Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373051 пати)

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2400 на: 09 Април 2018, 18:27:07 pm »
Тоа ти е културно општество, кучињата се културни затоа што газдите се културни.

Труло општество, искомплексиран народ... комплексите ги пренесуваат на децата па и на миленичињата. Погоди кај е така? :)

Абе за што да станува збор, не не бива, баш како што рече, 1903та :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2401 на: 09 Април 2018, 18:31:27 pm »
Tamu retko ke sretnis rasno kuce.Se nekoi dzukeli nikakvi grdi setaat.Imam videno i so maski ama retko,pretezno bez maski gi setaat...Ama ne me cudi tamu kuceto e pozastiteno od covekot.

Pred 2-3g se setavme so maliot niz park,se sretnuvam so drugarce koj togas cuvase pitbul i zastanvam da se pozdravi me ova ona muabet malku mi vika kreni vo maliot vo race poso neznaes vika so mozi da mu tekni na kuceto.
Deka go cuvase kako ocite sum siguren,no mnogu veruvanje na zivotno ne pa kolku i da e cuvano mazeno pazeno i vospituvano.

Pudlicata na dedoto nikogas go nemase napadnato maliot naprotiv duri go cuvase iako ovoj ja maltretirase ama dur bese epten mmm.al i dur ne odese ne ja cuvaa vo negova blizina tuku ja nosea vo drugiot stan.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #2402 на: 09 Април 2018, 18:37:07 pm »
Добар правен систем во кој можеш да тужиш, после немора да има маски. Таму тужиш и за стрес и за страв и за се, а последно е повреди. Ќе се пензионираш од едно каснување. И не се замараш.

Како што рече Allmighty.

Кај нас дали дестина илјади евра ќе му земеш на семејството на каснувачот. И од утре пак ќе се шетаат со куче ротвајлер без маска. А ти чешај се со дете со деформирана фаца.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2403 на: 09 Април 2018, 18:39:29 pm »
Тоа ти е културно општество, кучињата се културни затоа што газдите се културни.

Труло општество, искомплексиран народ... комплексите ги пренесуваат на децата па и на миленичињата. Погоди кај е така? :)

Абе за што да станува збор, не не бива, баш како што рече, 1903та :)

Не мора да значи, али у глобала да, дефинитивно.

Жалосно, нели? Во повеќе наврати се имаше десено, дете да дојде, ничим изазвано, и да проба да го шутне Тор, или намерно да му ја гази опашката ако е седнат/легнат. На што личи тоа бе? Еве Тор нема да изреагира агресивно, и едноставно ќе се тргне, арно ама, не се сите кучиња такви нели? Со секое право, ќе го протолкува тоа однесување како напад, и ќе се одбрани, што е апсолутно најнормално однесување од било кој, не само од животно.

Tamu retko ke sretnis rasno kuce.Se nekoi dzukeli nikakvi grdi setaat.Imam videno i so maski ama retko,pretezno bez maski gi setaat...Ama ne me cudi tamu kuceto e pozastiteno od covekot.

Pred 2-3g se setavme so maliot niz park,se sretnuvam so drugarce koj togas cuvase pitbul i zastanvam da se pozdravi me ova ona muabet malku mi vika kreni vo maliot vo race poso neznaes vika so mozi da mu tekni na kuceto.
Deka go cuvase kako ocite sum siguren,no mnogu veruvanje na zivotno ne pa kolku i da e cuvano mazeno pazeno i vospituvano.

Pudlicata na dedoto nikogas go nemase napadnato maliot naprotiv duri go cuvase iako ovoj ja maltretirase ama dur bese epten mmm.al i dur ne odese ne ja cuvaa vo negova blizina tuku ja nosea vo drugiot stan.

