Momak edno prasanje nova li ja kupi kolava prv gazda si?
Ako e polovna nemora tuka frustracii la lecis ispovregja pola forum i 99% od mehanicari i prviot sto te simna na zemja places deka te navredil. Ako si se zaebal so polovna kola sto curka, dimi sve se pravi samo ti epten ja vozdigna rabotava so servisni upatstva crtezi i neznam ti sto.
Penzioner covek vo limena garaza so 4 burinja rasolnica, rakija, stari skafovi polni so tegli na drugar mu ja vrza cela elektronika i elektrika na vectra c za pomalce od 6 saata rabota. Neznam ti sto ocekuvas od servis da ti ja vnesat kolata na crven kjilim i na strana da grickas bademcinja i damu kazuvas na majstorot kako i sto da pravi.
Ako e tolku prosto kako i sam kazuvas kupi alat zasukaj rakavi i pocni so otvaranje a pred toa izvini otvori priracnicite za rabota.
Izvini sto ti pisav vo temava ama ete vekje nema samo kje ti posakam srekja vo potragata na toj endemski vid na majstor.
Cisto samo pisi molimte kaj kje ja odneses dali ti ja sredile i cena za srabotenoto. Pozdrav i imaj ubav den.
Втор газда сум.
На навредив никого директно, само возвратив на дрските коментари и навреди.
Никој не ме симна на земја со аргумент, очигледно е дека вие сличните си се подржувате, просечните незналици.
Автомобилот кој го купив нема никаква мана освен семеринзи на вентили што треба да се сменат. И тоа се појави после 2 години и изминати 30.000км. Да имаше тро појма ќе знаеше колку е тоа банален сервис. Исто и замената на амортизери со буфери и замена на дискови и дихтунг на капачка на вентили ( заради тоа што претходниот сопственик не го променил PCV вентилот, а јас доцна дознав за него, а т.н. механичари немаат појма ни за што служи. Сам читав, сам открив кој е изворот на проблемот, сам го заменив и го решив проблемот). Тие се сервисите кои ги помина автомобилот до сега и сум презадоволен од него и од вожња и од квалитет и од инженеринг, буквално од секој аспект е генијално изработен. Она од што не сум задоволен е што сум се родил во оваа држава на мрзливи назналици и неинтелегентни самобендисани абдали. Јас треба да се замарам со автомобилот и моментално за него знам повеќе од сите сервисери на Тојота во оваа држава. И сега треба и гаража да си купам и опрема и сервис да отворам и да ви покажам вас незналиците како треба да се работи и да - јас ќе треба да наплаќам 10x повеќе за разлика од вие кои сте алергични на прирачници(читај:читање),сте недоволно писмени да прочитате обичен склопен цртеж или едноставно ве мрзи да вклучите троа мозокот. Јака му душа на сопственикот на таа вектра што му ја оставил на некој да средува инсталација без ел.шема, а особено свака му част на тој што мисли дека знае за не цел да сервисира електрична шема дизајнирана од инженери со месеци ако не и години. Такво нешто може да се деси само доколку се сретнат две пијани будали, едниот мисли дека е мајстор без ел. шема, а другиот му верува.
За механичарите и сервисите целосно си ја промашил поентата на моето излагање.
А иронијата претпоставувам само дома ти работи.