Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 297843 пати)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3898
Затоа сите се иселени од Венеција и од Холандија.
Страшни главоболки имаа луѓето.

;D ;D ;D

Коке избие водата на површина не боли глава веќе, само ако е подземна прави тегоби.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14052
На ридовите околу Скопје, освен СЦГ, нема вода. Направете куќа таму :)

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3524
На ридовите околу Скопје, освен СЦГ, нема вода. Направете куќа таму :)

Грешка си нешто, на 9м имаме вода :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
Od kaj poteknuva mitov za vodava ? Misla i da imat magnetno pole novite zgradi imaat elektrostatska zashtita, a ako e konstantno... Pa i onaka sme vo magnetno pole....

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Не знам како сите се напија одеднаш толку вода, ама ако на Водно каде карпи големи се видливи се свлекува земјиште многу лесно и брзо
па како би било тогаш во мочуриште?

Мислиш дека "поштениве" ќе ги направат сите темели по прописи на ИЗИИС доколку се "блиски до власта"?

Кога градев, ми го вратија проектот еднаш за ваква причина, иако веќе беше со шест мегатони бетон во него...
Сега има шест и пол.
Во истото време, креваа згради од над 7 катови, на принципот АПП.
И да - им проаѓаше. Секој пат.

Го чекам следниот посилен земјотрес, па да видиме кој градител е добар градител. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Имате искуство со зградите на два брата градители? Конкретно за локација хиподром. Цената е околу 1050е за м2.
Прашував пред некој ден, за градење куќа, за роднини, ама финалните (ориентациони) цифри, дошле превисоки, а и плацот има проблем со делба, итн. Опцијата им е зградата од фирмава погоре, ама пак, тука се мешаат други луѓе, и зборат дека местото имало подземни води, дека се било на вода, па штетно за здравје. Нормален човек има да полуди.  :)
Зимајте за тие пари се океј и гаража 6000€ обавезно, кај дени се 1350-1400 за м2
Е сеа таму што е пустелија пустелија е ама се надеваме за 10-15 години ќе се урбанизира

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753
Ако треба да платите 1350-1400 евра, за да решите станбено прашање во Маџари, подобро ви е да се иселите од државата и да живеете под кирија некаде во ЕУ, и така да си ја пробате среќата.

Ја не би купил стан во Маџари па макар цел живот живеел под кирија.

Отсутен Busav

• Сениор
. Нема потреба да се мешаш во темава и да објаснуваш кој што каде треба да купи! Ако имаш искуство помогни му на човекот а не да изиграваш градско дете. Со лична карта сум на крсте асенов а израснат во егејските карши сити мол и да никад не би се вратил од таа страна на градот!

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1753
. Нема потреба да се мешаш во темава и да објаснуваш кој што каде треба да купи! Ако имаш искуство помогни му на човекот а не да изиграваш градско дете. Со лична карта сум на крсте асенов а израснат во егејските карши сити мол и да никад не би се вратил од таа страна на градот!

Ја баш сметам дека му помагам на човекот да не се заебе да го помине животот во Маџари или Хиподром и притоа да опне 1400 евра за м2.

А според тебе Хиподром е подобра опција од Карпош 3 каде што си по ЛК? Браво бураз, свака част.

Отсутен Busav

• Сениор

Ја баш сметам дека му помагам на човекот да не се заебе да го помине животот во Маџари или Хиподром и притоа да опне 1400 евра за м2.

А според тебе Хиподром е подобра опција од Карпош 3 каде што си по ЛК? Браво бураз, свака част.
До 7 години живеев автокоманда, од 7-10 чаир од 10-15 карпош од 15-20 маџари и моментално сум хиподром. Никад не би се доближил до центаров наш смрдлив, би бегал сеа и накај Илинден! Мирот и спокојот немаат цена, комбе нема кај да паркираш во карпош аеродром автокоманда... Сеа да ми дадат гратис стан во автокоманда ке го запалам!
Малата ми е со градинка во кисела вода и доага дома ми вика тато дај ми ВОДУ ,ми збори на дијалекти.
Тука сум за 2 минути искочен на автопат тоа исто така е голема предност, но секој има различно сваќање..

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2226
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Па што има лошо во тоа ке дадеШ воду како си тргнал поблиску си до Куманово од колку до стан што ке го палиш во центар 😂

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1102

До 7 години живеев автокоманда, од 7-10 чаир од 10-15 карпош од 15-20 маџари и моментално сум хиподром. Никад не би се доближил до центаров наш смрдлив, би бегал сеа и накај Илинден! Мирот и спокојот немаат цена, комбе нема кај да паркираш во карпош аеродром автокоманда... Сеа да ми дадат гратис стан во автокоманда ке го запалам!
Малата ми е со градинка во кисела вода и доага дома ми вика тато дај ми ВОДУ ,ми збори на дијалекти.
Тука сум за 2 минути искочен на автопат тоа исто така е голема предност, но секој има различно сваќање..

Од Хиподром побрзо до Велес стигаш отколку до Скопје.

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2226
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Нема шанси нема по ниту една теорија физика па и да летиш,експрес линија да има аутобан и етц нема шанси.Не се залажувајте воопшто од Хиподром до центар (соборна да речеме) си каде каде поблиску,пеш да тргнеш побргу стигаш а камоли со патничко моторно возило реално над 690еур по м2 квадрат платен во маџарица,Илинден околните над таа цена е веќе е дијагноза,аутокоманда Ченто Железара нема ништо најлошо проектирано и не доработени населби ваљда со истгејт на чекор до тебе ке заживее.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1102
Нема шанси нема по ниту една теорија физика па и да летиш,експрес линија да има аутобан и етц нема шанси.Не се залажувајте воопшто од Хиподром до центар (соборна да речеме) си каде каде поблиску,пеш да тргнеш побргу стигаш а камоли со патничко моторно возило реално над 690еур по м2 квадрат платен во маџарица,Илинден околните над таа цена е веќе е дијагноза,аутокоманда Ченто Железара нема ништо најлошо проектирано и не доработени населби ваљда со истгејт на чекор до тебе ке заживее.

Од Хиподром до Велес си за 45 минути. Пушти се сабајле кога почнува работно време од Хиподром до Соборна и измери колку време ќе ти треба. Пешки муабет да не правиме. За што и да ти треба си врзан со кола да одиш секаде. Со деца тинејџери ќе седиш буден до 2 саат за да одиш да ги земеш секој викенд од град?

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Туго туго туго туго туго...
Добра плата.
Прав скопјАнец.