Автор Тема: Што е попаметно?  (Прочитано 14433 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1720
Одг: Што е попаметно?
« Одговори #30 на: 17 Јуни 2017, 17:07:31 pm »
http://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=2530342

Со здравје да си ја возиш.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #31 на: 17 Јуни 2017, 17:08:32 pm »
Ја отворив темата затоа што очекував мислење од човек кој што поседува(л) или има искуство од возилата што ги споменав. Денес требаше да одам да гледам голф 6, побарав да ми пуштат број на шасија и човекот се согласи. На сликата се гледа дека има пукнатина, а тука стои држачот на мотор, исто и лимот не оди во права линија, затоа се откажав од гледање и купување. Не реков дека дефинитивно изборот ќе биде голф 6 туку само го бранев поради тоа што дома имаме 5ка и неколку години верно си служи.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #32 на: 17 Јуни 2017, 17:09:48 pm »

Прекрасна е, ама немам толку кеш...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #33 на: 17 Јуни 2017, 17:13:31 pm »
Било кое возило ако е добро одржувано нема да има никаков проблем, тоа што на твојот голф 5 не си се сретнал со проблемот жици да скапуваат не значи дека истиот го нема на други примероци. Зборот ми е купи тоа што ти е кејф се што е редовно одржувано како што треба ќе те служи.

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #34 на: 17 Јуни 2017, 17:14:58 pm »

Прекрасна е, ама немам толку кеш...

Ја неколку пати тргнав денес да му се јавам ама ќе се разведам ако ја зеам.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #35 на: 17 Јуни 2017, 17:19:40 pm »
така се зима кола, тоа е скоро ново возило за 5-6000 еур пониско отколку во салон, ако имаш можност земи ја, ако не дај боже се разведеш многу ќе клецаш со ваква убава кола

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #36 на: 17 Јуни 2017, 17:24:03 pm »
Секогаш, без исклучок, вакви понуди искачаат коа имаш други планови. Марфи, јебига.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10960
  • 430i
« Одговори #37 на: 17 Јуни 2017, 17:26:33 pm »

Втор или трет пат неделава низ постививе забележувам, па да расчистиме:
МАРЈАН<>marjanot

Edit: Избришани се пораките кои беа цитирани, па нека остане пораката без цитати.
« Последно менување: 17 Јуни 2017, 18:26:59 pm Simo - Carrier159 »

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29666
    • CARclub.mk
« Одговори #38 на: 17 Јуни 2017, 17:51:27 pm »
Нерасипливост е широка дискусија, особено за половни возила на кои не им се знае точната историја..

Но..

Бидејќи сум ги возел премиум хечбековите и Голфот, можам да кажам дека Голф 7 е објективно подобро склопен (подобар фит & финиш) од А-класа и има објективно подобри (на допир) материјали во кабината. Втората генерација BMW 1 ми е премногу грда за воопшто да ја земам во предвид. Еве, цената нека не игра улога воопшто.

Дали е Голфот премиум? Секако дека не. Барем не во она што традиционално го прифаќаме како премиум. Ама комотно може да се носи рамо до рамо со премиумците, колку и да сакате вие да го хејтате тука.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 17 Јуни 2017, 18:28:56 pm »
Fit and finish не ја прават целата слика на „премиум“. За мене изгледот игра преголема улога, па тука гољф губи клучни поени во однос на премиумите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #40 на: 17 Јуни 2017, 18:37:19 pm »
Гледам и кај нас по огласиве, http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1782658 овој го сретнав вртам тел не постои, гледам 2015 објавен...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #41 на: 17 Јуни 2017, 18:42:54 pm »
А класата нова си е А класата нова, за таа класа. Ама скапа е пустата.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6478
« Одговори #42 на: 17 Јуни 2017, 18:47:27 pm »
По твојава логика, мерцедес А класа е поубаво возило од Голф? Ма немој да ме је*еш бре :D..ова е навреда не само за голф туку све од аурис па до цитроен ц4.
На аутобилд.де има лонг-терм тест на голф 7 и а-класа. Од аспект на возни каректеристики, изолација, материјали и комфорт голфот а далеку над А класата. Тука реално од таа класа на возила, ауди А3 би бил изнад маргинално во изолација и материјали, но премиум па во оваа класа нема ни многу избор.

Премиум брендовите многу повеќе внимание обрнуваат во поголемите класи на возила. Како што има разлика од Ауди А4 и Пасат, така има и разлика помеѓу Ауди А4 и Опел Инсигнија....

Една молба до сите што имаат возачка, нема да боли. Отидете во ист ден ако е можно на тест-драјв и возете Голф 7, Меган, Октавија, Корола/Аурис, 308. ц4, А-класа, и-30 и ако можете објективно забележете ги најголемите разлики. За најреална слика да добиете, возете во град, нерамен пат, на отворено. Бателете го моторот зошто е тест возило освен ако не сте заинтересирани конкретно за тој мотор.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #43 на: 17 Јуни 2017, 18:56:32 pm »
Не, не одличен е Голфот нема збор. Само пре би А3 или А класа - money no object.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #44 на: 17 Јуни 2017, 18:57:18 pm »
Све со Голфови ќе се сториме, а? Не ме јеби. Просечна градба сум, 175цм, просечен број на патика носам, 42, и во Голф 6ка меѓу одмаралиштето за лева нога и педала за куплунг има место цела патика да влезе. Па јеботе тоа ли е премиум кај што можеш со нога воздух да притиснеш? Кога возев 6ка 2.0ТДИ неколку пати ми се деси тоа. Нека ми го оправда некој тој непотребен и прилично небезбеден простор, а да не е "се навикнува човек".