Автор Тема: Купување стан (пред се во Скопје), каде (локација), реални цени или не?  (Прочитано 519915 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Јас кога ќе дојдам на власт и во палачинките ќе има кромид!

Calm down, Satan.

Фантастичен вкус.
Си пробал?
Еве, третата ја цепам...
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
Во врска со греењето и плаќањето сметки цела година. @marjanot имаш парно кога надвор е ~20 степени на пролетните/есенските денови?

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9209
  • Пичлеме
Има кога сака, со сопствено парно се грее Марјан колку што знам.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Јас кога ќе дојдам на власт и во палачинките ќе има кромид!

Calm down, Satan.

Фантастичен вкус.
Си пробал?
Еве, третата ја цепам...
Еве ти мезе :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Има кога сака, со сопствено парно се грее Марјан колку што знам.

Изгледа лошо сфатив, мислев на БЕГ се.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2865
Во врска со греењето и плаќањето сметки цела година. @marjanot имаш парно кога надвор е ~20 степени на пролетните/есенските денови?
Јас сум на БЕГ, нова зграда (сигурно е исто и кај старите на БЕГ, највероајтно) и кога се тие температури околу 20 степени, парно има некаде до кај 11:00 -12:00 и после нема. Кога фати сега „топлиот бран“ пред овие студови, киши сега, тала беше. Сега нормално си има греење по цел ден, од кај 5:30 до кај 22:00
Своерачен потпис ;)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Јас сум на БЕГ, нова зграда (сигурно е исто и кај старите на БЕГ, највероајтно) и кога се тие температури околу 20 степени, парно има некаде до кај 11:00 -12:00 и после нема. Кога фати сега „топлиот бран“ пред овие студови, киши сега, тала беше. Сега нормално си има греење по цел ден, од кај 5:30 до кај 22:00

Не знам ни до 12 дали има кај мене ама и да има преслабо е затоа што е ладно цел ден иако надвор температурите се повисоки.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
порано бев на бег
откако сменив дограма и откако се изолираше зградата, во 23:00 навечер беше 26 степени во дневна
баравме да се намали парното, но еден комшија му одговарало потопло и не го намалија затоа што требало согласност од сите корисници
за 62м2 грејна површина плаќав годишно ца. 30.000ден. (10/15 станови користеа бег)

сега сум на сопствено, на струја, за 71м2 грејна површина годишно плаќам ца. 10.000 ден.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3064
Јас на БЕГ за 58м2 годишно плаќам 11-12к.Пекол е во зима, од сите страни се грее станов. Не би менувал парно за ништо.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9560
So BEG nedaj boze da ziveesh vo stan orientiran na sever. Ke se izmrznesh.
Kriteriumite koga i kolku jako se pushta ne se kako shto treba.

Отсутен @ILE@

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 244

Јас живеам во зграда на Голден Арт во Карпош, ориентација на цел стан ми е север. До сега 3 и пол години, односно 3 зими сме немале никаков проблем со греење од БЕГ. секогаш било претопло, и секогаш исклучувам по некое парно за да не биде премногу топло. Е сега, тука многу влијае сигурно и изолацијата, греење од комшии (под/над).

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 680

Па не баш :)
Живеам на ќош на зграда, едната страна е североисток (прозори во спалната, плус речиси цела страна во дневната е застаклена - ~2,5x2,2 стaкло), а другата е југоисток (2 прозори). Парното, радијаторите, во 2те спални е на 20-30% од силата, дневната големиот радијатор е исклучен, а во кујната е на 40-50% малиот радијатор. Температура во собите, преку цела зима, без разлика колку е надвор, цел стан е 23-25 степени, дење/ноќе.
Ама квалитетна изолација на ѕидовите плус rehau geneo, со 3 стакла....
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ма буквално врие по становите со парно, отвараат прозори, седат по кратки ракави...

Проблем може да има евентуално од полузапушени радијатори или цевки и слично поради ненормално прљавата вода во системот.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Некој од вас дома е пред 4 саат?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11168
  • Ќybriт Pro Max
jaс цела година сум многу пред 4 дома ;D