Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 479683 пати)

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
@zvonkog ај прво едно дијазепамче па после се останато ;) Ако на останатите икс спрата ви зависи лифтoт од 2-3 стана на приземје, тогаш свака ви част и на зградата и на се :) И прекинете со екстремни примери аман веќе. И повеќе читајте, а помалку нервози.

Како и да е, фала им на сите од приземје што ми го плаќаат лифотот. Ми значи нивната подршка. 30 или колку и да сме стана сме се собрале, ни зависи од 2-3 стана на приземје само за делот ЛИФТ.

Само за Џеваир сте неколку души овде, да плаќате по 6-7000 и да викате малку ми е сакам уште. Ајде сега оди таму Мортал Комбат сите истепај ги по ред додека не ти платат оштета за цевката.

Edit: @loopz  може да се утепаме за лифт со Звонко, тој тепа се живо диво, а со @Diesel сме побратими :) Нема тука простор за тепачки. Така може само да изгледа инаку love & respect :) До душа и Звонко го сакам, ама тој малку е нервозен сега, па затоа така :) Aма со некојтаму е хејт, на неколку теми не се поднесуваме, така да со него може едно ќјотече да падне, ама ти ќе не разделиш и така. :D

Гледам нешто неможеме да се разбереме, така да од мене толку од оваа тема. Се надевам сите ќе си купите станови во Џеваир или во Биси Водно, па ќе уживате во бескрајно големите сметки и 100% успешниот систем на одржување на зградите. Јас ќе продолжам да се борам за човекови права, јбг некој мора и тоа, потешкиот пат да го оди.
« Последно менување: 07 Април 2021, 19:34:53 pm Inter1 »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Еве ти еден оксиморон, во склад со муабетот за рамноправност.

Јас не ве делам.
Сите подеднакво ве мразам.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
Слабо ме конташ @Inter1 , дијазепамчето лапни си го сам!
Живеам у зграда без лифт, на приземје, во исто време имам и канцеларија во станбена зграда на последен спрат со лифт, живеам цел живот во станбена заедница, така да немој да ми објаснуваш криви дрини, имаш мислење и се тоа во ред, ама едноставно не ти држи вода, нема оправданост!
Тие од приземје што некаде не плаќаат, се истите што го поттикнуваат тој синдром на ордите и рушење на благосостојбата на заедницата, или ткн прост и неписмен народ у Мкд, па и пошироко на Балканот!

За Џевахир заболе ме патка кој колку плаќал, ако некогаш живеам таму, ќе се секирам!

Отсутен Inter1

• Редовен
На кого бе оксиморон? :D

ЕВН лоповите и куќен совет ми се болни точки и тука не попуштам. Милион пати имам плаќано за се и сешто, дури и кога будала ме правеле т.е. и кога сите станари неколку души не правеле будали за мир во куќа. Така да за тие теми нема правда нема мир. Се што е нелогично ќе го кажам. Ако на некого му е ок некој друг да му ги плаќа поправките или пак екстремни случаи 2 стана не плаќаат одржување од кои ЛИФТ Е САМО ЕДНА СТАВКА, тогаш жалам, во лоша зграда живеете јбг. Кај мене тој на приземје што плаќа без проблем за се и сешто му пукна цевка се поплави, па куќниов совет место да му помогне со резервен фонд итн, го оставија човеков сам и да се расправа со сите... За на крај да собереме потписи да му се плати за поправки, зошто неколку општествено одговорни особи им беше побитно лифтот да им работи до 8ми, отколку да се санира реална штета. Затоа реагирам и ќе продолжам да реагирам.

@zvonkog свака ти част успеа во животот!!! ајде и едно Б6 за да се смириш дополнително и да си продолжиш со плаќање, т.е. да ти продолжат тие доле да ти го плаќаат лифтот до канцеларијата. Браво!!! Греат суксес.

Крај од мене за оваа тема. Нема поента да се објаснуваат работи до бесконечност без никој ништо да не разбере.
« Последно менување: 07 Април 2021, 19:52:37 pm Inter1 »

Присутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 914
@Inter1 логикава со лифтот е смешна,и ќе ти дадам неколку реални примери од периодот кога живеев во стан
Ако не мораш да плаќаш за лифт,по таа девиза не мора и за хидрофор да плаќаш,ти секогаш имаш притисок
Ако тој од 5ти мора да плаќа за лифт, не мора да плаќа за канализација ако се запуши во зградата
Наравоучение:плаќај за лифт да не се давиш во гомна 😀. Ако не си спремен да живееш во заедница, и бараш рчки,напрај си куќа и нема да те нервира никој.

