Другари,
Ми треба сугестија за механичар кој има знаење и искуство со вакви зафати. Потребно е да чита сервисни упатства достапни на интернет кои ќе му ги обезбедам и да ја заврши работата наместо мене. Јас немам ниту време, а уште побитно - услови (гаража, алати ). Кога би имал услови не би дозволил ниту еден механичар да работи на мој автомобил, ама тоа е што е, жалосно е што до сега не сум наишол на едуциран механичар. Најчесто калфите знаат повеќе од главните "механичари". Но, најбитно - никој не се надоградува, сите работат по принципот - знам бидејќи отворано. Проблемот е што не сите автомобили се исти, кај некои има ситници кои кај други не се присутни. Па така, некој кој ги менувал плочките од кочниците напред на мојот автомобил заборавил да ги стави пружините кои ги одделуваат плочките (бидејќи на повеќето автомобили нема). Не сакам да се случи такво нешто со посложен склоп како моторот на пример.
Ако некој знае интелегентен механичар кој не е тврдоглава самобендисана мрзлива будала, молам да ми остави контакт. Значи барам едуциран, нормален механичар кој е со сите, а не овластен сервис. Немате претстава на какви недоквакани механичари имам наидено, да не знаат сервис на кочен систем да направат. Не знаат ни threadlocker што е, користат ист лубрикант за сите склопови( несоодветен за ниту еден!), немаат компаратор, немаат моментен клуч, немаат благе везе со механика, АМА - имаат гаража и дигалка. Да не редам повеќе причини зошто барам помош.