Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 358586 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Не знам, ама за мое село гарантирам дека не е за купување, како што реков :)))

Има таму една нова зграда од пред неколку години, со сомнителна производња, ама и таа не ја препорачувам нормално :)))

Едит: нивите меѓу Миладиновци и Свети Николе се шитот!
Кој има пари нека купи нешто, ама прво со информација каде во догледно време може да се спроведе водовод и канализација.
Само купи и чекај да пројде некое време :)

Струја исто ќе нема, ама многу полесно е да донесеш кабел било каде, додека водата е триста муки.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
Јас станот го купив 640 евра квадрат, 90+ квадрати на 5минути од центар, Железара на ридот. За реновирање дадовме 20 000.
Читам се барало 1400 евра за квадрат. Ај што барале, па некој и дал 1400 евра за квадрат. Не знам што да кажам.
Инаку 90% градежнштво во земјава е перење прљави пари. затоа не подлежат на економските правила за понуда и побарувачка.
Ќе ги стави парите во цигла па ќе чека, него не му се брза, и онака му се украдени тие пари.
Да беа негови и да имаше земено кредит за да ја направи таа зграда, да видам дали ќе држи 1400 евра квадрат во најтешката светска криза од 1929 до денес.
Следно гледам Раштак некој плац за куќа.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Јас станот го купив 640 евра квадрат, 90+ квадрати на 5минути од центар, Железара на ридот. За реновирање дадовме 20 000.
Читам се барало 1400 евра за квадрат. Ај што барале, па некој и дал 1400 евра за квадрат. Не знам што да кажам.
Инаку 90% градежнштво во земјава е перење прљави пари. затоа не подлежат на економските правила за понуда и побарувачка.
Ќе ги стави парите во цигла па ќе чека, него не му се брза, и онака му се украдени тие пари.
Да беа негови и да имаше земено кредит за да ја направи таа зграда, да видам дали ќе држи 1400 евра квадрат во најтешката светска криза од 1929 до денес.

Топ цена. Ако знаеш да има некој комшија твој за така нормална цена да продава те молам да ми пишеш :)

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Најголеми сопственици на становите се банките и тие не се глупи туку така да ја спуштат цената на квадрат, иначе како ќе лапаат камата од мали износи.

Иако е најтешка криза, во цел развиен свет сеуште нема намалување на цената на становите, така да и Скопје не е исклучок.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
има за некои 5%

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Епа добро место 1400, 1300 еур за квадрат - СКУПО е пак :)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
гратис паркинг или гаража :)
половните станови се повеќе паднати и мислам дека они ќе ја турнат малку и цената на новите градби, ама нема тоа да биде нешто драстично
страшно е тоа колку има побарувачка за станови во Скопје

во моментов огласите се преплавени на станови за издавање, очекувам и таму да падне цената, а тешко дека ќе се издаде нешто пред септември
некој ќе може да го издржи ама некој, ќе пренамени во продажба

главниот бизнис на градежниците не е толку недвижност колку што е механизација, каменоломи, сепарации, договори со отпади и топилници, арматура итн...

она што пред некој ден излезе за асвалтот на некоја улица во Скопје каде имало 3цм наместо 9 е ништо во споредба со она што се прави при ископ и останати работи
најголемиот број од градбите се компензации, дел продажба пред градба

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
Кога сум гледал на емисии FL какви станови има низ светов покрај плажи, куќи од 200к долари на Хаваи, коа ќе ми текне дека у топ 3 загаден град у свет со никаква патна, атмосферска, фекална канализација, без исполнети основни стандарди за зеленило (у факинг Менхетн видов повеќе паркови од Скопје) какви цени има на станови и куќи.... До душа тоа важи за Аеродром, Карпош, Тафталиџе, Центар.

Јас ако би дал 1500 е за квадрат, без двоумење би земал во Дајмонд, едноставно нема споредба во квалитетот на градба со нашиве, крај краева барем сеизмолошки тест имаат.

А половниве, не ми личи дека се поефтинети, напротив дури и поскапи, посебно Аеродром. Али одма се познава огласот, тој што сака да продаде реална цена дава и за 1 недела го продава. Другите не се брзаат :)

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
Не знам сега како е, Дајмонд не можеше да се договорат за домарска служба, пошто било скапо :)
1.350-1.500 беше квадрат, ама 500ден. месечно за домар е скапо
имаат проблем со паркинг, потшо требаше да си купат, ставија маски за клими за да не ја грдат фасадата, ама клими има над маските.....неизбрусен дијамантот :)

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4021
Да не зборате за различен дајмонд :D

Јас колку што знам дајмнод е комплексот позади Рамстор кој сега се гради.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Да, јас за тој мислев. Не знам дали има друг.

Отсутен marjanot

• Легенда
  • Ќybriт Pro Max
моја грешка, јас мислев Адора-Дајмонд-Тафталиџе

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Ете, имало и друг :)
Овој на Адора не бил рекламиран толку, затоа не ми било познато.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Друже но хард филингс ама за 500 еур квадрат имаш стара зграда у чаир и во џорџе петров ... збориме за локации кои се актуелни ... друг муабет е стара зграда вс нова зграда чим 20к отишле за реновирање што подразбира прозори, паркет инсалации бла бла што ти ја кренала цената со платен данок на 900 еур по квадрат.. не е перење пари него комуналиите за центар карпош се поголеми а и дур има народ кој плаќа 1400 еур ке има и газди кои ке нудат станови и по 1700 пр таа кај рамстор у центар :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Претпоставувам во тие 20к се влезени и опремувањето на станот, пошо нели нема стар мебел да користиш во реновиран стан.
Така да, реновирањето не верувам дека го чинело повеќе од 10к.

Имаше претходно муабет дека СК не е само Карпош, Аеродром и Центар.

По мене Железара/Автокоманда се едни од најпотценетите населби. Така да цената е одлична што ја добил.