Автор Тема: Практичност кај возилата - хеч vs останати  (Прочитано 17578 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
Одг: Практичност кај возилата - хеч vs останати
« Одговори #60 на: 14 Јуни 2017, 01:05:34 am »
Купе линија ми е фетиш...али  сакам да е и практична.
Малку автомобили го имаат тоа денес.

Say no more...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Straight to the chop shop.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #61 на: 14 Јуни 2017, 06:53:15 am »

Епа тогаш  Caddy Life Maxi 2.0 tedei R-Line :P

Те` го пред врата. Со кука за приколка и кровни носачи за сандак, ако ти зафали простор. Инаку, собира 7 луѓе и веројатно 4 или 5 еуро палети ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #62 на: 14 Јуни 2017, 07:32:00 am »
Навикнати на гепекот на 155 ( 525 литра ) лани пред одмор ги седнувам дома и им викам, дечки рецесија е носете само неопходно.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
« Одговори #63 на: 14 Јуни 2017, 07:35:24 am »
Ако е тесно, имаш опција Вито со два реда седишта...  со кука нормално :)

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1841
« Одговори #64 на: 14 Јуни 2017, 08:11:24 am »
Hech so kufer e OK sobira dve deca so site potrebshtini, ali daleku pokomotno e pakuvanjeto i vozenjeto vo pogolema kola. Sekoj mu e najlogichen negoviot izbor neli, ama jas posle dve Vektri i Auris, tocno znaev kakov tip na vozilo ke mi bide slednata kola.

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #65 на: 14 Јуни 2017, 08:17:13 am »
Навикнати на гепекот на 155 ( 525 литра ) лани пред одмор ги седнувам дома и им викам, дечки рецесија е носете само неопходно.

Да ти кажам една „тајна“. Јас Thule сандакот го купив кога на одмор одев со караван. Кога ќе тргне лавината со „има место - бутај ќе се најде“, нема крај.
Лимитирање на тоа што се носи на одмор е благодет, особено за тој што товара и растовара.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6447
« Одговори #66 на: 14 Јуни 2017, 08:18:25 am »
2-3 збора и ја да споделам.
Ако си со голема фамилија и сакаш практичност и удобност ондак вистинскиот избор е вито/мултиван. Сум имал можност неколку пати да патувам во вакви возила и удобноста што ја нуди вакво возило неможе ниту хеч ниту седан ниту караван да ја понуди, особено ако сте 5+ луѓе во кола. Комбинирано со ДСГ + добар дизел е вистинско решение. Не е лоша опција и за во град ако носиш деца по школо/градинки итн.

Најсмешно ми е кога читам демек Скопје ти е огромна метропола и заради тоа подобро било помало возило за паркирање и маневрирање. Ај тешете се :), вие жени ли сте па не знаете да паркирате? Ова лично неможе да ми биде некаков одлучувачки фактор. Дали ќе се возам во Скопје во голф хеч или бмв 5 седан од аспект на паркирање ич не ми менува. Разбирам градови како Барселона, Рим, Атина ама Скопје?!

И најбитно, секојдневна вожња на обичен хеч од типот на голф/аурис/фокус/меган неможе да се спореди со нивните поголеми седани како пасат/мондео/авенсис, особено на отворено. Кој пробал, знае. Тука не станува збор за моторот, туку конкретно комфорот.

Идеалниот компромис според мене

Присутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 3862
« Одговори #67 на: 14 Јуни 2017, 08:39:12 am »
2-3 збора и ја да споделам.
Ако си со голема фамилија и сакаш практичност и удобност ондак вистинскиот избор е вито/мултиван. Сум имал можност неколку пати да патувам во вакви возила и удобноста што ја нуди вакво возило неможе ниту хеч ниту седан ниту караван да ја понуди, особено ако сте 5+ луѓе во кола. Комбинирано со ДСГ + добар дизел е вистинско решение. Не е лоша опција и за во град ако носиш деца по школо/градинки итн.

