Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2373457 пати)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2415 на: 09 Април 2018, 21:26:19 pm »
Нема да пишуваме. Татко и ќерка биле нападнати од куче. Газдата на кучето треба да попие дебела казна, а агресивното куче да се еутаназира.
Јасно ко ден.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #2416 на: 09 Април 2018, 21:27:01 pm »
Нападнати ВО парк за кучиња.
Така гласи и насловот на порталот. Еве мене лично никогаш не ми текнало да го однесам малиот ВО парк за кучиња. Затоа у ЗОО го носам.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #2417 на: 09 Април 2018, 21:28:31 pm »
Така гласи и насловот на порталот. Еве мене лично никогаш не ми текнало да го однесам малиот ВО парк за кучиња. Затоа у ЗОО го носам.

Сакаш да кажеш дека ако некој некого убие на стрелиште - ок е?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2418 на: 09 Април 2018, 21:37:03 pm »
Само во случај да берел печурки позади метите, тогаш е оправдано.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #2419 на: 09 Април 2018, 21:45:06 pm »
Мислам дека мешате парк за кучиња со ринг за борби со кучиња.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6003
« Одговори #2420 на: 09 Април 2018, 21:47:04 pm »
Кој користи навигација со live update? (или нешто слично се викаше )
Конкретно ме интересира дали овие навигации немат потреба со ставање мапи на картица?
Чисто да си зеам една да не се  бафтам со телефон цело време.

Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #2421 на: 09 Април 2018, 21:50:48 pm »
Го користат елементот дека паркот е за кучиња а подсвесно забораваат дека луѓето се тие кои ги шетаат кучињата таму. Ако куче шета со човек во парк (не тој за кучињата кај што е дозволено да напаѓаат) и човек го нападне кучево, ќе речеме што к*р барало кучето таму, паркот бил за луѓе наменет.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #2422 на: 09 Април 2018, 22:04:31 pm »
Мене и поводникот не ми е некој репер за безбедност. Имам видено како некоја ноне шета ѕвер од 60кг без маска. Ако му удрат инстиктите (јбг куче е) има да лета ко вештерка.
Затоа маска си е маска.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #2423 на: 09 Април 2018, 22:06:56 pm »
Се претерува со кучињава, а и како поминува вееме се полошо станува.
Пред три недели на паркинг се стрчаа 4 џукели према мене додека чекав да излезе малиот од кола, по инерција ја бутнав вратата, два три пати за да се затвори бидејќи гледав во кучето а не во вратата, малиот сум му го стискал стапалото со врата и заврши со модар и разранет зглоб, сликата не беше нималку пријатна, навечер со деца кој се тресат и плачат во кола а ја искључен мавам со што ми дојде при рака за да се одбранам додека и јас влезам во кола.
Уште вечерта се јавив во полиција, бидејќи немало гризање не биле они надлежни, ме упатија во шинтерска служба. Таму никој не креваше вечерта, ги добив утре дента и добив одговор дека знаеле за група агресивни кучиња во тој дел ама имало двајца активисти од здруженија за заштита на животни и им правеле проблем. Ми вика дали може да ве побараме кога ќе дојдеме па вие да се расправате до нив, слободно викам барајте ме, нити се јавија нити дојдоа. Муабетот заврши со, дечко земи бе фрли нешто само пази да не те види некој. Јас ако сакав да фрлам немаше кај вас да се јавувам му реков.
Истите тие кучиња гризнаа човек пред недела дена и станариве малку посериозно ја свативме работава бидејќи знаеме кој ги собира тука кучињата, му беше укажано на еден од кучкарите за да истиот тој вчера со кришка леб по глава ќе ме акнеше, им фрла јадење од тераса, сега цело плато пред зграда ми е со расфрлани коски, леб и други остатоци од храна и кучињата хараат неможеш од зграда да излезеш зошто имаат храна јадат и ржат, преку гаража среќа имам излез па кога се они тука јас со моиве од таму излагаме.

Целата кривица е во пар извеани луѓе со кој никако неможеш да се разбереш, али ако институционално не се реши, ќе има некое исклучување како она во центар кога со секира го рокнаа кучето.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2424 на: 09 Април 2018, 22:16:16 pm »
И? Едно ќе рокнеш уште 9 ќе останат а тој све ќе ги прибира. Кучињата не се криви, тој љангарот фатете го двајца со црно ќесе на главата, направете го крв да му тече од сегде и фрлете го кај кучињата.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
« Одговори #2425 на: 09 Април 2018, 22:20:31 pm »
Мене лани ме касна на водњанска улично. Маме си ебав дури проверував дали кучето евентуално има беснило кога е вакцинирано отн. И тоа среќа шо го најдов после случката. Или може ќе беше подобро да не влезам на инфективна зошто кога ќе те регистрираат таму мораш да следиш процедура.

