Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2385632 пати)

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8355 на: 14 Април 2020, 12:09:34 pm »
Нели дома ги праќаа по пошта картичките? Порано и пензија дома даваа. Ама да, ебанка за баба Петранка има сосема друго значење.
Од мое искуство, само некои банки праќаат по пошта. Повеќето сакаат у ред на шалтер да си се наредиш! Ем на две години мора се наредиш на шалтер за обнова на лични податоци - глупоштија невидена.

Ај личните податоци, ама онаа глупост со прашања дали имаш амерички банкарски сметки и сл? Само идиоти бирократи можат таква глупост да смислат.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22224
« Одговори #8356 на: 14 Април 2020, 13:00:10 pm »
Мене за обично затварање на штедна книшка ме  враќаа три пати:
- еднаш за да ја земам и сопругата иако од мој сметка и од моја плата имаше траен налог.

- втор пат откако увидов дека барањето не е спроведено и ми влечат уште пари од сметка бидејќи службеничката барањето го ставила во фиока и си уплатила 3 недели летовање.
-трет пат, повторно по сопругата да ја земам за да можам да ги подигнам парите кои во меѓувреме  легнале на книшката која поради нивни пропуст не беше затворена на време.

За сите 3 пати нормално си чекав ред со бројче и нормално дека си ги отерав на крај.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8357 на: 14 Април 2020, 13:15:43 pm »
Нели дома ги праќаа по пошта картичките? Порано и пензија дома даваа. Ама да, ебанка за баба Петранка има сосема друго значење.
Од мое искуство, само некои банки праќаат по пошта. Повеќето сакаат у ред на шалтер да си се наредиш! Ем на две години мора се наредиш на шалтер за обнова на лични податоци - глупоштија невидена.
Тешки ПРЕТЕШКИ глупости. Неможело зошто сум имал адреса сменета, па требало да се пополни? Абе какво ПОПОЛНИ држ лична карта мењај таму крши глава, испринтај НЕШТО и дај да потпишам. Ќе пополнувам во 2020та. Ама ај ете адреса.

Лична карта ми била истечена. Неможе картичка. Како? И? Држ личнава крата пиши си ја новата таму, носи ми се. Не, треба да се пополни... Чооооооооееееееекккк... ПЕеееееедееееееер... Даааааааааајјјјј чоооеееечееееееее...

Него среќа ако има некој еснаф знае да заврши работа експресно, не дека не.

Ама еве појаснето зошто некои работи МОРА да се спори заради човечка природа:

Еве и на друг начин појаснето зошто некои работи МОРА да се гласни заради човечка природа:

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
« Одговори #8358 на: 14 Април 2020, 13:20:14 pm »
Генерално, колку помала банка, толку полесно ќе завршиш работа. Среќа почнаа и големиве банки да го разбираат тоа и им дозволуваат на сите експозитури да функционираат како засебни банкички.

Тоа со обновувањето податоци е тешка глупост. Среќа последниве два-три пати кога ќе дојде ред само ќе ми кажат „има некоја промена? Не? Супер, потпиши само тука.“ и процедурата завршувала за помалку од 30 секунди.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #8359 на: 14 Април 2020, 14:39:12 pm »
Обновуваат они курац... 4 години откако дадов отказ од фирма сè уште му се јавуваа на раководителот за некои потреби кога не ме добиле на телефон
ИАКО експлицитно сум им кажувал да го отстранат неговиот број 4 пати во тие 4 години :)

На крај, нормално се скарав и конечно средија.

Стопанска Банка,
На ваша страна
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #8360 на: 14 Април 2020, 15:12:06 pm »
Само Комерцијална, ништо друго. Ми бараа факс да им пратам за некој прилив. Ова беше пред две години не 1998... Абе барем се им функционира и нит ме блокираат нит ги интересира на што ги трошам парите.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #8362 на: 14 Април 2020, 15:41:30 pm »
Охридска ги шие сите ;D
Добив известување дека ќе стигне по пошта картичката, доколку не сакам по пошта, да ги известам до одредениот датум.

