Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373907 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #9555 на: 06 Октомври 2020, 09:28:12 am »
Да те земеме кај нас у ИТ :) ?

Не. ;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9556 на: 06 Октомври 2020, 09:40:58 am »
А мене да ме земете ;D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4000
« Одговори #9557 на: 06 Октомври 2020, 21:37:41 pm »
Платфората е убер лесна за користење, од страна на UI. Базирана на moodle, ја имавме истата на финки во облик на courses.finki, а тука е во облик на lms.schools .

Многу е практична, затоа што со едно известување или креирање на активност во календарот или прикачување на пдф со резултати и што и да е, се известуваат сите ученици/студенти кои се вклучени на курсот, а нив им стига индивиуален bcc мејл, како професорот да му праќа на студентот индивидуално. може да се следи инвидиуално и приватно напредокот на секој студент бидејќи си имаат свој дел за оцени без јавно да се објавуваат сензитивни податоци. Итн итн слични такви фичрс.

Пак ќе речам, тоа е од UI страна. Но за да се стигне до таа практичност треба да има учесници на курсот (читајте предметот).

E сега, бидејќи крајните корисници (на пример татко ми како професор) не можат да додаваат предмети ниту пак учесници, backend е апсолутен крш. Не може да се направи конекција до база, серверите не можат да издржат, тунелирањето паѓа максимално. Изговор на МОН било дека очекувале да падне страната  ;D

Минатата сезона убер лесно поминаа наставниците и учениите кои малце е потрудија да користат Тимс кај нас во школо. Вројатно е доволно за да се одржи убер прост час без да се чека сите совршено да ги научат сите алатки и да ги наплонат со содржини. На пример ако едно приватно училиште за јазик убер лесно одржа се што требаше да се одржи од лециите и обезбеди полагање на тест онлајн користејќи Zoom, не гледам дека    алатките е голема пречка. Поголема пречака е имањето ресурси (деца и училишта немаат услови) и способноста и желбата да е користат сопствните природни ресурси и.е. мозак. И денес истите наставници кои убер активно си ги држеа часовите пак ги држат,а оние останатите пак имаат влакно во јајце и нешто не им е погодено. 

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #9558 на: 07 Октомври 2020, 00:22:42 am »
....uber ....uber....uber .... uber alles     
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9559 на: 07 Октомври 2020, 07:45:28 am »
Sieg heil!

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #9560 на: 07 Октомври 2020, 14:40:04 pm »
Ќерка ми е второ одделение во Охрид и избрав да учи од дома. Ама наставничкиот совет одлучул дека родителите на децата од 1-во до 3-то одделение што избрале да учат од дома да одиме секој ден во 11 часот да земаме ливчиња што да учат децата и другиот ден да ги враќаме, во меѓувреме јас секој ден по 2 сати учам со ќерка ми дома. Не ми е проблем јас можам да си го дозволам тоа, ама има родители што не можат, а од оправдани причини избрале децата да не одат на училиште со физичко присуство, од класот на ќерка ми еден родител дури и купил лаптоп од 30000 денари зошто стариот не им работел. Кога прашав зошто за нашите деца нема онлајн настава изговорот беше дека во школото немало интернет, значи во централно основно училиште Григор Прличев во Охрид нема интернет, од други наставници слушнав дека не сакале онлајн зошто децата ќе ги снимале и ќе ги ставале на тик ток. Дно од држава сме.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #9561 на: 07 Октомври 2020, 20:02:30 pm »
Сто му громова! Се запали небото на исток како да е Август.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #9562 на: 07 Октомври 2020, 20:06:12 pm »
Наместо да им текне да си отворат јутјуб канал секој и да си линкаат до предавања, види со што се замараат.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #9563 на: 08 Октомври 2020, 08:14:49 am »
Шо Австралија? :D Вчера берев смрека 5 најдов вакви, поголеми и помали од овај 10/12 цм големина. Ги познавам 80/90 % врстите на пајаци кај нас ама овај прв пат го видов.. Немам страв од фаќање,  само еден отровен имаме во државата ама овај дека непознат не ми се експериментираше.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Присутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #9564 на: 08 Октомври 2020, 08:20:48 am »
Леј... свиња...

Го смачка ли да видиш што ќе излезе?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
« Одговори #9565 на: 08 Октомври 2020, 08:29:08 am »
Јок, Живеј! му реков во Цацко стил :D
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30070
    • CARclub.mk
« Одговори #9566 на: 08 Октомври 2020, 08:52:43 am »
WTF?

Ја веќе ќе бев отселен. ;D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #9567 на: 08 Октомври 2020, 09:54:02 am »
Ја озбилно би се распрашал по некој ентолог, има на УГД професор на оваа тема. По боите на пајакот ми делува ко опасен. Си требал во 96% алхохол да го ставиш за секој случај.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #9568 на: 08 Октомври 2020, 10:00:06 am »
Пајак е среќичка не се тепа :)

Овој личи на месојаден

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max