Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 297821 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Успут, шо викат овиа стари скопјани, де...

@andrejnaumovski
Овој квазијапанецот истото го кажува, само тоа интермиланпункциските знаци ја ебат цела работа...
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2226
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Какво земање возење мене ме возел ли некој нашите стари со волци се давеле да стигнат нашколо ке го вози ке се снаоѓа како знае и умее ,детето мора да си знае негови обврски ке се снаоѓа дал со аутобуси,возови тоа е негово нема алење или нозе ме болат да е родено у Африка ке се буди со гепарди па у 16 дена 4 пати јадело нема алење и тебе сигурно не те развезувале како и сите нас нема нови времиња само команда тврда да се знае кој на кого е татко оно тинаџер да мава крави и секое утро тракторска приколка Фергусонка ѓубре да полни нема ни теретана да влече железа… и нема да има време од аздисаност.држ команда од мало да се челичи. Како и секаде  нормално е хаос да е со главни градови тоа е секаде така во светот ништо ниво но сепак центар си е  центар вез оглед колку и да се хејта.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Џимќе,

знам дека полека читаш, затоа полека ќе ти пишувам.

Дали си знаел дека гепард побргу развива брзина од 0 до 100 од AMG?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Нема шанси нема по ниту една теорија физика па и да летиш,експрес линија да има аутобан и етц нема шанси.Не се залажувајте воопшто од Хиподром до центар (соборна да речеме) си каде каде поблиску,пеш да тргнеш побргу стигаш а камоли со патничко моторно возило реално над 690еур по м2 квадрат платен во маџарица,Илинден околните над таа цена е веќе е дијагноза,аутокоманда Ченто Железара нема ништо најлошо проектирано и не доработени населби ваљда со истгејт на чекор до тебе ке заживее.

Од Хиподром до Велес си за 45 минути. Пушти се сабајле кога почнува работно време од Хиподром до Соборна и измери колку време ќе ти треба. Пешки муабет да не правиме. За што и да ти треба си врзан со кола да одиш секаде. Со деца тинејџери ќе седиш буден до 2 саат за да одиш да ги земеш секој викенд од град?
Хммм од хиподром до соборна бев во понеделникот, тргнат од дома во 07:05 кај соборна во 07:26 негде бев... Тргни од Кисела вода накај соборна тоа време и ке кажеш кога ке стигнеш... Точно 4 семафори имам до соборна/парк...

Sent from my motorola edge 40 neo using Tapatalk
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2261
Дечки, од Штип (од центарот) до Соборна сме за 50-55 минути. Преку Миладиновци, Автокоманда, Бит-Пазар, па десно кај Мавровка
Еве еден типичен ден:

Во 07:30 ме оставија кај Собрание т.е позади Собрание, после Беко.

Е сеа, обично тргнуваме во 06:30 и таму сме 07:15/20.
Сигурно не е истата гужва како пред 8 часот, ама пак...

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
  • The best or nothing.
Секој ден одиш на работа, или работиш нешто со ит, па можеш 2 дена канцеларија, 3 дома? Сепак 150км се во прашање.
На секои 3-месеци, мал сервис.  :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
Vo 8 e guzvata.
Ako sedis okolu centar 40 minuti ti e pesadija i arodrom i gjorce, ako si hippdrom nz kolku e peski. A mojs i so bicikla/tortinet da si ojs segde osim klinicki. 

Отсутен balanar

• Редовен
Секој ден одиш на работа, или работиш нешто со ит, па можеш 2 дена канцеларија, 3 дома? Сепак 150км се во прашање.
На секои 3-месеци, мал сервис.  :)

Пред короната - патував/патувавме секој ден.
Последниве 2 години сум хибридно т.е 2-3 дена сум од дома.

Мада не патувам сам, организирани сме 5 луѓе, сите сме возачи со свои коли, па се менуваме секој ден.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7418
Е сеа, обично тргнуваме во 06:30 и таму сме 07:15/20.
Сигурно не е истата гужва како пред 8 часот, ама пак...

Разликата во патување низ Скопје во 07 и 08 часот е точно дупло (во најдобар случај). ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057
Vie keu objasnuvate na strucnjakot se sto znae....

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен balanar

• Редовен

Што сум кревал рука?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5057

Што сум кревал рука?
ne zboram za tebe za strucnjakot na site temi so vozi kibritka

Отсутен Jimny

• Редовен
Че го палам со кибритка 😂😂

Отсутен Jimny

• Редовен
Џимќе,

знам дека полека читаш, затоа полека ќе ти пишувам.

Дали си знаел дека гепард побргу развива брзина од 0 до 100 од AMG?
Гепард знам што е туку што е тоа АМГ ?

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 281
  • Macedonia
Прикаски за мали деца се како тоа брзо се стигнувало од ваму до таму па и од други градови до Скопје, бидејќи една работа е да стигниш до влезот на Скопје, а друго е да треба да го поминиш градот попреку и сето тоа зависи низ кој дел од денот го правиш.
Мене одење накај работа знае да ми треба од 15тина минути до 40тина минути, а во (многу ретко, но се случило) исклучителни денови (протести, делегации и останати глупости) и околу саат. Враќање накај дома секогаш ми е од 8-10 минути бидејќи е растеретено.
Некој може да се качи на точак и место пола час, да отиде за 20 мин со точак, ама на враќање да се мачи (пример Бул. Никола Карев - Момин Поток према амбасадата) за да го фати подолго време, згора на тоа да се препотува наоблечен бидејќи ќе смрзниш, не е веќе лето, така да не е само да се каже земи тротинет или точак па живеј. Плус уште полошо е ако треба да носиш ранци со опрема, а не да отидеш само со празни џебови на работа.
Трето, компромисот кога се одлучуваш да одиш подалеку од центарот, е дека земаш поисплатлива цена по квадрат поголем животен простор, но од друга страна ако правиш пари ќе земеш и убавка квадратура во самиот град, но на долг рок колку подалеку од градот растојанието го плаќаш со гориво. Тука треба да се вброи и лошиот јавен превоз, ако живееш на страна треба децата некој да ги зема или групно да патуваат, степенот на урбанизација, култура и сл. Потешко им е за излегување. Не знам сега како е, ама како тинејџер сум се дружел едно време со деца од Илинден, па да менуваат автобуси, па поретки биле (а тогаш беше превозот подобар од сега, да живее #ТаткоМак) па да чекаат ноќни линии и сл. за да не ги одере таксистот итн.