Најсмешно ми е кога читам демек Скопје ти е огромна метропола и заради тоа подобро било помало возило за паркирање и маневрирање. Ај тешете се :), вие жени ли сте па не знаете да паркирате? Ова лично неможе да ми биде некаков одлучувачки фактор. Дали ќе се возам во Скопје во голф хеч или бмв 5 седан од аспект на паркирање ич не ми менува. Разбирам градови како Барселона, Рим, Атина ама Скопје?!

И најбитно, секојдневна вожња на обичен хеч од типот на голф/аурис/фокус/меган неможе да се спореди со нивните поголеми седани како пасат/мондео/авенсис, особено на отворено. Кој пробал, знае. Тука не станува збор за моторот, туку конкретно комфорот.

Идеалниот компромис според мене
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

- Носам деца школо - градинка секој ден.
- Возев Лагуна мк2 2.2
- Знам

Скопје е пекол за паркирање, особено кога ти треба кратко застанување. Децата уште ми се мали да можам дроп во лет да направам. Дојди еден ден со мене да видиш како е пред градинка или школо кога сите се буткаат да оставт дете и се брзаат на работа да ситгнат. По 10 мин чекам оти некој со X5 ка „подзастанал“ насред паркинг детето да го остави.

Лагуната беше топ опција за одмор на 1000 - 2000 км пат, по цена од нејзино тркалање цела година. Посакапа набавка, поскапо одржување, поголема потрошувачка, потешко бутање низ сообраќај кога сантиметри значат многу.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22217
« Одговори #68 на: 14 Јуни 2017, 09:14:11 am »
И што..од премиумциве само на Ауди им текнало да воведат вакво хеч решение кај А5 спортбек и А7?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29608
    • CARclub.mk
« Одговори #69 на: 14 Јуни 2017, 09:16:01 am »
Off the top of my head, да.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #70 на: 14 Јуни 2017, 09:20:25 am »
И што..од премиумциве само на Ауди им текнало да воведат вакво хеч решение кај А5 спортбек и А7?
А7 и има шуштење после пошто завршила програмата.

Само штета што оди само со 3.0тди кватро. И е поскапо заради тоа. Со 2.0тди преден ќе е каде-каде попрпдавано - затоа е тука А5 Јбг.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43651
  • Il Moderatore
« Одговори #71 на: 14 Јуни 2017, 09:22:52 am »
Тек 166ката каква беше за низ град! Излегува 407 паркирана покрај тротоар, за мене нема простор. Некогаш доста фрустрирачки. 159 само 10тина цм пократка, далеку подобра е за низ град. 147 е песма летње ночи (освен аншлакот мутав).

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #72 на: 14 Јуни 2017, 09:37:41 am »

BMW исто ;)

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5518
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #73 на: 14 Јуни 2017, 09:39:16 am »
Tule resava problem so kuferi i toa e dosta evtino resenie.
Sega za sega so edno dete ima mesto i na pretek duri i pokraj rezervno trkalo i kolicka u gepek.

Eve nekni kratok odmor e dena so kolicka uspeavme i bez tule da odime so nekoe malo kuferce na sediste.

Taka da Lancerot ke si posedi edno vreme.

E sega, prasanjeto sto si go postavuvame so zenata e slednovo.

So 2 deca dali ke bide dovolno?

Ako da, kakvo dvosedce ili kupe so mali sedista pozadi da si kupime next :D

Seriozno, za niz grad nemam problem so Lancerot ali mislam so logolemo kako Superb bi imalo poveke maka.
So Aveoto koga sum niz grad milina upm, kako tocak da vozis.
Taka da prvo uste edno dete, pa zdravje nosenje odluka dali ke se menja sostavot momentalen.

Ako mi uspee Lancerot u kombinacija so coupe ili dvosed, ke bide top.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #74 на: 14 Јуни 2017, 09:41:40 am »
Тек 166ката каква беше за низ град! Излегува 407 паркирана покрај тротоар, за мене нема простор. Некогаш доста фрустрирачки. 159 само 10тина цм пократка, далеку подобра е за низ град. 147 е песма летње ночи (освен аншлакот мутав).
Пробај Е класа. Мене секогаш ме импресионира како лесно влага секаде. Една од најлесни коли за возење според мене.