Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373166 пати)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #9540 на: 01 Октомври 2020, 13:22:00 pm »
Team viewer инсталирај си, ако можеш од работа да се вклучуваш
Ако можеш да ми објасниш?
Инсталираш ова https://www.teamviewer.com/en/teamviewer-automatic-download/ на двата комфљуктори кога ќе го отвориш има Your ID и Password, a десно има Control Remote Computer....кликаш на Connect го внесуваш ID и Password од компјутерот кој што сакаш да го командуваш и го гледаш неговиот екран и го командуваш неговиот маус и тастатура.

Мора да работи апликацијата на двата компјутери за да се конектираш.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9541 на: 01 Октомври 2020, 13:47:32 pm »
Team viewer е програма за контрола на далечина. Треба да биде инсталирана на двата уреди. Интерфејсот изгледа вака нешто, независно постара или понова верзија.

За да може некој да пристапи на твојот уред, ги даваш твојот ID и лозинка, за да пристапиш ти, обратно.

Кога ќе ги добиеш податоците за пристап од дома, додека си на работа, можеш да го гледаш, следиш и контролираш уредот со кој си поврзан.
Уф, преокупиран бев со Тимсот и на него помислив :)

Други се кај мене проблемите, на лаптопот Тимсот не ми функционира, а преку платформата па ми зависи од неа, а таа падна утринава па морав да тркнам до дома.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #9542 на: 01 Октомври 2020, 16:07:53 pm »
доволно е на твојот компјутер да имаш инсталирано TeamViewer а на тој на детето доволно е TeamViewer Quick Support https://www.teamviewer.com/en/info/quicksupport/
не се инсталира туку само се стартува и има ID и pass
ги внесуваш кај тебе и влагаш на компјутерот кај детето

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9543 на: 01 Октомври 2020, 17:45:42 pm »
Се разреши проблемот со Тимс.

Некни сопругата го препишала корисничкото име со точка по иницијалите, со истото и се најавила на платформата.

На Тимс најавата беше неуспешна со таа точка.
По комуникација со еден од родителите, без таа фамозна точка се најавив успешно на Тимс.

Да, Тим вјуверот ќе ми заштедеше трчкање денес, ама на кој да му текне. Последен пат го имав користено пред 15 години ;D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9544 на: 01 Октомври 2020, 18:21:36 pm »
Абре остајте тоа на жените.
Што, да не дојдат да ринат снег пред кола во Ноември?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9545 на: 02 Октомври 2020, 02:24:53 am »
Нема да дојдат, нема снег во ноември.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9546 на: 02 Октомври 2020, 03:59:37 am »
Нема да дојдат, нема снег во ноември.

Немаше снег ни во Април, ама имаше! :)))

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9547 на: 04 Октомври 2020, 21:41:12 pm »
Мош...
Мош па и не...
Мошпит.

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #9548 на: 05 Октомври 2020, 13:32:23 pm »
Онлајн настава ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #9549 на: 05 Октомври 2020, 20:38:02 pm »
За работа од далечина препорачувам AnyDesk.

TeamViewer e супер, но после некое време бара да се плати - а не знаеш кога точно ќе дојде тој момент: може да дојде у незгодно.

AnyDesk e екстра, ги има сите функционалности на TV и плус тоа.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9550 на: 05 Октомври 2020, 20:49:07 pm »
Кај мене на раб кога се спремаме за работа од дома, AnyDesk беше како Б варијанта најмногу поради немање енкрипција, бар така беше посочено од ИТ.

Опцијата А, беше Endpoint security со персонализиран ID key, а потоа со Remote Desktop. Дали добро објаснив не знам али ако некој го интересира можам да расчачкам за подетално :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9551 на: 05 Октомври 2020, 22:36:38 pm »
Кај мене на раб кога се спремаме за работа од дома, AnyDesk беше како Б варијанта најмногу поради немање енкрипција, бар така беше посочено од ИТ.

Опцијата А, беше Endpoint security со персонализиран ID key, а потоа со Remote Desktop. Дали добро објаснив не знам али ако некој го интересира можам да расчачкам за подетално :)
Не знам од кај им тоа, али ај...
All sessions are secured using TLS1.2 with AEAD.
The enforced encryption mode, client verification status, and fingerprint is to be found in the tooltip during the session.
https://support.anydesk.com/Security

secure remote конекција може да се оствари и преку ssh тунел и remote desktop, ако ти се куцка у cmd или PowerShell.
Remote Desktop не нуди интерактивна работа (да го гледаш декстопот на другиот и да видиш што клика и кај утиња), подобра варијанта е Windows Remote Assistance ако сакаш да се ослониш на MS околина. Windows Remote Assistance, пак од друга страна, не нуди unattended конекција (да се закачиш без да ти „дозволи“ корисникот на компјутерот), но е сосема добра работа ако на некој писмен треба да му помогнеш.
Google има вградено Remote Desktop во Chrome, и тоа е добра варијанта во недостаток на други ресурси и си фунционира и тоа ферски.
Има и други системи, VNC-базирани, или слични, така да секој може да си го најде капачето за лончето...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9552 на: 06 Октомври 2020, 08:52:36 am »
Да те земеме кај нас у ИТ :) ?

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9553 на: 06 Октомври 2020, 08:56:16 am »
Да те земеме кај нас у ИТ :) ?

@Simo - Carrier159  Без прописно службено возило над 300 коња не прифаќај ништо. :)))

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #9554 на: 06 Октомври 2020, 09:03:54 am »

Не знам од кај им тоа, али ај...
All sessions are secured using TLS1.2 with AEAD.
The enforced encryption mode, client verification status, and fingerprint is to be found in the tooltip during the session.
https://support.anydesk.com/Security

secure remote конекција може да се оствари и преку ssh тунел и remote desktop, ако ти се куцка у cmd или PowerShell.
Remote Desktop не нуди интерактивна работа (да го гледаш декстопот на другиот и да видиш што клика и кај утиња), подобра варијанта е Windows Remote Assistance ако сакаш да се ослониш на MS околина. Windows Remote Assistance, пак од друга страна, не нуди unattended конекција (да се закачиш без да ти „дозволи“ корисникот на компјутерот), но е сосема добра работа ако на некој писмен треба да му помогнеш.
Google има вградено Remote Desktop во Chrome, и тоа е добра варијанта во недостаток на други ресурси и си фунционира и тоа ферски.
Има и други системи, VNC-базирани, или слични, така да секој може да си го најде капачето за лончето...
Не се замарај. Зошто просто кога може да е сложено. Батали.