Пошо ме влечете за јазик и давате чудни примери, еве ќе ви нацртам, особено на индијанецот некојтаму со 33 IQ.
Кров, скали, помошни простории се сопственост на сите. Затоа имате по 2-3 имотни листа, еден за станот, еден за заеднички простории итн. До тука јасно ви е? Водовод, хидрофор, струја, кров се ЗАЕДНИЧКИ РАБОТИ, исто како кај тебе дома да се. Затоа треба поправка и одржување на истите од сите. До тука јасно?
Единствено кај што ми нема логика е плаќање на лифт од станари од приземје. Значи НЕ кров, цевки, хидрофор туку лифт, ЛИФТ, Л И Ф Т!!!
Ако вие сте тапа и не вие жал за тие што за еднаш во месецот или и помалку плаќаат лифт како некој од 100ти спрат, мене ми е жал.
Ако индијанецот некојтаму имаше поим од општествено живеење ќе речеше во ред, нема поента тие од приземје мене да ми го плаќаат кејфот. Нека се ослободат 3-5 стана колку и да има на приземје, трошоците само за лифт ќе ги преземеме останатите. Ама зошто општествено одговорниот е со стиснато гзе, му одговара помалку да плаќа и некој друг да му плаќа за неговиот кејф.
Примери за асфалтирање на улица немаат допирна точка со поправка на лифт. И краен стадиум на саможивност е тоа што живеам во зграда кај што најголеми станови имаат најбогатите нормално. Плаќаме сите исто, зошто ни држеа говори како сите сме биле исто бла бла ... Ако толку го тупиме може по закон за сопственост и други стварни права да се направи секој да плаќа по квадратура. Па еднособниот ќе плаќа икс цена, двособен * 2, трособен * 3, затоа не тупете многу и не пишувајте за општествена одговорност, некој ќе ви се смее.