Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2460385 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8977
  • Пичлеме
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18510 на: 31 Октомври 2025, 10:26:49 am »
Налетав на сликата на интернет, во градски парк сликана. Многу честа се случува ова:

Страшно ме нервираат вакви. Имам другарка која е во инвалидска количка и точно знам колку се потребни овие места, ама и да не беше така ќе знаев. Не знам шо му е на народов, за ништо не му е гајле.
Разочарувачки е колку потонуваме во секој сегмент.
Повеќе пати сум се расправал за низа вакви глупости, секогаш јас сум излегол виновен и ми се заканувале со ќотек, среќа не ме испукале до сега.
Од дома повеќе не ме пуштаат да се расправам.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #18511 на: 31 Октомври 2025, 10:40:46 am »
Брат, Тафталиџе нема еден квадрат тротоар што не е покриен со коли. Одамна сме потонати ние :)

Отсутен Fizzbuzz

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 137
« Одговори #18512 на: 31 Октомври 2025, 11:04:09 am »
Брат, Тафталиџе нема еден квадрат тротоар што не е покриен со коли. Одамна сме потонати ние :)
Уште Јуриј Гагарин е останата не-упропастена. Едвај чекам да воведат зонско паркирање.

Налетав на сликата на интернет, во градски парк сликана. Многу честа се случува ова:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Страшно ме нервираат вакви. Имам другарка која е во инвалидска количка и точно знам колку се потребни овие места, ама и да не беше така ќе знаев. Не знам шо му е на народов, за ништо не му е гајле.
Разочарувачки е колку потонуваме во секој сегмент.
Повеќе пати сум се расправал за низа вакви глупости, секогаш јас сум излегол виновен и ми се заканувале со ќотек, среќа не ме испукале до сега.
Од дома повеќе не ме пуштаат да се расправам.

Ова е едноставно кажано, тешка свиња. Овој треба да лежи 7 дена во Шутка за ова и тоа е тоа.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #18513 на: 31 Октомври 2025, 11:06:56 am »
Абе секаде, не само Тафталиџе. Во Битола си е исто. Ти мислам од Кичево си, знајш како е и таму.

Неповрзано со ова со паркирањето, за Кичево, еден период пред некоја година имав обврски некои таму и неколку пати одев. Паркирав кај Правен факултет, небитно тоа, имате многу јак дијалект во Кичево.
Јадам сендвич во рандом сендвичара од тие карши средното училиште и на една од масите си пија пивце некој рандом средовечен човек и одеднаш му свикува на еден што поминува со точак.
Застанува овај со точако и следи конверзација:
- Кај си бе, кај одиш?!
- Абе еве идам од кај докториштето, ми најдоја каменчиште во бубрежиштето, па одам да земам некои апчишта!

Ама онака добро кажано, многу сум се смеел ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44445
  • Il Moderatore
« Одговори #18514 на: 31 Октомври 2025, 11:20:08 am »
Наградно BMW треба да му се дае, кај вака со Ауди на две инвалидски паркинг места?!  ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #18515 на: 31 Октомври 2025, 11:26:07 am »
Ауди е на висока позиција во овој сегмент, години наназад :)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #18516 на: 31 Октомври 2025, 11:31:33 am »
Наградно BMW треба да му се дае, кај вака со Ауди на две инвалидски паркинг места?!  ;D

Еј, ние сме тие жмигавци што не даваат. Ауди држат круна за паркирање лошо.

- Абе еве ида од кај докториште'о, ми најдоја каменчиште в бубрежиште'о, па ода да зема некоJ апчишта!

Поправено.  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #18517 на: 31 Октомври 2025, 11:35:23 am »
Лектура како што доликува. Оригинал ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18518 на: 31 Октомври 2025, 11:51:59 am »

Еј, ние сме тие жмигавци што не даваат. Ауди држат круна за паркирање лошо.