П.с комшијата од поткровје сам си го правеше кровот и лифтот, поради 1-2 што правеа проблеми и раздор, најчесто пензионери. И му пукна филм, ја запуши канализацијата, се поплавија подруми,на приземје не се живееше, па молеа кукаа тие "научниците" зошто ќе умреле од зараза.
П.п.с зошто да плаќам иста регистрација со тебе,ако ти возиш 30000км ,а јас 5000км годишно??

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4130
Не ми се верува што читам у пм :D Уште има луѓе што викаат на приземје живееме не плаќаме за лифтот, кој е 50-150 денари еве од целокупното одржување на месечно ниво. Ако фане така да се цепи секој трошок кој колку користи и амортизира нешто, тогаш ќе немаат крај математиките у зграда. Се знае се се дели и тоа е тоа, некој повеќе ќе користи нешто, некој друго ама тоа е. Станбена заедница.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен zvonkog

• Редовен
@Inter1 напатена душа си и ќе ти ги препуштам сите медикаменти!  ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
Така е, сите сте во право. Жалам што пробав барем малку комон сенс да дадам и малку поинакво гледиште само за една ставка - ЛИФТ. 

Ај сега за крај видете си ги сметките од куќен совет и видете дека ставката лифт е можеби 10-20% од сметката и толку ви е голем проблем ако 2-3 стана не ви платат 10-20% од сметката и одма смак света, инвалиди на 1 и 2 кат заглавени, умирачки, системот се распаѓа...

Како и да е, во моментов секој се треба да плаќа. Ако не плаќа има суд. Нема потреба да тепате некого или да заглавувате одводи.

@zvonkog  Фала ти. Јас тебе едно Мигосисал форте ти препуштам ;) Од некој што има бмв аватар не можеш нешто нормално да очекуваш, така да топ си ти. Само ќари си и стиснат гз. Браво!!!

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Во куќа се живее од мерак, во зграда од што се мора.  :)
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4776
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Да турам и јас малку бензинче во огнот. во наш влез кој е исклучен од парно не плаќа струја за подстаница на БЕГ. ;D

Отсутен Inter1

• Редовен
Да турам и јас малку бензинче во огнот. во наш влез кој е исклучен од парно не плаќа струја за подстаница на БЕГ. ;D

Има некоја логика во ова. Ако си исклучен ваљда не треба да плаќаш, меѓутоа треба да се види некој правилник од БЕГ или ЕВН или кој и да е надлежен за тоа. Сигурно е уреден негде тој проблем. Како и да е, тој што е уклучен преплаќа и на крај БЕГ/EVN ги добива истите пари :D
П.С. Ако само во вашиот влез се дешава ова, што не верувам, тогаш да си се обратите до БЕГ.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Јас кога ќе бидам власт нема исклучување.
Ќе си плаќаш бато.
Ако не ти чини, реклама5 и барај некаде во Подржи коњ на дрва да се грееш.

Отсутен zvonkog

• Редовен

@zvonkog  Фала ти. Јас тебе едно Мигосисал форте ти препуштам ;) Од некој што има бмв аватар не можеш нешто нормално да очекуваш, така да топ си ти. Само ќари си и стиснат гз. Браво!!!

Опуштено бе другарче со „лекарствата“ и со тастатурата, не сме непријатели!
Препиши и го таму на пријателката, поубаво ќе ти биде!

Отсутен Inter1

• Редовен
@zvonkog keyboard warriors :D
Без гајле, се е под контрола, ајде смир смир :D Малку се напнавме непотребно, ама јбг карантин е нешто да се дешава :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Не ми се верува што читам у пм :D Уште има луѓе што викаат на приземје живееме не плаќаме за лифтот, кој е 50-150 денари еве од целокупното одржување на месечно ниво. Ако фане така да се цепи секој трошок кој колку користи и амортизира нешто, тогаш ќе немаат крај математиките у зграда. Се знае се се дели и тоа е тоа, некој повеќе ќе користи нешто, некој друго ама тоа е. Станбена заедница.
Цели избори се добија со радиодифузна такса, тек за 150 денари за лифт.