Автор Тема: Возење мали деца  (Прочитано 20321 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Возење мали деца
« Одговори #45 на: 15 Март 2018, 12:16:42 pm »
„мајки како се возите во кола?“
„ние се возиме во скутче, на цице е цело време, па на задно седиште седиме, не се врзуваме со појас, пошто не стега под мишки“
(мајките секогаш зборуваат во прво лице множина кога зборуваат за своето дете)
;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
« Одговори #46 на: 15 Март 2018, 12:20:59 pm »
Цице до кај 3 години е тамам.
После ако сака детето само да се откажи.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #47 на: 15 Март 2018, 12:27:16 pm »

И после накај 15-16-17 е пожелно да продолжи....

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #48 на: 15 Март 2018, 12:29:02 pm »

Тоа за дете. А за ќерка? ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #49 на: 15 Март 2018, 12:30:27 pm »
Зошто би ставал точаче во багаж. Кога тоа точаче само по себе се вози.

Колку ми се дебилни овие шо пикаат точаци во кола и паркираат до парк, за да можат децата да возат.
Па нека возат до парк со точакот. Како ќе научи низ сообраќај да вози.
Ocigledno deka nemas deca.
Daj boze koga ke gi imas, da vidime sto ke zboris.

Имам две, израснаа во хеч со 3 врати (уште тераме со таков). Имам најмал багажника у класа под 300L. Одиме на одмор летно време на море, зимно врем одиме на скијање. Децата се одбро, никој не се пожалил. Мислам дека не е се во багажникот има нешто и наоколу. Некој има Thule некој има и у глата подобра организација. Јас на Thule се ориентирав.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #50 на: 15 Март 2018, 12:32:20 pm »

Каква будала си значи..... Зависи од афинитетите.... :)

Една случка од кај др.Африм у ординација:
Доаѓа таткото со ќерка и го прашуваа докторкава датум на раѓање, за да запише.
Татково: Аааааа, не знам..... Не е едно да го памтим.....

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #51 на: 15 Март 2018, 12:33:18 pm »

Ма ич да не прекинуе :D :D :D

ГАД!! Бетер од р'ѓосан Опел!!
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #52 на: 15 Март 2018, 12:37:54 pm »
Oд кoгa пoчнaвте дa ги рaстете децaтa у кoлa?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #53 на: 15 Март 2018, 12:38:28 pm »
Зошто би ставал точаче во багаж. Кога тоа точаче само по себе се вози.

Колку ми се дебилни овие шо пикаат точаци во кола и паркираат до парк, за да можат децата да возат.
Па нека возат до парк со точакот. Како ќе научи низ сообраќај да вози.
Ocigledno deka nemas deca.
Daj boze koga ke gi imas, da vidime sto ke zboris.

Имам две, израснаа во хеч со 3 врати (уште тераме со таков). Имам најмал багажника у класа под 300L. Одиме на одмор летно време на море, зимно врем одиме на скијање. Децата се одбро, никој не се пожалил. Мислам дека не е се во багажникот има нешто и наоколу. Некој има Thule некој има и у глата подобра организација. Јас на Thule се ориентирав.

е како сеа...чек 3 (ТРИ) ВРАТИ!!... како влага мајката меѓу децата позади..под 300л гепек!!?
ај објасни, нема логика ова што го велиш

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #54 на: 15 Март 2018, 12:44:35 pm »
Кој немал плачливо дете никогаш нема да разбере некој работи.
Муабетов е многу пати правен со еден другар на кој малата е многу мирна и тивка, одсекогаш е таква, два метра подалеку никако не се двои од родителите, е сега второво е на господ бељата, плачко и инает и му се разјаснуваат некој работи кој претходно неможеше да ги свати кај мене.

Кај мене пак обратно, "големиот" во 10 минути два пати го превртува станот и тоа ако не е во форма. Малиот е мирен во споредба со него и не е плачко.

Е сега кога го имавме само големиот еден куп пати имавме пробано да седи сам позади во столче нели, ама тоа беше страшно бре, имаше плачено од пред зграда во Кисела Вода до Стража без престан заспа мислиш во несвес падна, од 18 часот на стража до 08 часот утредента во Охрид спиеше.
Друга случка е кога плачеше и се тегнеше од Кисела Вода до пред Неготино без престан, заспа и се разбуди на граница па плачеше до обиколница во Солун. Тоа е измачување за сите а не воспитување или размазување. Кога ќе седеше некој позади со него си се занимаваше знаеше да се заигра итн итн ...
После овие погоре и уште пар такви случки каде трениравме строгоќа, жена ми си седеше позади и се си беше супер, сите смирени среќни и задоволни.

Кога потпорасна се се смени, сега е скоро 5 години и може на пат околу свет да се оди со него со кола нема да прави проблеми. Малиот исто, тој од тука до грција еднаш ќе побара вода и еднаш "опа" ќе рече за да потстане малку да моча или кака и толку.

За цело време на случкиве децата секогаш се во соодветни столчиња за возраста.

Затоа јас потполно ги разбирам и поддржувам оние што седат позади со децата, и не ми е нешто страшно или па на тоа не гледам како разгалување.
Дополнително ако треба да се возат само со еден родител децата поинаку се однесуваат отколку кога се двајцата родители.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #55 на: 15 Март 2018, 12:50:36 pm »
Ubavo kazano kalimero.
Trebase da pisam ne samo ako nemas dete nemoze da se razberat nekoi raboti, tuku I zavisi "kakvo ke se pogodi". Vospituvanje I razgaluvanje e sosema druga rabota nepovrzana so ova sto ubavo e pisano gore.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #56 на: 15 Март 2018, 12:54:32 pm »
Се согласувам во целост. Ама имаш случаеви кога да речеме твојот пример детево плаче 2 саати без престан во кола. И некој родител ќе земе уште толку ќе се надрка и изнвервира па ќе почне да се дере на детето или да збори со нервоза кон него.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #57 на: 15 Март 2018, 13:02:07 pm »
Со солзи или без солзи плачат кога не е по нивно?
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14706
« Одговори #58 на: 15 Март 2018, 13:02:46 pm »
Бре бре, шо не изначитав по темите.

Абе покрај експерти за коли и за бебиња сте биле?! Не сум знаел.

Значи убаво кажа kalimero. Се се сведува на возраста на детето и каков темперамент има.

Мојот е џивџан и бара внимание. Не дека го разгалуваме ама сака друштво. Сака да го играш се радува, да погледа некој цртан на телефон, да си поигра со некое количе. Сепак е во седиште цел пат со паузи нели да си потрча.

Сепак е година и пол и тешко дека ќе му објаснеш дека треба да седи мирен, да спие цел пат или не знам што.

Ако за некој тоа е разгалување, ... тоа е само лечење комплекси на балкански „маШ“, демек дисциплина ...да седел сам.

Не ме јеби бре. Дисциплина се воспоставува на поинаков начин и во други околности.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #59 на: 15 Март 2018, 13:07:05 pm »
Разгалување е пошто си вадите квази-оправдувања за да си ги правите децата паразити, кои ќе бидат зависни да има некој покрај нив, и кога ќе може/треба и кога нема да може/треба. И после ќе ви го диктираат животот како ќе им прдне, и наместо детето да се учи што треба и како треба, на детето ќе му се тупнат лаптоп/таблет/телефон/телевизор, и ќе си го напраиш детето бот. Пошо јеби га, полесно е така, помалце се замара чоек.

Нема врска со лечење комплекси или нешто друго, ама има врска со дисциплина.

Нејсе, вие си знаете.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.