Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3030548 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #8310 на: 10 Април 2020, 23:02:12 pm »

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45194
  • Il Moderatore
« Одговори #8311 на: 11 Април 2020, 18:19:55 pm »
Денови на изолација:

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30821
    • CARclub.mk
« Одговори #8312 на: 11 Април 2020, 19:23:24 pm »
А веројатноста да се падне пиво е најмала. Ама ете, ксмет!

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2831
« Одговори #8313 на: 12 Април 2020, 18:20:48 pm »
Ја прекрстивме Италија ;D

https://republika.mk/vesti/makedonija/chulev-297-makedonski-gragjani-od-severna-italija-vo-vtornik-doagjaat-vo-makedonija/

Не сме ја прекрстиле, туку стварно доаѓаат од северна италија, од ломбардија, најпогодениот дел и затоа ке бидат 3 недели во карантин а не 2.

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1275
« Одговори #8314 на: 13 Април 2020, 10:48:49 am »
Настрана од тоа да навлегувам во политика, оправданост неоправданост на поскапувањето на екстра лесното гориво, дупат овие  транспортериве или стварно возат еуро 6 машини со црвена (недорафинирана нафта) ???  Смеат во ЕУ така, и колку пари за сервиси плаќаат ради несоодветно гориво?

Отсутен Mikius

• Легенда
« Одговори #8315 на: 13 Април 2020, 10:56:50 am »
Јас мислам дека таа нафта се гори по улиците и патиштата низ  Македонија.

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #8316 на: 13 Април 2020, 11:01:19 am »

Баш тоа ме чуди, момак кој работи во сервис на Опел ми вика, абе трактор веќе не се вози на црвена нафта, мислам нов модел, не ИМТ 539 од 80'..затоа се чудам. :(

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8317 на: 13 Април 2020, 11:25:52 am »
Види колку е брокула или курфиол xD

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #8318 на: 13 Април 2020, 11:38:41 am »
Ок, мислам не е во ред, не дека е Ок, ама тоа на друго место е за дискусија, затоа реков не ми се навлага во политика, ама некако бар мене не ми држеше вода тој дел од муабетот, транспортерите ќе ги поскапат цените. ОК. Инаку да новата технологија прави проблеми во земји како нашава, кај што сме неекономски моќни да се придржуваме на нејзе.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
« Одговори #8319 на: 13 Април 2020, 12:01:52 pm »
Не знам у Скопје, ама во Струмица поголемиот дел од кафани/ресторани се во дуќан под кирија. Колку сака нека е голем или познат локал, не би можеле плати + кирија да исплаќаат кога има 0 приход.
За жал, можат да опстојат ако тие трошоци ги нема (кирија/плата) во спротивно, никогаш повторно нема да проработат.

Угостителството веќе нема шанси да е исто после кризава.  А ако продолжи така, цела економија нема да е иста како порано. Колку подолго сме со овие мерки, толку полошо. Отпуштањето на работници е неминовно. Може и газдите несакаат така ама немаат избор.
Да затворевме се на 20 дена сега ќе бевме со нормален живот и без нови случаи, како Дебар.

Ама ифење вака малцр по малце само ја одолговлекува рабитата. Така ми се чини.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8320 на: 13 Април 2020, 12:23:42 pm »
Ок, мислам не е во ред, не дека е Ок, ама тоа на друго место е за дискусија, затоа реков не ми се навлага во политика, ама некако бар мене не ми држеше вода тој дел од муабетот, транспортерите ќе ги поскапат цените. ОК. Инаку да новата технологија прави проблеми во земји како нашава, кај што сме неекономски моќни да се придржуваме на нејзе.
За нафтата мислиш или ?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5518
« Одговори #8321 на: 13 Април 2020, 12:26:42 pm »

Баш тоа ме чуди, момак кој работи во сервис на Опел ми вика, абе трактор веќе не се вози на црвена нафта, мислам нов модел, не ИМТ 539 од 80'..затоа се чудам. :(
Кој нов модел Тафе??? Нов модел турски трактор копија на ИМТ

Отсутен stefanel984

• Редовен
« Одговори #8322 на: 13 Април 2020, 12:37:57 pm »
За нафтата мислиш или ?

Општо, и за тоа. 
@nikola_ bb за овие на Синпекс праевме муабет.....незнам кој се како се.......

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #8323 на: 13 Април 2020, 12:47:20 pm »
ќе си се вратиме на земјоделие и тоа е.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45194
  • Il Moderatore
« Одговори #8324 на: 13 Април 2020, 16:20:14 pm »
Настрана од тоа да навлегувам во политика, оправданост неоправданост на поскапувањето на екстра лесното гориво, дупат овие  транспортериве или стварно возат еуро 6 машини со црвена (недорафинирана нафта) ???  Смеат во ЕУ така, и колку пари за сервиси плаќаат ради несоодветно гориво?

Црвената нафта е ИСТА со Еуродизел горивото. Не е недорафинирана (како ова би се постигнало технолошки?!). Има ист тарифен број, иста увозна цена, све исто. Само е олабаена од акцизи. Можеби нема накнадно ставено адитиви за да не парафининра, и по некој снејкоил од увознициве (демек за чистење дизни и подмачкување систем), ама се дур не се стави во складовите на увознициве наши - потполно е иста како дизелот за возење.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.