Автор Тема: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)  (Прочитано 151033 пати)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Одг: Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde (2010)
« Одговори #45 на: 03 Јули 2017, 09:05:23 am »
Ја не би можел мирно да спијам ако знам дека со мали корекции можам да добијам уште многу коњи плус. Оди ремапни ја и стави добар издув :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3258
« Одговори #46 на: 03 Јули 2017, 09:30:20 am »
Честитки и од мене за разумниот избор.

Бидејќи бев некако присутен околу повеќето случувања околу колава, можам да кажам дека од моментот кога огласот се појави, до моментот кога @marjanot ги зема клучевите на рака беа вистинско исчекување.

Искрено кога јас го видов огласот за прв пат, си реков "Нема шанси алфава да чини толку пари, гарант е утепана од возење, вратена километража, пеглана...". Но откакo @marjanot се врати од Олимпија Моторс после првото видување и возење веќе беше јасно дека понудата беше премногу добра. Како и што правел во меѓу време незнам, знам само дека ми се јави после некој ден на телефон и ми рече "симни се долу, ја земав Алфата. Готово."

Кога ја видов за прв пат, од надвор ми беше "убава алфа". Кога седнав внатре и отидовме на обиколница, и ја испука мушки од прва до шеста, веќе беше "ебано убава и брза алфа".

Амбиентот внатре во возилото е ист како да си дошол на коктел во Монте Карло со фрак и лептир машна, а на нозете да носиш спринтерки. Кожа, црвен конец, велур, алуминиум. Спремен си за отменост и спринт во исто време. И тоа чувство го имаш само ако седиш во ебано убавата и брза алфа, без да го стартуваш моторот. Без да знаеш што има под хауба.

За моторот, подвозјето, менувачот и управливоста немам што многу да додадам. ФАНТАСТИЧНИ!!!

Споредено со Golf 7 GTI кој го имам возено доста време додека бев надвор од МК, Џулиетата е направена да биде спринтер, испотен и забревтан афроамериканец, спремен во секој момент да истрча стинт кога ќе ја стиснеш папучата за гас.
Не дека Голф 7 ГТИ е лош, ама многу е индустриски, шминкерајски направен и во него имаш чувство дека е апла склапан на лента. Едноставно нема спринтерски дух, има само наследство од татко му што сега го ужива.
Во Алфата имаш чувство дека е склопена пополека, дека итаљанот што ја штрафел не се брзал никаде, си работел типот полека си лапал макарони на пауза. Џулиетата е детето од село што дошло во град без динар во џеб, вежбало бокс по цели ноќи, и сега ги млати градските фаци како Роки што го млатеше Аполо Крид во Роки 3. Незнам што е тоа кај Алфите што ти дава такво чувство, што другиве брендови реално го немаат. Или јас барем не го осеќам.

Доста проза и поезија.

Брутално е брза. Забрзува инстантно, нема никаков лаг во испораката на момент и сила на тркала. Моторот е доволно гласен надвор од кабина, и доволно тивко внатре во кабина за да си правиш муабет на 180 без да треба да повишуваш тон.
Подвозјето е стегнато, круто и поставено да ти дава доверба во возилото кога го стегаш по кривини со папучата за гас стисната до долу. Подвозјето е доста добро пресметано, и едноставно знаеш дека нема да те заебе во свиок ако и напукаш гас. Мислам дека голема улога во тоа чувство имаат и пневматиците. Низ Скопските улици по дупки поминува исто како што поминува мојата Фиеста, односно немаш впечаток дека возиш спортско подвозје.

Управувањето е прецизно, директно и едноставно претчувствуваш каде ќе те однесе, без да правиш апроксимации во глава.

Како што кажа @marjanot претходно, оваа кола е онаа што ќе треба да си ја чуваш. Онаа што внукот ќе ја најде во гаража покриена со чаршав и ќе рече "дедо ми бил манга на времето, знел што возел".