Последниве 2 месеци и те како имам бегано на трчање во парк од џукели од кои едниот пат беше ептен заебано 2 ме стигнаа па среќа ми се најде прачка една тука и се размавтав.

Заебани се кучињата посебно ако се раздразнети.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2426 на: 09 Април 2018, 22:22:59 pm »

Сакаш да кажеш дека ако некој некого убие на стрелиште - ок е?
Несакам да кажам. Мешаш луѓе и животни. Не сум видел уште животно што пука.
Јас коментирам врз основа на она што е пишано на порталот. Кога ќе се навратиме на темата ќе продолжиме, вака со рингови за кучиња, стрелишта, не би дискутирал, некако ми е без везе.
ПС: не сум фан на анима мунди, не чувам милениче, не сечам вени за нивна одбрана. Онака сум лајт, реален.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
« Одговори #2427 на: 09 Април 2018, 22:26:15 pm »
Се претерува со кучињава, а и како поминува вееме се полошо станува.
Пред три недели на паркинг се стрчаа 4 џукели према мене додека чекав да излезе малиот од кола, по инерција ја бутнав вратата, два три пати за да се затвори бидејќи гледав во кучето а не во вратата, малиот сум му го стискал стапалото со врата и заврши со модар и разранет зглоб, сликата не беше нималку пријатна, навечер со деца кој се тресат и плачат во кола а ја искључен мавам со што ми дојде при рака за да се одбранам додека и јас влезам во кола.
Уште вечерта се јавив во полиција, бидејќи немало гризање не биле они надлежни, ме упатија во шинтерска служба. Таму никој не креваше вечерта, ги добив утре дента и добив одговор дека знаеле за група агресивни кучиња во тој дел ама имало двајца активисти од здруженија за заштита на животни и им правеле проблем. Ми вика дали може да ве побараме кога ќе дојдеме па вие да се расправате до нив, слободно викам барајте ме, нити се јавија нити дојдоа. Муабетот заврши со, дечко земи бе фрли нешто само пази да не те види некој. Јас ако сакав да фрлам немаше кај вас да се јавувам му реков.
Истите тие кучиња гризнаа човек пред недела дена и станариве малку посериозно ја свативме работава бидејќи знаеме кој ги собира тука кучињата, му беше укажано на еден од кучкарите за да истиот тој вчера со кришка леб по глава ќе ме акнеше, им фрла јадење од тераса, сега цело плато пред зграда ми е со расфрлани коски, леб и други остатоци од храна и кучињата хараат неможеш од зграда да излезеш зошто имаат храна јадат и ржат, преку гаража среќа имам излез па кога се они тука јас со моиве од таму излагаме.

Целата кривица е во пар извеани луѓе со кој никако неможеш да се разбереш, али ако институционално не се реши, ќе има некое исклучување како она во центар кога со секира го рокнаа кучето.

Имам иста ситуација кај мене, поточно комшија чува 2 шарпланинци кои се пуштени и шетаат по улица. Пред 2 месеци со денови ги бркавме низ двор и се чекавме по автобуски за да не нападнат некој во темница. Беше пријавено, ништо не помага. Немој да мислиш дека труењето ќе помогне нешто, ќе донесе нови. Убаво кажа @achtung  ама да постоеше одобрение такво кога неможат институциите да се справат со поединец да ти дадат одврзани раце маалото да се справи со него, многу брзо ќе се решаваат проблемите. Да беа само вакви поединци кои се забегани и чуваат кучиња од инат немаше да биде толку голем проблемот колку што е голем со страсните приврзаници на домашни миленичиња кучиња кои за жал не се дораснати желка да чуваат а не куче.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #2428 на: 09 Април 2018, 22:28:20 pm »
5-та страна по ред правиме муабет за кучиња. Ќе и кажам на жена ми ноќеска у сон ако почнам да лаам да не се чуди  ;D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
« Одговори #2429 на: 09 Април 2018, 22:29:47 pm »
Море стави си маска :D