Пред неколку години во Комерцијална не сакаа да го примат  формуларот (барање за полномошно), ми бараа да наведам и што сум доручкувал ;D

Стопанска, како Стопаните во Стопанството ;D

Не е толку до банките колку што е до вработените...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
« Одговори #8363 на: 14 Април 2020, 15:43:56 pm »
Само Комерцијална, ништо друго. Ми бараа факс да им пратам за некој прилив. Ова беше пред две години не 1998... Абе барем се им функционира и нит ме блокираат нит ги интересира на што ги трошам парите.
Факс.......

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8949
  • Пичлеме
« Одговори #8364 на: 14 Април 2020, 16:06:00 pm »
:(

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #8365 на: 14 Април 2020, 17:06:55 pm »
Од сиге банки со кои сум имал искуство Комерцијална е светлосни години назад во функционирање. Како у комунизам се централизирани.
Сакаш е-банкарство, у централа. Сакаш замена на изгубена картичка, у централа.

Мислам дека Прокредит се најнапред во потребата од незамарање по шалтери.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #8366 на: 14 Април 2020, 17:21:21 pm »
КИБС се тотални идиоти.

За да обновиш сертификат мораш да одиш кај нив лично или полномошно некој да му пратиш или по пошта или во некоја банка, онлајн не можат да ти го обноват сертификатот.

Ѓубриња неписмени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #8367 на: 14 Април 2020, 17:27:40 pm »
КИБС се тотални идиоти.

За да обновиш сертификат мораш да одиш кај нив лично или полномошно некој да му пратиш или по пошта или во некоја банка, онлајн не можат да ти го обноват сертификатот.

Ѓубриња неписмени.

Работа им е САМО да зимаат пари. А се неписмени за и тие да ти ги земат!!! Значи кога имаш сапскрипшн систем целата поента е да зеам еднаш да се запишам у твојот мочан систем и после да БРКАШ РАБОТА и да ми зимаш пари. Они се преглупи за тоа. Незнаат да бркаат работа. Замисли на Телеком скеој месец да треба да одам да земам нов рутер, или на нетфликц нов запис и ново име да внесувам, или сеедно. Се што е поврзано со сертификат е страшно, и потресително неписмено. Особено од програмерски аспект. Факинг продолжи ми го јузерот некако магично, не биди глуп. ЛАпни ми ги парите без уопште да осетам. Побогу.

Отсутен smole

• Сениор
« Одговори #8368 на: 14 Април 2020, 17:58:28 pm »
КИБС се тотални идиоти.

Ѓубриња неписмени.

Работа им е САМО да зимаат пари. А се неписмени за и тие да ти ги земат!!! Значи кога имаш сапскрипшн систем целата поента е да зеам еднаш да се запишам у твојот мочан систем и после да БРКАШ РАБОТА и да ми зимаш пари. Они се преглупи за тоа. Незнаат да бркаат работа. Замисли на Телеком скеој месец да треба да одам да земам нов рутер, или на нетфликц нов запис и ново име да внесувам, или сеедно. Се што е поврзано со сертификат е страшно, и потресително неписмено. Особено од програмерски аспект. Факинг продолжи ми го јузерот некако магично, не биди глуп. ЛАпни ми ги парите без уопште да осетам. Побогу.

Ама они стално бараат ЛК да не случајно ти се смениле име/презиме/ЕМБГ а ти сам да не знаеш.

Они те штитат тебе од сам тебе, они се уствари толку многу паметни да финтата им е да не убедат нас дека се глупи, исто како најголемиот трик на ѓаволот е што ги убедил сите дека не постои.

КИБС имаат највисоки плати од финансискиот сектор,а финанискиот сектор има едни од највисоките во МК, а се влага преку јаки врски у партија.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4023
« Одговори #8369 на: 14 Април 2020, 18:13:09 pm »
Кој се тоа КИБС?
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"