Здраво,
@Ipkisija Meskosa мене ми здодеа качување по скали по 6 ипол години живеење. Поточно, ми здодеа во Јуни 2021, моментот кога требаше во една рака да носам 2 ипол годишно дете....
ти си издржлив момак, ја на гости одев на 5-ти спрат, го носев кумашинчето, тогаш се откажав, да немав средства за стан со лифт или на прв кат (како што сум сега)ни скопје, ни стан ни женачка. Едноставно не би сакал, ако немам услови би избрал да си седам дома
Башка торби со производи... Уствари затоа крадев кола од 14 год, угорницата пред куќа ми беше смрт и не сакав да ја одам никогаш, ни ден денес не сакам. До 5-ти 6-ти се качува пешки при крајна нужда. Мрза су и то е. Али ако не му смета некому не гледам пречка, имат луѓе што не ги фаќа место, нај веројатно ними ќе им одговара. Сега малце треба да си се познаваш и каков тип си
Кај има низ ареднром нови згради со дворчиња? Не сум видел...
Инаку не знам оти очекувате децата да стојат како закојани, деца се и треба да урлаат, и моите имаат жути минути, и од комшиите и тие што ќе дојдат помене, нормално е деца да трчаат, играат галамат... Ако го боли нешто и да плаче во 3 ноќеска.. За короната сите бевме во двор со децата, сметавме дека е побезбедно да се заразат него да полудат. Мислам, тоа беше наша одлука, ако сметал некој обратно од нас, сосема ми е ок. Зборот ми беше дека не сме се скарале со комшиите дека деца играле/трчале или дека 3 викенди во годината се собрале до 1-2 ам слушале музика или не знам што... Демек ја на 15 год су бил цвеќе за мирисање, па сега ми сметат некој истите глупости што ги прајт
Тоа мое гледиште, не мора и вие да мислит така
а поткровје не зедов оди жена ми не сакаше, таја демек живеена во заграда, као по вична во ти работи, да не прокапело, и погоди- за 2 месеца прокапа од кај комшиите
Така да ако моеш да го користиш поткровјето, или на прв спрат со двор да си тоа би одбрал, по мое мнение.
Некад си пуштам кабел за да ја исмука колата, за да ја завергла ако ми се испразнит акумулаторот, гума да напумпа, на комшија ако му затребат слична работа...