Автор Тема: Возење мали деца  (Прочитано 18128 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20634
Одг: Возење мали деца
« Одговори #30 на: 15 Март 2018, 10:04:33 am »
I te kako prezivuvam bas so 350l gepek. Znam covek sto prezivuva I so 170l gepek so dve deca, do mene sedi.
Jas koga idam na odmor, mi treba predno sediste za stvari I prostor dole pred deteto. Nejkam da zamislam kolegava kako odi na odmor, iako sum go prasuval, sto nejke da kaze, sto nemoze da se dolovi.
Muabetot mi bese deka da imam barem 500l nazad, veruvam ne bi trebalo na sedista I pod sedista da stavam stvari. Moze I da nema razlika, posto neli obicno butas kolku moze da zbere  ;D

И пак коа ќе видиш дека за џабе си напукал све унутра, мука да те фати :)
Да не затреба, да не ќе се најде... Мудааа... Џабе само селидба на ствари :)

Муабетиве...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

;D ;D ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6686
  • Бенве сие бенве
« Одговори #31 на: 15 Март 2018, 10:15:10 am »
Оваа година ќе треба дс одам прв пат на однор со бебе, до сега само еден куфер сме носеле за нас двајцата кој што пола така останувал не искористен. Сега очекувам некое малко куферче од овие за кабински багаж, до 10кг, количката замо може да е таа што зафаќа место. Не мкнеме ние 10пара штикли, 5 фустани, 13 кошули итн. На одмор одам ебаго, да уживам, а не да парадирам пред народот секој ден различно облечен.

Зеро, отварај тема патување со деца и преместуј :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #32 на: 15 Март 2018, 10:20:56 am »
Облечете со невестата по неколку пара алишта на себе, да не мкнете куферче за џабе :)

За бебето, све што има у соба, напукај у кола :D :D :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #33 на: 15 Март 2018, 10:22:10 am »
Ако добро разбрав, Карпатскиот и Ахтунг децата свесно ги разгалуваат и со тоа ги прават неспособни. Боже сачувај. Кај мене малата седи со мајка и позади на задна клупа. Детско седиште е табу тема. За развојот на детето не коментирам пошто нели утврдувме, туку да не знае некој душата каде ќе ми оди?

Чоам циизбесам да а ебам.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #34 на: 15 Март 2018, 10:24:17 am »
Ако добро разбрав, Карпатскиот и Ахтунг децата свесно ги разгалуваат и со тоа ги прават неспособни. Боже сачувај. Кај мене малата седи со мајка и позади на задна клупа. Детско седиште е табу тема. За развојот на детето не коментирам пошто нели утврдувме, туку да не знае некој душата каде ќе ми оди?

Чоам циизбесам да а ебам.

Ако смеам да прашам, зошто?

@zeroSignal , @Simo - Carrier159 , @Banzai , ако може и сака некој да се нафати, да ги пребаци муабетиве на друго место?

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5009
  • The Spartan General
« Одговори #35 на: 15 Март 2018, 10:30:04 am »

Ако смеам да прашам, зошто?

Најверојатно затоа што син му седи напред на совозачко.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10949
  • 430i
« Одговори #36 на: 15 Март 2018, 10:34:05 am »
најдобро и најсигурно е во мајчина прегратка
нема разлика дали на задно или на предно седиште
по можност допир кожа на кожа, така се овозможува подобра емотивна конекција помеѓу чедото и родителката

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #37 на: 15 Март 2018, 10:36:03 am »
Оваа година ќе треба дс одам прв пат на однор со бебе, до сега само еден куфер сме носеле за нас двајцата кој што пола така останувал не искористен. Сега очекувам некое малко куферче од овие за кабински багаж, до 10кг, количката замо може да е таа што зафаќа место. Не мкнеме ние 10пара штикли, 5 фустани, 13 кошули итн. На одмор одам ебаго, да уживам, а не да парадирам пред народот секој ден различно облечен.

Оваа година ќе возиш камион и нема да одиш на одмор.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #38 на: 15 Март 2018, 10:41:10 am »
Смееш да прашаш, зошто да не смееш. Си правиме муабет и нормално е дека ќе имаме исти, слични или тотално различни размислувања, што не прави ништо друго туку луѓе.

Е сега, не би сакал тука да разглабам зашто малата нејќе да седи у детско седиште, зашто жена ми е позади, зашто син ми седи на предно седиште а е 11 години од причини што има многу експерти на форумов, меѓу кои и ти и јас, па по обичај ниту дискусијата ќе биде конструктивна ниту ќе научиме нешто паметно.

Без иронија во мојот одговор, ако некогаш имаме прилика да се запознаеме "во живо" :) со задоволство би дискутирал со тебе на темава, без разлика колку се согласуваме или не.

Едит: да не испадне дека го бранам начинот што ќерка ми не седи у детско седиште. Крајно е понебезбедна за разлика од тоа доколку би седела. Коментарот првенствено ми беше наменет за гревот на Карпатскиот што жена му ја ставил да седи позади со детето и како со тоа децата сме ги правеле неспособни.
« Последно менување: 15 Март 2018, 11:24:27 am Дибидус »
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8645
  • Пичлеме
« Одговори #39 на: 15 Март 2018, 10:59:05 am »
Хм... време е да направам дете, жеништево не се трпи веќе на предно седиште...

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10949
  • 430i
« Одговори #40 на: 15 Март 2018, 11:05:07 am »
кога ќе се навратам, многу мачоистички размислувања има во темава
зошто мајката не вози, а детето на предно седиште, а таткото на раат позади да листа форум
или крај краева, детето позади и таткото позади

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #41 на: 15 Март 2018, 11:16:17 am »

Секогаш наоѓам време за семејството дихтунг

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #42 на: 15 Март 2018, 11:21:13 am »

Секогаш наоѓам време за семејството дихтунг
Оди раскажувај на друг прикаски за рачен багаж или кошули  да не те видат.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #43 на: 15 Март 2018, 11:33:38 am »
Се знаеш ти за сите дихтунг

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #44 на: 15 Март 2018, 12:12:37 pm »
Хм... време е да направам дете, жеништево не се трпи веќе на предно седиште...

Stom si stignal do toj stadium na netrpenje, turi I ne go vadi   :-*

кога ќе се навратам, многу мачоистички размислувања има во темава
зошто мајката не вози, а детето на предно седиште, а таткото на раат позади да листа форум
или крај краева, детето позади и таткото позади
Najverojatno deka samo muzi ima na forumov. Vo femina forum (ili kako I da se vikaat zenskite muabeti) valjda se vrti slicen muabet, no od zenska gledna tocka.