Автор Тема: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo  (Прочитано 65317 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29671
    • CARclub.mk
Одг: Mercedes Benz B180 Blue Efficiency 1.6 Turbo
« Одговори #210 на: 22 Април 2020, 17:53:37 pm »
Ете јас така како без статус во општеството размислувам за гланц нов GTR, а вие со статус возете Мерцедес.

Одлично! Се надевам дека ќе го купиш. Кога ќе го купиш, кажи ни колку ќе те чини годишно за одржување кола од 120.000 Евра.

А бидејќи ќе биде гланц нов, очекувам дека ќе го одржуваш во официјален сервис, како би ја задржал гаранцијата.

Тоа подразбира и средства за одржување на луксузот.

Баш ќе се јавам до Мак Ауто Стар да прашам колку кошта редовен сервис за нов GLE.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #211 на: 22 Април 2020, 18:07:03 pm »

Мерцедес не е за сиромаштија и искомплексирано население. За да возиш Мерцедес, треба да имаш статус во општеството...
Тоа подразбира и средства за одржување на луксузот.
Пронајдете се во општеството и видете каде припаѓате.

Морав да цитирам за да се гледа уште еднаш ова. Потполно исто размислувам и јас. Мерцедес не е само значката, Мерцедес е приказна и треба да имаш кеш за да ја доживееш.

Секоја чест на @zlatkoa како ја одржува колава.

Според мене Мерцедес секогаш заслужува официјален сервис, најдобрите Мишелинки и најдоброто осигурање.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #212 на: 22 Април 2020, 18:21:39 pm »
Луксуз во мало паковање W169/W245

хахахаха

Па уште со големи букви се тоа.
 ;D ;D

И мене ми дојде смешно малку, ама искочи дека така им се вика сервисната акција.

И реално, за официјален сервис, цените им се сосем коректни, да не речам дека одлични.

Едит:

Тукушто добив off the record информација, дека редовен сервис за GLE (бидејќи така се вика ML сега нели) е „нешто помалце од 20.000 денари.“

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #213 на: 22 Април 2020, 18:26:56 pm »
Во официјален?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #214 на: 22 Април 2020, 18:29:30 pm »
Дап, уље и филтри. Нормален, мал годишен сервис.

Информацијата не е официјална, ќе пробам да добијам официјална деновиве. Баш поради тоа што ме заинтересира моментот од „2500-3000 евра“.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #215 на: 22 Април 2020, 18:54:33 pm »
Требало да имаш статус за да возиш Мерцедес. Да, во салон пред да влезеш да купиш кола те прашуваат дали имаш статус во општеството - ако немаш ти маваат ластик/клоца и те враќаат назад. Глупости.

Ти требаат пари за да возиш а и за да одржуваш Мерцедес во овластен сервис, и баш ми е ќејф кога ќе видам некој како @zlatkoa да си ја сака и асално одржува колата. Преку глава од морализирања и солење памет - скапо било, луд си, сатар.

Ќе станеме држава кога секој ќе си го живее својот живот, а не туѓиот.

Отсутен godofspeed

• Редовен
  • Пораки: 2840
« Одговори #216 на: 22 Април 2020, 20:31:36 pm »
Дап, уље и филтри. Нормален, мал годишен сервис.

