Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 548950 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Тука само треба во средина жардињерасто решение. Како и на многу други места каде не треба лево вртење.
Прво, не требало воопшто да биде така цртано (не може да се каже проектирано), а не па градено, па асфалтирано, и на крај крстено во ул. Емил Зола, за потоа да се решава со жардињери.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
олеснителна околност е што вратиле пари итн... можело да се деси да не врати ништо, да им рече тужете кај сакате :) банана стејт

Епа тука е проблемот, менталитетот на народот. Изведувачот те краде, а ти среќен што ти ги вратил парите бидејќи можело да не ти ги врати.

Оди укради нешто ти, нека те пријават од кај што си украл и речи им ајде ќе ви ги вратам парите, ме фативте, бидете среќни што не ви реков тужете ме. За жал нема да биде така, него ќе си лежиш затвор за тоа.

Добро е што ИРЛ ја извадија сторијава, верувам ова ќе ја бутне фирмата на Чифлиганец како и самиот углед на таканаречениот бог чифлиганец за кој видов направиле и фреска.

Епа ајде де, бунете се :) Што дремете тука и на фб. Адора беше недопирлив, син му зет за керка на ЗЗ или ВЗ. 20% акционер во Комерцијална Банка и може да му се фатиме сите :D Сега откако се скараа синчето со ќерката или пак не дал мито кај треба му прават емисија.

Не знам зошто менталитетот на народот бил крив. Нека го тужи некој ајде, што сте се уцвикале сите? А тој еден од милион што ќе го тужи на крај и крив ќе испадне. Се е врзано, од судии до градежници до евн до се. Затоа викам, барем вратил пари, можело да не врати и никому ништо.

А емисија ко емисија, 3 дена забава за народ, после ова исто по старо ќе си продолжи. Хинт зградите на Козара. По мафија од таму нема, па никој со прст не мрдна, напротив се е распродадено. 1000 емисии да направат за било кого, утре тој да се реши зграда да прави било каква, за 2 дена ќе му биде распродадена.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397

Добро е што ИРЛ ја извадија сторијава, верувам ова ќе ја бутне фирмата на Чифлиганец како и самиот углед на таканаречениот бог чифлиганец за кој видов направиле и фреска.

Колку што знам Адора веќе не гради (можеби грешам), дури слушнав дека е продадена Адора и со парите го купил Чифлиганец уделот во Комерцијална Банка кај што е сеа голем акционер.

Така што Чифлиганец ...го заболе таквото :)

Ќе го заболи ако се отвори случај.

Мене ми останува прашањето што прават кога ги продаваат луѓето тие станови, продолжуваат со лагите или искрено кажуваат како е ситуацијата?

Отсутен Inter1

• Редовен
Гледам го заболе. Сликан со Новак Ѓоковиќ на Златибор негде зграда прави :) Се додека ко алва му се продаваат становите ич нема да му чуе. Ако се деси тотален економски бојкот, тогаш ќе се превоспита. Ама на таа побарувачка на станови Ск, не гледам дека влакно ќе му фали.

Тие што продаваат ќе си имаат проблем понатака. Стално еден ќе е зезнат па ќе треба да се објаснуваат.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Тие картони продаваат во Скопје, не па бојкот на Адора.

Ако почнат овие од Настел да се жалат, ќе нема кој стан да купува во Скопје.

Оној кинескиот ѕид Тафталиџе што го градеше НАСТЕЛ е чиста превара во секој поглед. Квадратури, материјали внатре недоправени, шупливи ѕидови без изолација.

Секој ден роварат инспекции во зградите и им се закануваат на НАСТЕЛ постојано пријави.

Им пукна бетонот на окното за лифтот, кога здрма земјотресот во Албанија,... па сеа видете :)

Отсутен Inter1

• Редовен
Баш таму во Настел Тафталиџе лани гледав станови и на око изгледаа најпрофи направени. Најмалку фушарски направени (барем од 15 минутен увид).

А колеги што живеат таму имаат доста поплаки... Инаку Настел е поим за урбана мафија. Едно време по сеќавање се нешто по судови беше... Овој Адора исто од тежок голтар до филантроп најголем. т.е. овие со становиве нема кој не е превара, само некој повеќе некој помалку. 

А за менталитет на народот морам да издвојам купување на стан додека уште нема ни з од зграда. Заграден плацот со лимени огради, скоро цела зграда продадена. Епа нормално дека после превари ќе има. На таа побарувачка... Само среќа да имаме кај купуваме, друго спас нема. Закон не не штити, така да само некоја божја помош и среќа. Јбг Лушпа од банана стејт

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Не можи ли со новиот премер да се смени и во катастар?

П.С. A кај бил професор Чифлиганец, Википедија вели станал редовен проф. во 1995 на УГД во Штип, но тој универзитет е основан 2007ма  ;D
prvo e postoel cifliganec, greska prvo rudnikot za zlato potoa idi cifliganec posleM to univerziteti i iizziis i boranija :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
А где је Јатаганац у целој причи ;D

Отсутен Inter1

• Редовен

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Позз

Sent from my SM-A525F using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Госпо бог и батина.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1938
Политичариве крадат ама барем не се прават светци, овој кај крадел па и за светец се самопрогласил.

Џабе им се парите на цела фамилија кога се чист резил и немаат лице, али како шт рече @Inter1, низ едно влегло низ друго излегло, како со се така и со ова, ќесе стиши и ќе си врви караванот.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Мене ме интересира следново. Си платил 63м2 а си добил 60м2. Правиш премер и гледаш дека ти фалат 3м2, се договараш со инвеститорот и ти враќа пари. Но во имотниот лист ти стојат 63м2. Ти цел живот ќе плаќаш данок, парно, давачки за влез и друго на 63м2? Или грешно сум сфатил?

Во секој дог постои финален премер. Се плаќа приватен геодет, во присуство на купувач/продавач, се потпишува записник и тоа е тоа. Со геодетскиот елаборат, се оди во Катастар и се прави промена на ИЛ со предбележување (како во градба)
Сметките, данокот со новиот ИЛ се корегираат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
За тоа ќе ти треба едно 2г да го завршиш,ако го завршиш и нерви за 5 животи.
Јас на моја парцела,со маркица со дозвола за градба стигнав до туркање на објект(не го турнав имав решение за туркање).
Од министерства од општини од архитекти,геодети,инспектори,
 итн.итн на крајот одвај се заврши работа кога дојдовме до ситуација на закани по живот.
На се легално ќе го јадев стапот.
Сега од оваа временска дистанца кога ќе ми текни,абе пари да ми даваат не градам,не купувам ни куќа ни стан.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D