Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 358336 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
Ветре има ама не секогаш.
Мети гори гнасотии штом се стемни за да не се гледа што излегува од тие црвено белите оџаци

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
ветре има и низ центар, ама колку xD еднаш на две год

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3697
Споредбено со тоа каде живеев, кога ке дојдам од таму дома, осеќам дека воздухот е чист, за доказ ке набавам и ПМ мерач, па ќе постирам резултати. Целта не муабетот ми е дека е 100 пати почисто од Скопје.
@nikola_bb, јас не знам дека Мети постои со генерации во ТИРЗ, па за да бидат репер генерациите од 1920та.
Чисто информативно од 2005та сме во Бунарџик, не знам ни дали беше Мети тогаш.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5202
Баш тоа и кажувам померодавен ми е човек кој живее тамо од свое раѓање отколку човек кој живее тамо од 2005та година.
Не е само до ПМ честички, што праиме со хемијата(составот)?

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Поглед од тераса.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За стално се пресели или викендица?

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен t0m1cA

• Сениор
Поглед од тераса.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

За стално се пресели или викендица?

Веќе година и еден месец сум преселен.

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
Pametno si napravil- so zdravje da si zivees u mir i smog free

You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен t0m1cA

• Сениор
Pametno si napravil- so zdravje da si zivees u mir i smog free

Фала, здравје да имаш! :D

Отсутен Tesla

• Редовен
  • Пораки: 1444
  • Eбач на батерии :D
А мислење за јурумлери?  ;D
Ме влече натака, и земјоделие ке терам и рај. Е*емти центар, еден протест, неможеш дома да си дојдеш, ечи, загадено. Али македонче. Пре би живеел во центар, макар леб и паштета да јаде секој ден.
Д'г ж'т в'к п'н б'и - Долг жолт волк полн болви.

Zenu dupe krasi a tortu orasi.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Ништо помалку загадено од центар. Типично НМК село, несредено.

Имам забележано дека на форумов се формира некоја погрешна слика за село во околината на Скопје, сите некако си мислат дека вака изгледа:

А уствари изгледа вака:

Штом се наоѓа во скопска котлина, тури му к*р. Ќе го дишеш истиот загаден воздух мање више (освен ако не си негде накај Катланово и сл, само таму нема ни леб кај да купиш), за се ќе мораш да патуваш 10+ км во правец.

Лоша поврзаност со центар, детето ваљда нема да положи на 10 години па само да си иде во школо и факултет и други активности, а автобус зимоска на -20 да чекаш саат време и да не дојде не е баш пријатно. И една многу битна работа за луѓето што Банзаи ја спомна одамна па го осудивте, а у право си беше човекот (да не спомнувам бидејќи ќе отворам тема без крај).

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
Може... во опозиција да си цртаат линии на пролет кон лето.

Отсутен MBA

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
Што мислите за Александриа во Влае? Саник и Карпош имаат згради...
и во кредити не се разбирам, дали може кеш, сега со законот за макс 500 евра кеш незнам дали ке прифатат?

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Ќе прифатат, од сметка во банка на нивна сметка, а ако сакаш „сива зона“ мислам дека може да им дадеш кеш на рака ама во договорот квадратот наместо 1000 евра да стои износ минусиран од тоа што си платил, нормално не цела сума да се плати на рака, ако мислеше на тоа...
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
и во кредити не се разбирам, дали може кеш, сега со законот за макс 500 евра кеш незнам дали ке прифатат?

Не го знам квалитетот на зградата, само имај на ум дека е градена на место на поранешна фабрика Карпош и дека во околината има депонии и центар за собирање пластика GreenTech.

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412

Александрија, чекаме 2 години за имотни листови, каснеа година ипол со изведба, нема "Е" од еко населба, извадувачот ни ги зема парите и сега не не ебе 2 посто, многу станари се жалат на криви ѕидови, плочки што се одлепуваат од ѕид при туширање и поплави од парно. Не можеме да најмиме фирма за куќен совет, нема кој да ни ги исчисти ходниците освен ние самите, ама дури и секој ден да чистиме, не е доволно, зоната е градилиште со тони ѓубре и прашина. Гаражите не се довршени и не сакаат да ги довршат, ги опоменавме со тужба за тоа ама џабе...