Друже во ситуацијава ти си тој што ја створи тензијата. Ќе носел литература за да му ја средат колата... да не треба и да го испрашаш мајсторот пред да ја поправа?
За така можеш само сам, ете ти понудија гаража, знаење имаш, литература исто... во прв момент се нафати па се премисли.
Ништо лично, ама размисли кај тебе да дојде некој со такви барања како ќе го испратиш до врата.
Не, туку мозокот на повеќето ви е под тензија.
Најди ја реченицата каде што барам јас да им носам литература за да ми ја средат колата.
А мое право е, дали ќе го прашувам мајсторот или не тоа е моја работа. Секако дека за мои пари имам свои критериуми. Што е проблемот во тоа да го прашам механичарот во врска со планот за сервисирање?
За разлика од повеќето тука јас кон оние со кои соработувам никогаш не се поставувам од позиција на моќ или надреденост. Секогаш ги ислушувам нивните барања, идеи и никогаш нема да направам некој од нив да се почувствува понижен. Напротив, разговарам со нив како да знаеме исто, ги информирам за мојот план за работа, мојот пристап, комплетно транспарентно. Изгледа тука е проблемот, не работам со жители на Маќедонија. Не сум учен на примитивниот и апсолутно непрофесионален пристап кај нас, скоро секаде.