Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 646389 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #2490 на: 10 Мај 2018, 22:55:46 pm »
Летнава нафта ја вратија на лукоил? Турал уште некој од ТопТрејд нафта?
Јас, ама ништо не осеќам :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #2491 на: 13 Мај 2018, 12:08:20 pm »
сега бев на топ трејд, немат премиум дизел веке 2недели. Изгледа макпетрол ќе мора
>>>>><<<<<

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2492 на: 17 Мај 2018, 12:42:37 pm »

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2493 на: 17 Мај 2018, 14:34:36 pm »
сега бев на топ трејд, немат премиум дизел веке 2недели. Изгледа макпетрол ќе мора
Нема ни 100-ка веќе десетина денови...

https://republika.mk/917593

Преварантишта...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 781
  • .
« Одговори #2494 на: 31 Мај 2018, 00:15:02 am »
Летнава нафта ја вратија на лукоил? Турал уште некој од ТопТрејд нафта?
Јас, ама ништо не осеќам :D
da, jas staiv natfta zavcera kaj lukoil za srekja samo 500 den doturiv. 6 i pol litri mi gi potroshi golfot za nepolni 100 km niz gradov. Iako sum znael za gubreto od lukoil ama za b3nzinot i ovojpat vikav daj da eksperimentiram so naftata nooo veke nikogash od kaj niv nafta da stavam bidejki osetiv deka kolata za litro povekje mi troshi i motorot grubo raboti
VW MK-7 (1.6 тди)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #2495 на: 31 Мај 2018, 00:18:22 am »
Е па за колку км да ги потроши 6 ипол литри?!

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #2496 на: 31 Мај 2018, 00:27:42 am »
Е па за колку км да ги потроши 6 ипол литри?!
И како  осети за 500 денари дека не работи исто ??? Скроз празен ти беше кога пунеше?

Брее муабетиве, па шел и компанија да ве земат у лабораторија милиони ќе направат.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3298
« Одговори #2497 на: 31 Мај 2018, 00:50:16 am »
Викендов бев за Белград. Натанкав 98 октанско гориво од Окта. Возев околу 120/140 на темпомат со вклучена клима нон-стоп.

Возилото потроши неверојатни 8.3 литри просек до Белград.

Бидејќи ова ми се немаше случено никогаш претходно, а сум идел неколку пати до Белград прво се посомневав на некаков механички пропуст кај возилото. Бидејќи потрошувачката беше навистина висока. Нормално не успеав да детектирам никаква аномалија, и почнав да се сомневам на горивото.

На враќање ставив цел резервоар 100 октани од Еко Петрол на излез од Белград.

Со истото темпо на возење дури на места и малку побргу до Скопје возилото потроши 6.7 литри.

Така да Окта, не ме гледате веќе кај вас на пумпа. Можеби за сладолед или во Гала кујна, ама гориво НИКАД више од Окта не полнам.

Во моментов нај константен квалитет (кој не е нешто ептен за фалење, споредено со Шел бензинските од Бугарија, Грција) држи Макпетрол.

Топ Трејд почнаа да се пекмезат, те имаат, те немаат 100 октанско гориво, и решив да ги одбегнувам и нив.

На другите бензински, не точам гориво и немам коментар за нивниот производ.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30073
    • CARclub.mk
« Одговори #2498 на: 31 Мај 2018, 08:02:36 am »
Јас некако ја есапам Окта исто како оние ноу-нејм бензинските накај Тетово/Гостивар. Соодветно на тоа, некако ми е страв да ставам таму гориво. Еднаш-двапати на времето натанкав на Пуцко Петрол на Партизанска, не бев нешто посебно задоволен и си продолжив на Лукоил.

Веќе неколку месеци возам на Макпетрол нафта, и мислам дека е подобра од онаа на Лукоил.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #2499 на: 31 Мај 2018, 08:17:57 am »
Јас некако ја есапам Окта исто како оние ноу-нејм бензинските накај Тетово/Гостивар. Соодветно на тоа, некако ми е страв да ставам таму гориво. Еднаш-двапати на времето натанкав на Пуцко Петрол на Партизанска, не бев нешто посебно задоволен и си продолжив на Лукоил.

Веќе неколку месеци возам на Макпетрол нафта, и мислам дека е подобра од онаа на Лукоил.
пуцко петрол ни под разно на сите возила ни отидоа дизните и кога ја извадивме нафтата имаше што да се види

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #2500 на: 31 Мај 2018, 08:37:00 am »
Даме, појасни малку на сите возила. Нели "гарантираат" за квалитетот или пред гаранциите беше тоа? Стави некоја слика ако чуваш. Јас со години си преферирам Макпетрол, можеби не е богзнае што ама е релативно исто однесувањето на моторот и потрошувачката, па не гледам причина за промена.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2501 на: 31 Мај 2018, 08:46:40 am »
Зошто не ставате 95 октани, ќе ви оди исто, а ќе троши помалку.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #2502 на: 31 Мај 2018, 09:29:45 am »
Јас нафта ставам исклучиво на Макпетрол и супер е до сега.
Викендов ставив 40 литра Shell V Power, и тоа намерно влегов во Грција со минимум нафта и наточив кога ми светна, и онака субјективно нема ама баш никаква разлика од претходно со нафтата од Макпетрол.
Едина нафта со која имам осетено разлика и тоа голема разлика каде колата се смири со работа и влечеше осетно подобро е со нафтата од ОМВ во Софија на излезот према Ринг мол и Декатлон.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5140
  • The Spartan General
« Одговори #2503 на: 31 Мај 2018, 09:35:54 am »
Зошто не ставате 95 октани, ќе ви оди исто, а ќе троши помалку.

Мерцедес препорачува мин 98октанско гориво.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8946
  • Пичлеме
« Одговори #2504 на: 31 Мај 2018, 10:19:01 am »
Само мене полошо ми работи колата на нафта од макпетрол :(