Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2630091 пати)

Отсутен fcwizard

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 262
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18540 на: 06 Ноември 2025, 09:47:06 am »
Од мигранти и балканци, германициве ќе почнат да си го бараат спасот со обратна миграција.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7513
  • French diamond
« Одговори #18541 на: 06 Ноември 2025, 09:49:23 am »
Германците се тие што возат 200, ние немаме толку пари за гориво сеуште.  То е вас ве реметат албанците по Скопјето, ние ќе ги реметиме германците, некој некој мора да го дупи.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2446
« Одговори #18542 на: 06 Ноември 2025, 10:58:13 am »
Многу брзате за да стигнете на втората работа. Разбирливо.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3295
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #18543 на: 06 Ноември 2025, 11:12:16 am »
Каде во скопје може да ми направат боја или има веќе готови по каталог и да одберам за во спреј и сам да си ја нанесам. Површината е комбинација од метал и пластика. Нема да биде изложена на надворешни влијаниа туку за внатре ми е.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7105
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #18544 на: 06 Ноември 2025, 12:27:12 pm »
Можиш да си одбериш од палета со бои за да ти направат, каде не знам, ама битола така имам правено.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 436
  • Macedonia
« Одговори #18545 на: 06 Ноември 2025, 15:34:04 pm »
Каде во скопје може да ми направат боја или има веќе готови по каталог и да одберам за во спреј и сам да си ја нанесам. Површината е комбинација од метал и пластика. Нема да биде изложена на надворешни влијаниа туку за внатре ми е.

Оди во Јоди.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #18546 на: 06 Ноември 2025, 19:50:11 pm »

Бомиро во Маџари или Босони во Лисиче, било која по код ја ставаат во спреј, 500ден.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #18547 на: 07 Ноември 2025, 13:42:51 pm »
Еве како вози 58 годишен германец, да не речите дека балканците само правиме глупости  :D

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #18548 на: 07 Ноември 2025, 20:57:54 pm »
Не фрлајте курч и пари на казни по Германија, спечалете некој денар и помогнете им на родителите што ве испратиле на работа за подобар живот.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15033
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #18549 на: 07 Ноември 2025, 22:38:13 pm »
Не фрлајте курч и пари на казни по Германија, спечалете некој денар и помогнете им на родителите што ве испратиле на работа за подобар живот.
Добар дел од луѓето кои ги познавам,а се во Германија немаат потреба да ги помагаат родителите пошо им се одлично ситуирани.
Колку треба да си заглавен во времето и просторот па да мислиш дека луѓе се иселуваат оти немаат леб да јадат во Мк само ти си знаеш.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #18550 на: 07 Ноември 2025, 22:54:16 pm »
Аааа епа ок. Верувам тогаш за подобар образовен систем сте таму. До каде си со докторатот?

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7598
« Одговори #18551 на: 08 Ноември 2025, 00:32:37 am »
Аааа епа ок. Верувам тогаш за подобар образовен систем сте таму. До каде си со докторатот?

Jас непознавам ниеден што бил слаб финансиски, а се отселил во последниве 5~10 години. Сите заминаа за подобар живот, од тука заминаа нагоре со пари у џеб. 

Познавам луѓе што тука беа слаби финансиски, тие заминаа со празни џебови на печалба, ама пред 15+ години.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6630
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #18552 на: 08 Ноември 2025, 05:17:59 am »
За обичниот работник нема пари во Германија, а подобар живот па ич, особено во помал град. Крајно сум разочаран и едвај чекам да се вратам или да променам град, нема допирна точка ова со периодот во короната кога живеев во Минхен.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5321
« Одговори #18553 на: 08 Ноември 2025, 08:15:07 am »
За обичниот работник нема пари во Германија, а подобар живот па ич, особено во помал град. Крајно сум разочаран и едвај чекам да се вратам или да променам град, нема допирна точка ова со периодот во короната кога живеев во Минхен.
Periodot pred koronata i sega nema veze skroz e razlicno. Ne gledaj Minhen, ke rabotis samo za kirija. Mora da najdes nekoj balans nekade, normalen zivot i normalna kirija/trosoci. I ne racunaj deka ides na pecalba za da trgnes pari, umre toa vreme. Mozes mozebi samo malku podobro da zivees odnosno podobro finansiski. Sve drugo e ukakano(zdravstvo, obrazovanie, sistem) i samiot se uveri.

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
« Одговори #18554 на: 08 Ноември 2025, 08:16:46 am »
Моите родители имаат повеќе пари од мене  ;D Заминавме за да видиме како е малку настрана од дома, за да не бидиме затупени како @Bravo во паметот и пошто видовме дека е поарно, останавме.

Нестор сам нигде неможиш да спечалиш, ќе видиш со две плати колку е одма подруго. Во врска со темата тука многу ме нервира што има многу жени возачи и пензионери.