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #47 на: 03 Јули 2017, 09:48:39 am »
Честитки, преубаво ауто, да те служи долго и со памет! :)
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #48 на: 03 Јули 2017, 10:54:10 am »
Честитки, одличен избор :)

Осмица ми ја понуди колава пред да биде на оглас, се мислев 2-3 дена и одлучив да не одам да ја гледам затоа што знаев дека ќе ми направи проблем ;D
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #49 на: 03 Јули 2017, 11:12:57 am »
Честито количево ептен е симпатично, ти посакувам многу безгрижни километри!

Али тоа тицањето у средна... :/

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #50 на: 03 Јули 2017, 11:29:46 am »

Па кај да иде кога идиотот се влече во лева лента и не му паѓа на памет да се тргне?

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #51 на: 03 Јули 2017, 12:52:30 pm »

Па кај да иде кога идиотот се влече во лева лента и не му паѓа на памет да се тргне?
Да прикочи и да му сигнализира на идиотот да се тргне во десна лента. Покрај тоа што е илегално да се претекнува вака исто така е и крајно опасно, не знам зашто ова мора да се објаснува на форум за автомобили, ова се основни сообраќајни правила и комон сенс.

Идиотот ко таков може во секој момент да му текне да си се престрои десно и ко по обичај да не погледне во ретровизор и најчесто идиотите тоа го прават нагло и без предупредување (жмигавец).

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #52 на: 03 Јули 2017, 12:54:16 pm »
Еве затоа темата за Велешко беше тргната, затоа што потикнува нелегално тркање или како веч.

Ама да не ја ебеме темава сега.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #53 на: 03 Јули 2017, 13:32:23 pm »
@Molec  грешката ја направив свесно и ја признавам и не сакам да се правдам, ама никогаш не постапувам вака во сообраќај
едноставно отидовме наменски, а бевме ограничени со време ( инаку ќе се вратевме)
му блендав, намалив брзина, видов дека спие на волан и го поминав од десна страна

заради тој момент се мислев воопшто дали да го ставам клипчето пошто знаев какви реакции ќе предизвика, ама ете го
и уште еднаш, крив сум

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #54 на: 03 Јули 2017, 13:34:28 pm »
Подобро како што ти го претица него да се залепиш на 1 метар како што прават некои сељаци па дополнителна паника да направиш на шоферот и да закочи несакајќи.

Отсутен Molec

• Сениор
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #55 на: 03 Јули 2017, 13:41:33 pm »
Бензин во уши, среќа ништо лошо не се случи. Моја топла препорака е да го закачиш клипот од друг акаунт затоа што јутуб акаунтот ти е со име и презиме. :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
« Одговори #56 на: 03 Јули 2017, 13:53:20 pm »
Голема работа.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
« Одговори #57 на: 03 Јули 2017, 16:02:06 pm »
Која и беше цената ако не е тајна? Гледам повеќемина спомнаа „по таа цена“ „за таа цена“, на оглас има само две, едната е дизел и е 11 000, оваа по некоја моја логика под 20 000 нема шанси да е.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10963
  • 430i
« Одговори #58 на: 03 Јули 2017, 16:13:00 pm »
Која и беше цената ако не е тајна? Гледам повеќемина спомнаа „по таа цена“ „за таа цена“, на оглас има само две, едната е дизел и е 11 000, оваа по некоја моја логика под 20 000 нема шанси да е.

не е тајна, беше огласена 10.900 толку и ја купив

1) Алфа не се купува на старо затоа што е квалитетна или затоа што држи цена. се купува затоа што ја изгубила скоро целата вредност и добиваш многу кола за парите.
2) Ако во запад кошта 20.000 овде ќе кошта 10.000.
3) Кога ко пуштаа огласов 5-6 пати на форумов ниту еднаш не го отворив. Ќе лупнам цена, 8500 евра.

Бриште поракава ако се најде некој ко потресен.

прочитан си ти одамна и за Леонот се радуваше ако го продадам за 6.000, пошто реално толку вредел.
нека си стои пораката

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #59 на: 03 Јули 2017, 21:35:06 pm »
Не ми се факинг верува за цената ...нема да спијам сеа УПМ