Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 387273 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5252
Miriska uste navecer od johnson?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3752
Јас од кога сум тука никогаш не сум осетил мирис од Џонсон, па ни пред тоа, тоа можеби осеќаат тие куќи што се под големото игралиште и што скоро граничат со Џонсон.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8998
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
А кај би купил?

Скопска црна гора. И онака е викендичка, па барем чист воздух да се подише.
Раштак!

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Кучково ;D

Свети Николе!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30223
    • CARclub.mk
Јас сум размислувал и за Ајватовци, а никогаш не сум бил таму.  ;D
Чekаме од @t0m1cA да каже колку одат плацовите, дали има водовот за карпатскио, и дали има куќи воопшто.  ;D

Јас се вселив септември 2018, од тогаш до сега, баш ги броев тие што ги гледам, има изградено 20+ куќи кои што се вселени.
Водовод има, а и цело место „лежи“ на вода, на длабочина од 10м веќе има вода.
Плац со убава локација под 25еур/м2 нема, можеби и повеќе се отидени цените, лани се распрашував последно.
Има долу под мене комплекс од куќички, 100м2 куќа на плац од 300м2 се продава за 67000еур, новоградба, монтажна амерички стил.
Исто има најава оди истиот инвеститор дека под мене према ВанХол ќе гради троа поголема населба со сите салтанати, ама немам сеуште 100% точно инфо за тоа.

Другар купи една од викендичките баш во тој комплекс (најверојатно за истото место зборуваме), супер е.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20266
Каде има оптика од телеком во викендичкиве населби или општо надвор од Скопје?

Отсутен t0m1cA

• Сениор

Јас сум размислувал и за Ајватовци, а никогаш не сум бил таму.  ;D
Чekаме од @t0m1cA да каже колку одат плацовите, дали има водовот за карпатскио, и дали има куќи воопшто.  ;D

Јас се вселив септември 2018, од тогаш до сега, баш ги броев тие што ги гледам, има изградено 20+ куќи кои што се вселени.
Водовод има, а и цело место „лежи“ на вода, на длабочина од 10м веќе има вода.
Плац со убава локација под 25еур/м2 нема, можеби и повеќе се отидени цените, лани се распрашував последно.
Има долу под мене комплекс од куќички, 100м2 куќа на плац од 300м2 се продава за 67000еур, новоградба, монтажна амерички стил.
Исто има најава оди истиот инвеститор дека под мене према ВанХол ќе гради троа поголема населба со сите салтанати, ама немам сеуште 100% точно инфо за тоа.

Другар купи една од викендичките баш во тој комплекс (најверојатно за истото место зборуваме), супер е.

Две се, на истиот, едниот е во Ајватовци со Полонии што е насаден, а другиот е во Бунарџик спроти старечкиот дом.

Каде има оптика од телеком во викендичкиве населби или општо надвор од Скопје?

Јас имам оптика во Бунарџик. Ајватовци и Бунарџик имаат оптика од пред 4год., за канализација ќе си почекаме...

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2297
Сосема случајно бев у тој комплексот у Ајватовци, убава е замислата ама не сум сигурен во квалитетот на тие 5-6 куќи. Иначе концептот му е ок, gated community.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен t0m1cA

• Сениор
Сосема случајно бев у тој комплексот у Ајватовци, убава е замислата ама не сум сигурен во квалитетот на тие 5-6 куќи. Иначе концептот му е ок, gated community.

Куќите ги гради EcoHouse MK, и се дрвена конструкција или т.н. еко куќи.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10594
5g klaj si isto ti e

Отсутен cipiripi432

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
Дали некој живеел или знае каква е зградата на Трим и Лум на Прашка, кај Оселот што е?

Отсутен Bravo

• Редовен
Дали некој живеел или знае каква е зградата на Трим и Лум на Прашка, кај Оселот што е?
Не е лоша. Просек некој.

Отсутен Кољо

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 224
    • MVP Ring
Во Охрид се тежок очај нивните згради, посебно овие што ги изградија последниве 2 години. Не верувам во Скопје да е нешто поинаку.

Sent from my LM-V450 using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
И значи Раштак е најдобро Скопска Црна Гора или други места да гледам? Пред сè важно ми е вода да има преку цела година.

Башка слушам овие Сопиште, Добри Дол имаат мака со свлечишта

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
И значи Раштак е најдобро Скопска Црна Гора или други места да гледам? Пред сè важно ми е вода да има преку цела година.

Башка слушам овие Сопиште, Добри Дол имаат мака со свлечишта

Вода е лесно. Бушотина ќе избушиш и терај.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Bravo

• Редовен
Што ќе бараш во Раштак бе друже. Таму жива депресија е тој крај. Океј има некоја природа ама народот е батал.