Онда другар ти не требало да чува питбул, пошто очигледно немал појма за што станува збор. Питбулите се прекрасна раса, исклучително верни, лојални и послушни, но со голем потенцијал кој може да биде злоупотребен (и најчесто е).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2404 на: 09 Април 2018, 18:44:42 pm »
Neznam kako presudi dali trebalo da cuva ili ne,no i da ne mi recese toj jas samiot ke go trgnev maliot nastrana ili ke go krenev,samo so ete toj prv napomena.
Ednostavno kolku i da e kako so kazav cuvano,dresirano vospituvano mozi od nekon pokret da se oseti napadnato i da proba da se odbrani.
Negovata odbrana bi bila fatalna za dete od 2god. taka da nemora tolku olabavuvanje.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #2405 на: 09 Април 2018, 18:45:09 pm »
Да речете дека раси на кучиња што често се користат и за борби поради тоа што од раѓање се агресивни (едноставно тоа им е вродено) не се опасни ако сопственикот правилно ги издресира е голема глупост. Оди земи си волк од малечко, тренирај го и остај го со детето дома нека си играат ... Едноставно постојат раси на кучиња за кои треба да не се дозволува чување како домашни миленичиња, или едноставно треба посебна дозвола за истите, и не на секој да може истата да му се додели. Сега ќе рече некој овој забеган како да чуваш мечки дома, ама неможеш да дозволиш неконтролирано чување на опасни раси и шетање на истите на јавна површина каде било, било тоа да е парк за кучиња или што ти не каде шетаат и деца, а уште помалце да речеш парк за кучиња било пушти го нека трча без маска, ништо нема да направи. Една од основните разлики помеѓу луѓето и животните е свесноста, животните не се свесни на тоа ниво како луѓето и се непредвидливи со однесувањето. Друго нешто не значи дека ако во Германија, Австрија или незнам која модерна западно европска држава ако ги шетаат опасните раси на кучиња без маски тогаш тоа мора да е исправно, па ваљда не сме ние овде само глуп народ и знаеме и ние да донесеме заклучок дали е исправно или не. Ако политиката на државата ти ја прави државата сиромашна и мизерна, не значи дека твојот народ е по глуп и дека неможе да размислува понапредно од некоја западно европска развиена цивилизација.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #2406 на: 09 Април 2018, 18:54:46 pm »
Арен ти беше муабетот, до последните две реченици.

Како што реков, кај нас нема размислување, има одма знаење. За све. Буквално. Без разлика кој колку појма нема/л за дадената проблематика.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #2407 на: 09 Април 2018, 19:01:37 pm »
Ако политиката на државата ти ја прави државата сиромашна и мизерна, не значи дека твојот народ е по глуп и дека неможе да размислува понапредно од некоја западно европска развиена цивилизација.
Општо познато е дека оној дел од народот што размислува понапредно или кренал раце од политика или кренал раце од државата (секој со среќата), што значи политиката е благодарение на гооооолем број кои и не расудуваат рационално, од денес за денес, затоа утре сиромаштија и мизерија, ама глупава тема е тоа.

Нејсе, не сакав баш опширно да ги толкувам поимите модерно општество, културен народ, али накратко ќе ја спомнам разликата која се сведува на:
- Знајеш кој сум јас, знаеш кој ми е татко, ако свртам два броја, ај гледај си твојата работа, кој си ти да ми ја креваш колата со пајак од тревата/тротоарот/паркингот за хендикепирани... и така натаму и така натаму.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2408 на: 09 Април 2018, 20:59:28 pm »
Како ќе се шета девојчево искасано од домашно куче заклучивме?

Како ќе му ја надомести штетата која настанала заради неносење на маска, која законски е задолжителна?

Случај имаат комплетен. Се надевам имаат и многу добар адвокат за да се обештетат оштетените.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2409 на: 09 Април 2018, 21:15:45 pm »
Дени, према она што пишува на порталот што го стави Ипкис, го тупиш без потреба. Значи било нападнато во парк за миленичиња. Мислам дека и Веле те праша што барало детето таму?
Мислам ок е, не е ни детето криво, не е ни кучето ни газдата на кучето, крив е тој што ја пуштил таму да влезе. Него требало мадињата да му ги сркне кучето.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2410 на: 09 Април 2018, 21:17:47 pm »
Ја реши сеа.. А што ако и они биле со некоја пудлица у куче-парк?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #2411 на: 09 Април 2018, 21:19:14 pm »
Абе да не те најде. После друго е.

Стави се во ситуација детето да ти е жџапано у фаца. Ете пример најпрост.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2412 на: 09 Април 2018, 21:19:35 pm »
Симо, куче-парк или парк-куче?  :) :) :)
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2413 на: 09 Април 2018, 21:21:21 pm »
Ја реши сеа.. А што ако и они биле со некоја пудлица у куче-парк?
Шо ако биле дома?
За тоа "што ако"  уште 10 страни ќе пишуваме.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2414 на: 09 Април 2018, 21:24:06 pm »
Нема да пишуваме. Татко и ќерка биле нападнати од куче. Газдата на кучето треба да попие дебела казна, а агресивното куче да се еутаназира.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.