Информацијата не е официјална, ќе пробам да добијам официјална деновиве. Баш поради тоа што ме заинтересира моментот од „2500-3000 евра“.
Не сакам да ја трупам темава на членот но ке пробам на кратко да објаснам и тоа од лично искуство а не од рекла казала муабети:
Едно такво возило ги јаде гумите на 30-35 000 км (1000 евра 4 добри гуми).
Плочки троши до 40 000км а и не се баш ефтини за таков калибар на возило заради тоа што претежно се со Брембо шепи со лого мерцедес напред.Во овластен сервис додека возилото е под гаранција немаш опција да бираш ти какви сакаш плочки туку тоа што е препорачано од фабрика.
Тоа возило иде со некој си најобичен V6 мотор кој собира 10 литри улје кој овластен сервис го наплаќа + - 1000 литро.Доколку се отиде на некоја појака варијанта V8 или нешто слично нормално дека количината и цената одат нагоре.
Филтри има неколку и за да ти важи гаранцијата мора да бидат менувани на секој сервис (без разлика дали се за менување или не ).
И ред други скриени работи кои нема да ти ги кажат кога ке го купиш а ке ти бидат објаснети кога ке дојде ред за сервис.
20 000 денари е добар ден за такво возило во Мерцедес овластениот сервис и од таму натаму почнува приказната.
За крај пак ке кажам дека горе наведеното е од претходно искуство а не од рекла казала.Сум имал и сеуште имам такви возила кои се користат претежно за отворен пат и убаво знам што значи одржавање на такво возило во овластен сервис.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #217 на: 22 Април 2020, 20:35:36 pm »
На 14.04.2020 е направен редовен сервис.

Изминати километри вкупно 120.956

Масло, филтри и проверка на подвозје.

Возилото е во одлична форма без никакви аномалии и замерки.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Како што кажа членот @osmica8
Луксуз во мало поковање. За поголемо паковање, се нема пари.

Сосема коректна цена на редовен сервис за кола во официјален сервис, со оригинални делови и соодветна количина на преимиум уље. Не верувам дека во било кој салон на BMW, Volvo, Alfa Roemeo, Мазда ќе може да помине поевтино за истово. Јас за исто ваков сервис во Мида за Волвото платив нешто над 12К(можеби и филтер за полен сум менувал).

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1772
« Одговори #218 на: 22 Април 2020, 20:55:26 pm »
Astra J дизел редовен сервис е 7-8000 во овластен, Тигуан во Порше е 10000, така да цената за Мерцедес кои важат за премиум бренд во споредба со VW и Opel, не е воопшто скапа по мене.

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5047
  • The Spartan General
« Одговори #219 на: 22 Април 2020, 20:57:04 pm »
А па ако кажам дека Мондеото што го имав пред да го купам мерцедесот беше поскапо за оддржување......   :-X
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #220 на: 22 Април 2020, 21:08:58 pm »
На 14.04.2020 е направен редовен сервис.

Изминати километри вкупно 120.956

Масло, филтри и проверка на подвозје.

Возилото е во одлична форма без никакви аномалии и замерки.

Како што кажа членот @osmica8
Луксуз во мало поковање. За поголемо паковање, се нема пари.

Сосема коректна цена на редовен сервис за кола во официјален сервис, со оригинални делови и соодветна количина на преимиум уље. Не верувам дека во било кој салон на BMW, Volvo, Alfa Roemeo, Мазда ќе може да помине поевтино за истово. Јас за исто ваков сервис во Мида за Волвото платив нешто над 12К(можеби и филтер за полен сум менувал).

Толку отприлика чини ваков сервис без „луксуз у мало паковање“ за алфата во овластен сервис. Со попуст е доста пониско....  За дизел (волвото), нормално дека е поскап сервис пред се поради скапиот филтер за гориво, кој кај бензинциве го нема...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3878
« Одговори #221 на: 22 Април 2020, 22:57:32 pm »
Да ама ова собира скоро два литра повеќе уље.

Отсутен brasica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 296
« Одговори #222 на: 22 Април 2020, 23:13:36 pm »
Волво е пепел моментално со цена на редовни сервиси. И тоа јас го имам „најосновното“ волво. Околу 12К беше масло, филтер за масло и филтер за воздух. Околу 18К е комплет сите филтри и масло.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #223 на: 22 Април 2020, 23:17:27 pm »
Незнам зашто ама редовен сервис на 30 000км на Кеди 2018 2.0 тди 75кс пред нова година беше 15000+ддв.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #224 на: 22 Април 2020, 23:20:02 pm »
Незнам зашто ама редовен сервис на 30 000км на Кеди 2018 2.0 тди 75кс пред нова година беше 15000+ддв.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Си наплаќаат 2 сервиси по 15к километри ;D