Автор Тема: Стандардизиран Супер-Научен CARclub Тест за Потрошувачка на Отворено ™  (Прочитано 197923 пати)

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1541
Има напредок во економичност, ама како што стануваат поекономични така стануваат поголеми и потешки па на крајот имаме статус кво.

Па што знам, зависи каква технологија е ставена. Ако се Hybrid-и да, ако е некој поефикасен начин на работа сепак се сведува на технологија и подобрени материјали, нема додадена тежина. Резултатот е намалена потрошувачка. Да додадам на тоа и фактот што новиве возила имаат одличен Cw индекс.

Исто така интересен момент е што ова е крајот на ICE. Оваа генерација на мотори кај сите произведувачи е Swan Song за ICE.

Сите почнаа да ги врзуваат ICE со каков-таков електричен систем (mild Hybrid) за полесно да се префрлат после то на full electric.

Големата побарувачка на батерии, и BMS технологијата ќе ја спушти цената на електричните подоцна.

Понуда само на електрични возила ние нема да дочекаме најверојатно.
In an Alfa Romeo, looking good is more important than looking where you’re going.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30223
    • CARclub.mk
Toyota C-HR GR Sport 2.0 Hybrid 184 - рамно 6.0.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34352
  • Таков е животот... јебига
Одлично.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7291
Одлично.
10% повеќе од 2.0 ТДИ, додека му е полна батеријата.

Not great, not terrible.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одлично.
10% повеќе од 2.0 ТДИ, додека му е полна батеријата.

Not great, not terrible.

TDI е баба history.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6622
Затоа новите 2.0 тди вадат под 4 на отворено.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Вадат, ама затоа имаат 120 коња, па ДПФ, па АДБЛУ...
Башка ова е CH-R малку погабаритно возило, од класа на Тигуан или Т-Рок. Него нема да му се затне никогаш ДПФ или да му рокне дизна и ќе си троши 5 во град. Има повеќе смисла отколку TDI освен ако не кранчаш многу километри на отворено.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55148
  • Махер
Апсолутно, башка тојота е со (мислам) 10 години гаранција.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6622
Вадат, ама затоа имаат 120 коња, па ДПФ, па АДБЛУ...
Башка ова е CH-R малку погабаритно возило, од класа на Тигуан или Т-Рок. Него нема да му се затне никогаш ДПФ или да му рокне дизна и ќе си троши 5 во град. Има повеќе смисла отколку TDI освен ако не кранчаш многу километри на отворено.
Ма какво затнување дпф се читаме ли што пишуваме. Новите 2.0 тди вадат 120, 150 и 200кс. Ете и јас бев скептик ама од она што го гледам потрошувачката е смешно ниска. Возило кое што се одржува ќе му издржи дпф барем до 300.000км исто како што и на тојота хибрид батериите ќе издржат до 300.000км или 10 години минимум.

На отворено особено преку 120км/ч хибридот за жал неможе да се спореди со дизел но ако претежно возиш градска и меѓуградска, хибридот е no brainer.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14988
За дизните не би гарнатирал :)

Toyota ќе си напрааѕ recall и ќе ти средат сѐ. Овие Европејците се повуци потегни

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30223
    • CARclub.mk
Ford Focus 1.0 Ecoboost 125 ST-LINE X - 5.8

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44544
  • Il Moderatore
Ја таа ја возам, друга опција која е?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.