Не знам дали поише мимс има за жмигавци или за паркирање ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2020
« Одговори #18519 на: 31 Октомври 2025, 12:43:53 pm »
Нашава инфраструктура не трпи волку возила затоа секаде изгледа пренатрупано мое мислење, порано на семејство имало по 1 возило сега минимум 2 се а некаде и јаче, друго на работа имаме канцеларии кај католичка самата зграда нема паркинзи приморан да идеш да бараш, беверли паркирам и таму има несовесни што навлегува во другото паркинг место и кај ги нема онеспособува две башка што се тесни и направени од времето кога била ширина југо и фичо а сегашниве коли бајаги плус просотр зафакаат, целиот проблем во круг се врти а и уште повеќе ке расне овој сообракаен хаос

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3290
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #18520 на: 31 Октомври 2025, 14:20:16 pm »
Централното градско подрачје треба еднаш засекогаш да се затвори за автомобили, камиони и сè што загадува, бучи и го прави градот неподнослив. Таму треба да гравитираат само точоци, мотори, тротинети и пешаци — како што е во сите светски метрополи. Време е центарот да се ослободи од натрупани коли и асфалт, да се извади целиот тој бетонски мрак и да се постават бекатон коцки, зеленило, цвеќиња, фонтани, вода да жубури, да има живот, движење, убавина и мир.

Да се создаде простор каде што ќе се слуша гласот на народот, детска смеа и музика од улични свирачи, а не звукот на мотори, сирени и возила што блокираат сè живо. Центарот треба да биде место за луѓе, за прошетки, култура, дружење, трговија, ресторани и кафулиња, а не депонија од паркинзи.

Кој сака со кола — нека оди надвор од центар, таму има доволно место за паркинг. Центарот мора да се спаси од гушење и да стане пример како изгледа современ, европски и човечки град. Ако некој не сака да ги почитува правилата, тогаш нека ја продаде колата или нека плати казна — едноставно е: или почитувај или казна, за да дојде еднаш памет кај сите.

Герасимовски, ако читаш — применувај!!како умееш и знаеш за тоа плата зимаш ако не ми печаловници од страна што сме виделе живот да примене како треба очигледно вие надлежни не излегувате од Македонија па не знаете како!!

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #18521 на: 31 Октомври 2025, 15:21:19 pm »
Централното градско подрачје треба еднаш засекогаш да се затвори за автомобили, камиони и сè што загадува, бучи и го прави градот неподнослив. Таму треба да гравитираат само точоци, мотори, тротинети и пешаци — како што е во сите светски метрополи. Време е центарот да се ослободи од натрупани коли и асфалт, да се извади целиот тој бетонски мрак и да се постават бекатон коцки, зеленило, цвеќиња, фонтани, вода да жубури, да има живот, движење, убавина и мир.

Да се создаде простор каде што ќе се слуша гласот на народот, детска смеа и музика од улични свирачи, а не звукот на мотори, сирени и возила што блокираат сè живо. Центарот треба да биде место за луѓе, за прошетки, култура, дружење, трговија, ресторани и кафулиња, а не депонија од паркинзи.

Кој сака со кола — нека оди надвор од центар, таму има доволно место за паркинг. Центарот мора да се спаси од гушење и да стане пример како изгледа современ, европски и човечки град. Ако некој не сака да ги почитува правилата, тогаш нека ја продаде колата или нека плати казна — едноставно е: или почитувај или казна, за да дојде еднаш памет кај сите.

Герасимовски, ако читаш — применувај!!како умееш и знаеш за тоа плата зимаш ако не ми печаловници од страна што сме виделе живот да примене како треба очигледно вие надлежни не излегувате од Македонија па не знаете како!!
Чита, гарант! Туку, забораи да му кажеш и јавниот превоз да го среди, за да биде ова изводливо :)

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18522 на: 02 Ноември 2025, 11:24:56 am »
👌👌

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18523 на: 04 Ноември 2025, 15:05:58 pm »
Дечки, што може да му биде на HP лаптопот? Батеријата многу бргу се троши, а точно 4 години има откако е купен. Чаре — дали се исплати да се менува батерија на лаптоп или подобро кабел па нека виси на штекер постојано?

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5356
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #18524 на: 04 Ноември 2025, 15:11:55 pm »
Ова е едноставно кажано, тешка свиња. Овој треба да лежи 7 дена во Шутка за ова и тоа е тоа.
Или 7 дена да го лежат во шyпак, пардон во Шутка.  ;D

Дечки, што може да му биде на HP лаптопот? Батеријата многу бргу се троши, а точно 4 години има откако е купен. Чаре — дали се исплати да се менува батерија на лаптоп или подобро кабел па нека виси на штекер постојано?

Ако воопшто ти е опција да виси на штекер, терај така пошто тогаш и не ти ни треба батерија. :)
Сериозно, зошто бе не си купувате десктопи кога лаптопите ги користите како десктопи? Ем поевтино, ем помалку кварови и проблеми.