Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 646288 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2505 на: 31 Мај 2018, 10:31:42 am »
Полошо од кои? Кај мене ждребињата се научени на таа, со друга не ги појам.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #2506 на: 31 Мај 2018, 10:57:10 am »
Кај мене на нафтата од Лукоил е навикнат Дорчо, ако му ставам од Макпетрол почнува да поткашлува, а и гасови му се ствараат, пуфка од позади :)
Од друго место не сум ставил, не ни планирам.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 627
  • Сузуки Витариче
« Одговори #2507 на: 31 Мај 2018, 11:30:44 am »
Викендов бев за Белград. Натанкав 98 октанско гориво од Окта. Возев околу 120/140 на темпомат со вклучена клима нон-стоп.

Возилото потроши неверојатни 8.3 литри просек до Белград.

Бидејќи ова ми се немаше случено никогаш претходно, а сум идел неколку пати до Белград прво се посомневав на некаков механички пропуст кај возилото. Бидејќи потрошувачката беше навистина висока. Нормално не успеав да детектирам никаква аномалија, и почнав да се сомневам на горивото.

На враќање ставив цел резервоар 100 октани од Еко Петрол на излез од Белград.

Со истото темпо на возење дури на места и малку побргу до Скопје возилото потроши 6.7 литри.

Така да Окта, не ме гледате веќе кај вас на пумпа. Можеби за сладолед или во Гала кујна, ама гориво НИКАД више од Окта не полнам.

Во моментов нај константен квалитет (кој не е нешто ептен за фалење, споредено со Шел бензинските од Бугарија, Грција) држи Макпетрол.

Топ Трејд почнаа да се пекмезат, те имаат, те немаат 100 октанско гориво, и решив да ги одбегнувам и нив.

На другите бензински, не точам гориво и немам коментар за нивниот производ.

Ако гледаш на глобус, кога идеш накај Белград, возиш нагоре. Кога се враќаш кон Скопје идеш надоле. :D
Нормално е повеќе да ти потроши кон Белград!  ;D ;D ;D
Потпис.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #2508 на: 31 Мај 2018, 17:44:31 pm »
Е па за колку км да ги потроши 6 ипол литри?!
[/quoteza 140 km gradska vozhnja kako shto mi troshi od naftata na makpetrol.
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #2509 на: 31 Мај 2018, 17:46:58 pm »
И како  осети за 500 денари дека не работи исто ??? Скроз празен ти беше кога пунеше?

Брее муабетиве, па шел и компанија да ве земат у лабораторија
И како  осети за 500 денари дека не работи исто ??? Скроз празен ти беше кога пунеше?

Брее муабетиве, па шел и компанија да ве земат у лабораторија милиони ќе направат.
da i da
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2510 на: 01 Јуни 2018, 01:09:10 am »
Зошто не ставате 95 октани, ќе ви оди исто, а ќе троши помалку.
Јас конкретно не ставам 89 октани поради ова:

The Powerjet 3 reads the sensor data with multichannel-technology, modifies it and sends it to the original ECU without changing the original characteristic diagramme.
We recommend to use fuel with 98 or 100 octanes (Super Plus, high octane, Ultimate, VPower etc). This is basicly not needed, only if you want to have the full power. We also recommend a sport airfilter and a Ragazzon sport exhaust system.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2511 на: 01 Јуни 2018, 01:15:17 am »
za 140 km gradska vozhnja kako shto mi troshi od naftata na makpetrol.
4 ипол градска?! Свака част. @Prcot  и @Tischläufer да се јават на рапорт.

(сори даблпост, ама морав) :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #2512 на: 01 Јуни 2018, 01:18:37 am »
Ако иде на работа преку обиколница а живее у колонија, па така да е мерката
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2513 на: 01 Јуни 2018, 07:31:05 am »
Ако иде на работа преку обиколница а живее у колонија, па така да е мерката

Околуградска е таа порошња, не градска ;D

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2514 на: 01 Јуни 2018, 09:05:13 am »
Зошто не ставате 95 октани, ќе ви оди исто, а ќе троши помалку.
Јас конкретно не ставам 89 октани поради ова:

The Powerjet 3 reads the sensor data with multichannel-technology, modifies it and sends it to the original ECU without changing the original characteristic diagramme.
We recommend to use fuel with 98 or 100 octanes(Super Plus, high octane, Ultimate, VPower etc). This is basicly not needed, only if you want to have the full power. We also recommend a sport airfilter and a Ragazzon sport exhaust system.

си го утнал болдираното, па се дрзнав да поправам

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2515 на: 01 Јуни 2018, 10:16:02 am »

Заеби борд компјутер, лаже тој, најточно ти е мерење со празнење на резервоарот скроз, ставање на 500 дената и пак празнење. Може истово и со полн, ама ова е поточно.

Дизните за тија голфови се јефтини, а и палењето е чакмак/пола кључ откако ќе остане без нафта.

АЛООООО, не  е голф 1 од '61 година. Какви 500 денара, какво возење со празен резервоар. Штета ќе биде огромна, не се заебавај!

Првиот совет за секој што вози дизел е дека никако не треба да го вози на резерва!

Отсутен stavrov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 517
« Одговори #2516 на: 01 Јуни 2018, 10:39:30 am »

Заеби борд компјутер, лаже тој, најточно ти е мерење со празнење на резервоарот скроз, ставање на 500 дената и пак празнење. Може истово и со полн, ама ова е поточно.

Дизните за тија голфови се јефтини, а и палењето е чакмак/пола кључ откако ќе остане без нафта.

АЛООООО, не  е голф 1 од '61 година. Какви 500 денара, какво возење со празен резервоар. Штета ќе биде огромна, не се заебавај!

Првиот совет за секој што вози дизел е дека никако не треба да го вози на резерва!
Мене еднаш ми се заеба пумпата за гориво од тоа возење на резерва. Многу ретко ја оставам на резерва но ете доволно било и толку.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #2517 на: 01 Јуни 2018, 10:47:56 am »
Заради таа причина поновите коли кога има опсег од 0 километри на борд компјутерот, имаат три-четири литри гориво во резервоар. Кога е празен, не е баш празен, ама треба да му се стави гориво.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2518 на: 01 Јуни 2018, 12:29:18 pm »

си го утнал болдираното, па се дрзнав да поправам
Еми една по една препорака да следиме :D
Прва препорака, турај асално гориво - (кхм)Check!
Втора препорака, ослободи усис и издув  - здравје... :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #2519 на: 01 Јуни 2018, 13:19:42 pm »
@Simo - Carrier159 околу горивото

вчера одам да танкам на Топ, го прашувам тој дечкото со црвената хонда дали има 100-ка, вика, еееј како може да нема за ваква кола
викам, минатиот петок немаше
е да, немаше ;D