macedonia
Еднаш имав споделено, ќе споделам пак. Карти од 1940тите каде е прикажано убаво каде имало подземни-површински води.

https://library.mcmaster.ca/maps/ww2/ww2_Yugoslavia_ndx100k.htm